Χάρι: Αποκαλύπτει το λόγο που σταμάτησε να μιλάει με τον Κάρολο - «Έπρεπε να το κάνω για την ψυχική μας υγεία»

Όλο το παρασκήνιο πίσω από την σχέση του πρίγκιπα με τον πατέρα του

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Χάρι: Αποκαλύπτει το λόγο που σταμάτησε να μιλάει με τον Κάρολο - «Έπρεπε να το κάνω για την ψυχική μας υγεία»

Τα «χαρτιά» τους άνοιξαν στο τραπέζι της Oprah δίχως να θέλουν να κρατήσουν κάτι πίσω ο πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ. Η Μέγκαν μίλησε για αδιανόητα περιστατικά που έζησε μέσα στο Παλάτι.

Περιστατικά κατά τα οποία τέθηκε ως αντικείμενο προβληματισμού το χρώμα του μωρού πριν αυτό γεννηθεί, ακόμα και η ψυχολογική της κατάσταση, που την έκανε να φτάσει σε σημείο να θέλει να δώσει τέλος στη ζωή της.

Όλο αυτό μάς έφερε για μία ακόμα φορά στο μυαλό την κατάσταση της πριγκίπισσας Diana που επίσης αποφάσισε να μιλήσει δημόσια για αυτά που περνούσε όταν περιτριγυριζόταν από τους βασιλικούς τοίχους. Η Meghan και ο Harry, όμως, επέλεξαν να το κάνουν με ιδιαίτερη έμφαση στη λεπτομέρεια, επιβεβαιώνοντας στα αυτιά πολλών αυτό που υποψιαζόταν το κοινό.

Κάπου ανάμεσα σε αυτά τα αποκαλυπτικά 90 λεπτά του ζευγαριού, ο Harry μίλησε για την απόφασή τους να απομακρυνθούν από τους royals ομολογώντας με μεγάλη σαφήνεια και χωρίς περιθώρια δεύτερων ερμηνειών ποια ήταν η αντιμετώπιση και η συμπεριφορά του μπαμπά του, πρίγκιπα Καρόλου στο άκουσμα της πολύ σημαντικής απόφασης.

Οι αποκαλύψεις του πρίγκιπα Χάρι για την σχέση του μες τον πατέρα του Κάρολο

«Όταν ήμασταν στον Καναδά, είχαμε τρεις συζητήσεις με τη γιαγιά μου και δύο συζητήσεις με τον μπαμπά μου και -πριν σταματήσει να δέχεται τις κλήσεις μου- μου είπε ‘Μπορείς να έχεις γραμμένο κάπου ποιο είναι το πλάνο σου;’»

Η Oprah τότε τον ρώτησε σχετικά με τον λόγο που σταμάτησε να μιλάει με τον πατέρα του και εκείνος απάντησε:

«Γιατί, σε εκείνο το σημείο, πήρα το θέμα στα χέρια μου. Είχα ανάγκη να το κάνω αυτό για την οικογένειά μου. Δεν αποτελεί έκπληξη για κανέναν. Είναι πολύ στενόχωρο το ότι έφτασε σε αυτό το σημείο, αλλά πρέπει να κάνω κάτι για την ψυχική μου υγεία, και αυτήν της συζύγου μου και αυτήν του Archie και επίσης επειδή μπορούσα να δω πού πήγαινε»

Στη συνέχεια, ωστόσο, ο Harry αποκάλυψε ότι πια μιλάει με τον Κάρολο, αλλά νιώθει πολύ απογοητευμένος:

«Υπάρχει πολλή δουλειά εκεί. Νιώθω πολύ απογοητευμένος, γιατί έχει περάσει κάτι παρόμοιο», είπε φέρνοντας ξανά στην επιφάνεια το παρελθόν του Καρόλου με την Diana και την Καμίλα.

με΄γκαν και χάρι

Aκολουθήστε την Ιωάννα Πολυχρόνη στο Instagram.

Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ: «Το παλάτι ανησυχούσε για το πόσο μαύρος θα είναι ο Άρτσι»

Πριν από λίγες ώρες βγήκε στη δημοσιότητα η πολυσυζητημένη συνέντευξη που παραχώρησε ο Πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ στην Όπρα, τα δικαιώματα της οποία αγόρασε για πολλά εκατομμύρια το τηλεοπτικό δίκτυο CBS.

Το ζευγάρι, λίγο μετά την οριστική αφαίρεση των τίτλων του, αναφέρθηκε στα δύσκολα χρόνια που έζησε στο παλάτι, ενώ αποκάλυψε πως οι άνθρωποι της βασιλικής οικογένειας είχαν μεγάλες ανησυχίες σχετικά με το χρώμα που θα έχει ο μικρός Άρτσι και γενικότερα τα παιδιά τους, πριν καλά καλά προλάβει να μείνει έγκυος η Μέγκαν Μαρκλ.

«Δεν πρόκειται ποτέ να αποκαλύψω τις συζητήσεις που έκανα με την οικογένειά μου για το θέμα του χρώματος του γιού μου. Εκείνη την εποχή που έγιναν ήμουν σε περίεργη θέση, σοκαρισμένος. Δεν αισθάνομαι άνετα να το συζητήσω δημόσια. Αλλά η ερώτηση τι χρώμα θα έχουν τα παιδιά μπήκε στο τραπέζι αμέσως μετά τον γάμο, πριν ακόμα η Μέγκαν μείνει έγκυος», είπε αρχικά ο Χάρι ενώ απάντησε θετικά στην ερώτηση της Όπρα: «Αν με κάποιον τρόπο σας είχαν στηρίξει θα είχατε μείνει;».

Η Μέγκαν Μαρκλ περιγράφοντας τις τάσεις αυτοκτονίας που είχε ενώ ήταν πέντε μηνών έγκυος, τόνισε ότι σκεφτόταν πως «θα ήταν καλύτερα για όλους» το να δώσει τέλος στη ζωή της. «Ήξερα πως αν δεν το είχα πει, θα το είχε κάνει. Απλά δεν ήθελα να είμαι άλλο ζωντανή. Και αυτή ήταν μια ξεκάθαρη, πραγματική, τρομακτική και συνεχής σκέψη.

Και θυμάμαι πως με κρατούσε αγκαλιά (ο Χάρι). Είχα πει ότι χρειαζόμουν να πάω κάπου για βοήθεια. Είπα πως δεν είχε νιώσει έτσι ξανά και χρειαζόμουν να πάω κάπου. Και μου είπαν (σ.σ. από το παλάτι) ότι δεν μπορούσα, ότι δεν θα ήταν καλό για τον θεσμό», είπε η Μέγκαν, ενώ αποκάλυψε ότι αφού εκμυστηρεύτηκε στον Χάρι για τις αυτοκτονικές της τάσεις, από το Παλάτι την ανάγκασαν να παραβρεθεί σε εκδήλωση στο Royal Albert Hall.