Σμαράγδα Καρύδη: «Το παρατσούκλι του τότε στο Ανοιχτό Θέατρο ήταν ο Άγιος Μπιμπίλας»

Στήριξε δημόσια τον ηθοποιό

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Σμαράγδα Καρύδη: «Το παρατσούκλι του τότε στο Ανοιχτό Θέατρο ήταν ο Άγιος Μπιμπίλας»

Η Σμαράγδα Καρύδη με μια ανάρτηση της στον λογαριασμό της έδειξε την στήριξη της στον Σπύρο Μπιμπίλα και όσα διαδραματίζονται γύρω από το όνομά του.

Η ανάρτηση της Σμαράγδας Καρύδη

Τον γνώρισα στις αρχές της δεκαετίας του 90 στο ανοιχτό θέατρο του Γιώργου Μιχαηλίδη μόλις βγήκα στο θέατρο. Ήταν πάντα γλυκός. μαλακός, ευγενής, είχε πάντα μια πηγαία χαρά και απίστευτη ενέργεια και όρεξη για όλα. Βοηθούσε από τότε τους πάντες,

Μάζευε τα ένσημά μας, έφτιαχνε τις φορολογικές μας δηλώσεις και για οτιδήποτε διαδικαστικό που ήξερε καλά και εμείς είχαμε άγνοια απευθυνόμασταν σε αυτόν. Το έκανε με όρεξη χωρίς να έχει να κερδίσει κάτι. Μόνο από την καλή του την καρδιά.

Όλα αυτά τα χρόνια είναι ο ίδιος που τρέχει στα σπίτια των ηλικιωμένων και άπορων ηθοποιών, τους φροντίζει και τους πηγαίνει φαγητά. Το παρατσούκλι του τότε στο Ανοιχτό Θέατρο ήταν ο Άγιος Μπιμπίλας. Αυτο” ήταν το μήνυμα της ηθοποιού.

Αυτή την ανάρτηση αναδημοσίευσε ο πρόεδρος του Σ.Ε.Η στον λογαριασμό του στο facebook και έγραψε,

“Ευχαριστώ την αγαπημένη μου Σμαράγδα Καρύδη που την ξέρω από παιδί, μιας κι ήμουν ο αγαπημένος των γονιών της της Tζουλιας και του Ντίνου, που θυμίζει παλιές ιστορίες τότε που είμασταν όλοι στην σπουδαία ομάδα του ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ του μοναδικού σκηνοθέτη και δασκάλου μας Γιώργου Μιχαηλίδη που τόσο μας λείπει…” Ακόμη ο ηθοποιός ξέσπασε από την πολλές καταγγελίες.

σμαράγδα καρύδη

Σπύρος Μπιμπίλας: «Με κατηγορούσαν γιατί πάω στα πάρτι και στις κηδείες»

Καλεσμένος στην εκπομπή Μεσάνυχτα, βρέθηκε ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο οποίος παραχώρησε μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης, αποκαλύπτοντας διάφορες πτυχές της ζωής του. Ενώ, δεν δίστασε να αναφερθεί στο γεγονός πως πολλοί τον κατηγορούν πως πηγαίνει σε κηδείες για να φωτογραφηθεί.

«Άκουσα τελευταία ότι είμαι εθισμένος στα κανάλια. Με κατηγορούσαν γιατί πάω στα πάρτι και στις κηδείες. Θα πρέπει να ντρέπονται όσοι λένε πως πάω στις κηδείες για να φωτογραφηθώ. Μήπως έχουν έρθει στις κηδείες που ήμασταν μόνο τέσσερις άνθρωποι; Ή μόνο εγώ και η διαχειρίστρια της πολυκατοικίας; Εμένα μέλημά μου είναι να βοηθάω όσο είμαι καλά», εξομολογήθηκε.

Ενώ, συνέχισε αποκαλύπτοντας γιατί δεν φοβάται το θάνατο: «Γεννήθηκα μέσα στον θάνατο. Μέσα σε ένα γραφείο κηδειών της προγιαγιάς μου που είχε χάσει 6 παιδιά. Ήταν ένας ήρωας απίστευτος. Έλεγε “μα δεν πεθαίνει και κανένας;”. Παίζαμε κρυφτό μέσα στα φέρετρα.

Γαλουχήθηκα μέσα σε αυτό. Κατάλαβα ότι αυτό είναι κάτι φυσιολογικό. Είμαι κατά των νεκροταφείων. Πιστεύω ότι αυτά πρέπει να είναι χώροι αναψυχής. Έχω αφήσει εγγράφως που θα πάει η στάχτη μου. Σε ένα μικρό εκκλησάκι στον Προφήτη Ηλία στη Γλυφάδα και από πάνω θέλω να μου βάλουν ένα δεντράκι, μία αροκάρια».