Θεοδώρα Βουτσά: Η ανάρτηση μετά την κόντρα της αδερφής της Σάντρας, με τη μητέρα της

«Όταν έφυγε ο μπαμπάς, το κενό ήταν- και παραμένει- μεγάλο»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Θεοδώρα Βουτσά: Η ανάρτηση μετά την κόντρα της αδερφής της Σάντρας, με τη μητέρα της

Θέση με έμμεσο τρόπο πήρε η Θεοδώρα Βουτσά στην κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην αδερφή της Σάντρα και τη μητέρα της Θεανώ Παπασπύρου με αφορμή, κάποιους πίνακες του πατέρα της που ήθελε να μοιραστούν στις 3 κόρες τους μετά το θάνατο του.

Η Σάντρα Βουτσά κατηγόρησε την πρώην σύζυγο του πατέρα της, πως όταν επικοινώνησε μαζί της για να γίνει η επιθυμία του πράξη, εκείνη αρνήθηκε, λέγοντας πως οι πίνακες της ανήκουν. Μάλιστα, η Θεανώ Παπασπύρου, της απάντησε και μέσα από το Πρωινό.

Η ανάρτηση της Θεοδώρας Βουτσά μετά την κόντρα τους

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις θέση πήρε με έμμεσο τρόπο και η αδερφή της Σάντρας και κόρη της Θεανώς Παπασπύρου, Θεοδώρα Βουτσά, χωρίς να αναφέρεται πουθενά στους πίνακες. Μίλησε για την δημιουργία του ΚΩΣΤΑΣ ΒΟΥΤΣΑΣ ΑΜΚΕ.

«Επειδή πολλά λέγονται που τραβάνε την προσοχή σε ψεύδη και καταστάσεις πάρα πολύ μακριά από τον χαρακτήρα και ήθος του πατέρα μου, ας μιλήσουμε για το πως θα συνεχίσουμε το έργο του.

Όταν έφυγε ο μπαμπάς, το κενό ήταν- και παραμένει- μεγάλο. Από την Εντατική ήδη, είχα σκεφτεί να φτιάξω μια ΑΜΚΕ για να συνεχίσω το έργο του. Ίσως μια μάταιη προσπάθεια μου να του δώσω «κίνητρο» για να βγει από την Εντατική.

Οι πρώτοι που δέχτηκαν να μπουν στο διοικητικό συμβούλιο και να βοηθήσουν αφιλοκερδώς, προσφέροντας τον χρόνο τους και το χρήμα τους- για να λέμε την αλήθεια- ηταν ο Nikos Manakis και η Θεανώ Βουτσά- η οποία γνωρίζοντας τη μεγάλη μου λατρεία για τον μπαμπά αφού και η ίδια αισθάνεται το ίδιο, δεν μου είπε ποτέ Όχι σε ότι είχε να κάνει με τον πατέρα μου- όσο κι αν εκείνος κατά καιρούς την είχε πληγώσει με την συμπεριφορά του.

Η Konstantina Alexopoulou, η δικηγόρος μας,

κίνησε τις διαδικασίες και η ΑΜΚΕ δημιουργήθηκε αμέσως.

Στόχος μας στην ΚΩΣΤΑΣ ΒΟΥΤΣΑΣ ΑΜΚΕ είναι η προσφορά.

Πρώτο μας βήμα ήταν να συναντηθούμε με την διοίκηση του Εθνικού Θεάτρου και να προσφέρουμε μια υποτροφία στο όνομα του μπαμπά. Χρήματα που θα βοηθούσαν ηθοποιούς, καλλιτέχνες σαν τον πατέρα μου, να ξεκινήσουν την καριέρα τους.

Η Κωνσταντίνα και εγω συναντηθήκαμε με την διοίκηση του Εθνικού, η υποτροφία/δωρεά εγκρίθηκε αλλά δυστυχώς τα γεγονότα και η επικαιρότητα, έτσι όπως εξελίχθηκαν, δεν μας επέτρεψαν να ολοκληρώσουμε τη συνεργασία.

Θα επισκεφτούμε το Εθνικό ξανά συντομα και θα προσφέρουμε πάλι αυτό που μπορούμε.

Στο μεταξύ κάναμε κάποιες άλλες κινήσεις στο όνομα του πατέρα μου να βοηθήσουμε συνανθρώπους μας. Δεν θα μπούμε σε περισσότερες λεπτομέρειες απο σεβασμό...

Θέλαμε η δράση της ΚΩΣΤΑΣ ΒΟΥΤΣΑΣ ΑΜΚΕ να είναι διακριτική. Δεν γίνεται όμως τώρα να σιωπήσουμε. Ο πατέρας μου ηταν άνθρωπος σεμνός, χαρούμενος, που μίλαγε μέσα απο τις πράξεις του και τη δουλειά του. Δεν γίνεται, και σαν νόμιμη κληρονόμος του, δεν θα επιτρέψω να χρησιμοποιηθεί το όνομα του και να σπιλωθεί η μνήμη του με ψεύδη, εμμονές, επιθέσεις προσωπικού τύπου που στόχο έχουν προσωπικό όφελος.

Η επιθυμία μου είναι αυτή η ΑΜΚΕ να μεγαλώσει και να συνεχίσει το έργο του μπαμπά. Κάνοντας κλικ στο link απο κάτω, μπορείτε να διαβάσετε τι ακριβώς κάνουμε.

Αν θέλετε να ενώσετε τις δυνάμεις σας μαζι μας, αν θέλετε να προσφέρετε κι εσείς ή αν χρειάζεστε βοήθεια- οποίας μορφής- επικοινωνείτε μαζι μου. Τα στοιχεία είναι ολα στο site.

Σας ευχαριστω πολυ για τον χρόνο σας.

Με αγαπη
Θεοδωρα
Η κόρη του Κώστα».

Θεοδώρα Βουτσά για Σάντρα και Θεανώ Παπασπύρου

Τι συμβαίνει ανάμεσα στην Θεανώ Παπασπύρου και την Σάντρα Βουτσά

«Ο πατέρας μου αγαπούσε ιδιαίτερα την τέχνη της ζωγραφικής και είχε άποψη, καθώς ήταν μανιώδης συλλέκτης πινάκων. Επισκεπτόταν συχνά εκθέσεις σε διάφορες γκαλερί και πραγματοποιούσε αγορές έπειτα από συμβουλές που το έδιναν γνώστες του αντικειμένου.

Ο ίδιος είχε αγοράσει πολλούς πίνακες κάνοντας έτσι μια σημαντική επένδυση για το μέλλον, αφού ορισμένοι από αυτούς έχουν μεγάλη αξία» δήλωσε στην εφημερίδα η Σάντρα Βουτσά και συνεχίζει: «Πάντοτε έλεγε ότι ήθελε αυτή η συλλογή του να μοιραστεί στις τρεις κόρες του – σε εμένα, στη Νικολέττα και τη Θεοδώρα. Ο μικρός Φοίβος δεν υπήρχε ακόμα τότε, ούτε σαν ιδέα, αφού ο πατέρας μου δεν είχε παντρευτεί ακόμη ούτε την Εύη Καραγιάννη.

Το ότι ήθελε να μας μοιράσει τους πίνακες, δεν το έλεγε μόνο σε εμάς, αλλά και σε κουβέντες με φίλους και γνωστούς του-το έλεγε ακόμα και σε εκπομπές», ανέφερε η Σάντρα Βουτσά που βίωσε το πένθος για ακόμη μια φορά.

Οι πίνακες σύμφωνα με τα λεγόμενα της, αποκτήθηκαν την εποχή που ο Κώστας Βουτσάς ήταν παντρεμένος με τη Θεανώ Παπασπύρου και μετά τον χωρισμό τους, προθυμοποιήθηκε να τους φυλάξει στο σπίτι, ώστε να τους μοιράσει όταν θα έφτανε η ώρα.

«Αυτή ήταν υποτίθεται η συμφωνία. Άλλωστε, τα έργα τέχνης αποκτήθηκαν αποκλειστικά και μόνο με χρήματα του πατέρας μου. Η Θεανώ δεν είχε καμία συμμετοχή σε αυτό. Όταν, όμως, μετά τον θάνατό του, της έκανα κρούση για το θέμα, υπήρξε από την πλευρά της μια απάντηση του στιλ “είναι δικά μου, δεν τα δίνω!”.

Παπασπύρου Σάντρα Βουτσά κόντρα

Εγώ σιχαίνομαι τους θρασύδειλους, μου αρέσουν άνθρωποι που έχουν κότσια. Θα μπορούσε η κυρία Παπασπύρου να είχε πει πριν τον θάνατο του πατέρα μου “κοίταξε Κώστα, εγώ θεωρώ ότι αυτοί οι πίνακες είναι δικοί μου και δεν θέλω να τους μοιράσω ή θέλω να τους μοιράσω μόνο στις δικές μου κόρες”. Αφού λοιπόν εκείνη μού έδωσε τελεσίγραφο κι εγώ προχωρώ αναλόγως», προειδοποιεί η Σάντρα Βουτσά που δεν αποκλείει να κινηθεί νομικά.

«Εννοείται πως θα κάνω ό,τι χρειαστεί για να πάρω αυτά που άφησε ο πατέρας μου. Διότι το πρώτο είναι αυτό: Πρόκειται για κάτι που μου άφησε ο πατέρας μου, και δεν έχει αυτή δικαίωμα να το κρατάει».

«Ο πατέρας μου ήταν ένας πολύ δίκαιος άνθρωπος. Δεν υπήρχε περίπτωση ποτέ να αφήσει μια τέτοια κατάσταση να υφίσταται, γι’ αυτό βεβαίως και η Θεανώ λειτούργησε έτσι αφού πέθανε ο πατέρας μου. Δεν θα τολμούσε να το κάνει όσο ήταν εν ζωή».

Οσο για τη θέση που έχουν πάρει οι δύο αδελφές της σε όλο αυτό, είπε «Καταλαβαίνεις πως για τη Νικολέττα και τη Θεοδώρα είναι η μητέρα τους και για μένα είναι οι αδελφές μου. Οπότε είναι κάτι εντελώς προσωπικό μας. Εγώ την εκκρεμότητα την έχω με τη Θεανώ Παπασπύρου, με κανέναν άλλον. Σε καμία περίπτωση δεν θα βρεθώ αντιμέτωπη με τις αδελφές μου. Αλλωστε, δεν έχουν εκείνες τους πίνακες – τους έχει η μητέρα τους» καταλήγει.