Σπύρος Μπιμπίλας: «Η υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη παίρνει το δρόμο της δικαιοσύνης»

«Το θέατρο θα βγει πιο δυνατό»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Σπύρος Μπιμπίλας: «Η υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη παίρνει το δρόμο της δικαιοσύνης»

Το πρωί της Παρασκευής, ο Σπύρος Μπιμπίλας μίλησε στην εκπομπή Πάμε Δανάη και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη, η οποία έχει πλέον πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης μιας και ο ηθοποιός κατηγορείται για βιασμό και δύο απόπειρες.

Οι δηλώσεις του Σπύρου Μπιμπίλα για τον Πέτρο Φιλιππίδη

«Η υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη παίρνει το δρόμο της δικαιοσύνης. Εμείς, ως σοβαροί πολίτες, θα πρέπει να περιμένουμε τη δικαιοσύνη ως οφείλουμε και να δούμε τι ακριβώς θα κάνει εκείνη γιατί της έχουμε εμπιστοσύνη. Από την άλλη, το πειθαρχικό συμβούλιο συνεχίζει τις εργασίες του, θα φτάσουμε σε μια γενική συνέλευση που θα κάνει τις προτάσεις του για τη συγκεκριμένη περίπτωση και για τις άλλες περιπτώσεις και θα δούμε τι θα γίνει.

Έχουν έρθει διαφόρων ειδών καταγγελίες και για εργασιακά θέματα και για κακοποιητικές συμπεριφορές και για μη γνωστούς ανθρώπους. Βέβαια, τα κανάλια έχουν εστιάσει στους γνωστούς. Το θέατρο θα βγει πιο δυνατό. Κάποιοι άνθρωποι δυστυχώς δεν θα είναι κοντά μας, αλλά ίσως έπρεπε να προσέχουν περισσότερο», είπε αρχικά ο ηθοποιός.

Για τις δηλώσεις που έκανε η Πηνελόπη Πιτσούλη για τον Πέτρο Φιλιππίδη, ο Σπύρος Μπιμπίλας απάντησε: «Αυτό το δήλωσε η Πηνελόπη που την αγαπάω και την εκτιμάω και ως μεγαλύτερη κάτι περισσότερο θα ξέρει. Εγώ θα αφήσω το χρόνο να δείξει τι θα γίνει», είπε χαρακτηριστικά ο Σπύρος Μπιμπίλας.

«Είναι κρίμα και πάρα πολύ μεγάλη ντροπή»

Το πρωί της Πέμπτης, η Χρύσα Ρώπα μίλησε στην εκπομπή T-Live και αναφέρθηκε στην συνεργασία που είχε στο παρελθόν με τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Ο γνωστός κωμικός διώκεται ποινικά για έναν βιασμό και δύο απόπειρες, ενώ έχουν προκύψει και 7 μάρτυρες που καταθέτουν υπέρ του, μια εκ των οποίων η σύζυγος του.

Η Χρύσα Ρώπα είπε από την πλευρά της: «Είναι πάρα πολύ κρίμα, αλλά είναι και πάρα πολύ ντροπή. Δεν το πίστεψα όταν τα άκουσα όλα αυτά. Ναι, είχαμε συνεργαστεί. Δεν μπορούσα να το συνδυάσω. Δεν μπορούσα και τα δύο. Μ’ αυτά τα πρόσωπα, μ’ αυτούς τους συναδέλφους έχω δουλέψει. Απέχει πολύ, παρασάγγας απέχει η εικόνα που έχω γι’ αυτούς τους ανθρώπους. Δυστυχώς δεν ισχύει και δεν ισχύουν πια και τα αισθήματά μου».

Για τον ηθοποιό μίλησε και η Άννα Παντζέλη η οποία τόνισε τα εξής:

«Χαίρομαι που η δικαιοσύνη σκύβει στα θύματα γιατί μέχρι τώρα φοβόμουν ότι έσκυβε στους θύτες. Η αλαζονεία των ισχυρών αρχίζει να τρίζει γιατί αποκτούν μια αλαζονεία που νομίζουν ότι όλοι οι άλλοι άνθρωποι μπορούν να υποκλίνονται ή να υπηρετούν, να σκύβουν και αρχίζει πια η Ελλάδα να μη θυμίζει μπανανία σε νόμους.

Δεν είχα ακούσει τίποτα. Ένιωσα όμως πάρα πολύ άσχημα, πάρα πολύ γελοία που δεν το ήξερα και μπράβο στα κορίτσια, στις τρεις συναδέλφους, τουλάχιστον αυτές που ξέρω εγώ τα ονόματά τους. Μπράβο τους, γιατί είναι πάρα πολύ δύσκολο να είσαι μάνα και να βγεις με το πρόσωπό σου και με το επίθετό σου και να πεις. Είμαστε μια κοινωνία λίγο άγρια. Δεν πέφτω πια από τα σύννεφα για τίποτα και για κανέναν».

Χρύσα Ρώπα για Φιλιππίδη