Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2022 | Επικοινωνία

Ελπίδα Νίνου: Ποια είναι στ' αλήθεια η σύζυγος του Πέτρου Φιλιππίδη

Η ηλικία και καταγωγή της

Ελπίδα Νίνου: Ποια είναι στ' αλήθεια η σύζυγος του Πέτρου Φιλιππίδη
News 06.08.2021 12:22
Από Youweekly Team

Στέκεται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του και τον υποστηρίζει! Μέχρι και στην κατάθεσή της άδειασε τις καταγγέλλουσες λέγοντας πως μόνο ο άντρας της λέει την αλήθεια. Η Ελπίδα Νίνου είναι η σύζυγος του Πέτρου Φιλιππίδη αλλά... τι πραγματικά ξέρουμε για εκείνη;

Το βιογραφικό της Ελπίδας Νίνου

Η Ελπίδα Νίνου γεννήθηκε στον Πειραιά από Κερκυραίους γονείς και έτσι μεγάλωσε σε ένα περιβάλλον όπου κυριαρχούσαν η μουσική και η αγάπη για τις τέχνες. Άρχισε από πολύ μικρή να ασχολείται με τη ζωγραφική, το σχέδιο και τον χορό. Οι σπουδές της στον χορό ξεκίνησαν παράλληλα με το σχολείο, στη σχολή χορού Ρ. Γιαννιώτη – Α .Κοσκινίδου, όπου σπούδασε, με υποτροφία, κλασικό αλλά και σύγχρονο χορό.

Τελειώνοντας το σχολείο ξεκίνησε προετοιμασία για να δώσει στη Σχολή Καλών Τεχνών, γρήγορα όμως μετάνιωσε, αφού την κέρδισε ο χορός. Αποφάσισε να δώσει στην Κρατική Σχολή Χορού το 1981, και ήταν μία από τους 18 που επέτυχαν σε σύνολο 250 υποψηφίων. Κατά τα χρόνια της σχολής δεν περιορίστηκε στις σπουδές της, αλλά συμμετείχε και σε πολιτιστικούς συλλόγους, όπως η Κινηματογραφική Λέσχη και ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Πειραιά.

To 1984 ήταν μέσα στους εννέα που αποφοίτησαν τελικά από την Κρατική Σχολή Χορού και συνέχισε τις σπουδές της συμμετέχοντας σε σεμινάρια σύγχρονου χορού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, πάνω στις τεχνικές Martha Graham, Jose Limon, Character, Contact, jazz, flamengo, κ.ά. Είναι επίσης κάτοχος πτυχίου του συστήματος Orff, όπως και κάθε απόφοιτος της Κρατικής.

Το 1985, αμέσως μετά την αποφοίτησή της από την Κρατική Σχολή Χορού, παρακολούθησε για έναν μήνα σεμινάρια χορού στο Λονδίνο, στη Βασιλική Ακαδημία Χορού. Ξεκίνησε πλέον να ασχολείται επαγγελματικά με τον χορό, αρχικά ως καθηγήτρια, για 15 χρόνια στη σχολή από την οποία και η ίδια ξεκίνησε αλλά και σε άλλες, ενώ συμμετείχε σε διάφορες χορευτικές παραστάσεις στην Αθήνα και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Έχει διδάξει στις δραματικές σχολές Θεατρικό Εργαστήρι του Κώστα Καζάκου και στον Ίασμο του Σταύρου Δελλή. Το 1991 ξεκίνησε η συνεργασία της με τον Φωκά Ευαγγελινό, ως βοηθός του και χορεύτρια στο θέατρο, στις επιθεωρήσεις «Φιέστα κι άστα» (θέατρο Βέμπο) και «Πόθεν αίσχος» (θέατρο Παρκ) και στην τηλεόραση στα τηλεοπτικά σόου «Ciao», «Bravo» και «Bravissimo».

Πέτρος Φιλιππίδης Ελπίδα Νίνου φυλακές

Τι του ψιθύρισε στο αυτί η σύζυγός του πριν φύγει από τις φυλακές

Πριν από λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε το πρώτο επισκεπτήριο του Πέτρου Φιλιππίδη στις φυλακές Τριπόλεως. Εννοείται πως εκεί βρέθηκε η σύζυγός του, Ελπίδα Νίνου και το κλίμα, μάλιστα, ήταν πολύ συναισθηματικά φορτισμένο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα On time ο Πέτρος Φιλιππίδης ζήτησε από την γυναίκα του να κάνει ότι μπορεί για να τον βγάλει από την φυλακή.

Φυσικά η Ελπίδα Νίνου του υποσχέθηκε πως θα είναι σε συνεχή επικοινωνία με τους δικηγόρους ώστε να αποφυλακιστεί το συντομότερο δυνατό. Μία ακόμη επιθυμία του Πέτρου Φιλιππίδη είναι να προσέχει η γυναίκα του, τον γιο τους (δείτε τον εδώ).

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Στα χνάρια του Λιγνάδη ο Πέτρος Φιλιππίδης - Πώς αποφάσισε να κινηθεί

Σοκ: Αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει μέσα στο κελί ο Πέτρος Φιλιππίδης με ηρεμιστικά χάπια;

Share