Η βαθυστόχαστη ανάρτηση του Άγγελου Λάτσιου: "Ο τρόπος με τον οποίο φλερτάρουμε..."

Τι συνέβη

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Η βαθυστόχαστη ανάρτηση του Άγγελου Λάτσιου:

Ο γιος της Ελένης Μενεγάκη, Άγγελος Λάτσιος, το τελευταίο διάστημα είναι αρκετά ενεργός στα social media και συγκεκριμένα στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram στο οποίο έχει δημοσιεύσει και προσωπικές του αρκετά στιγμές.

Πριν από λίγες ώρες, όμως, έκανε μια μακροσκελή ανάρτηση μιλώντας για την παιδεία και για την σημασία αυτής, βυθίζοντας πολύ κόσμο σε σκέψεις.

Η ανάρτηση του Άγγελου Λάτσιου

Τι είναι παιδεία κατά τον Μπρετόν:

“Παιδεία δεν είναι τα πτυχία μας, αλλά η αισθητική μας. Ο τρόπος με τον οποίο συνομιλούμε, φλερτάρουμε, περπατάμε στο δρόμο, κρατάμε την πόρτα να περάσει ο άγνωστος στο ασανσέρ.
Παιδεία είναι οι λέξεις μας, η διακριτικότητά μας, η ελευθερία μας, τα όρια της ελευθερίας μας, η μουσική που ακούμε, η γλώσσα του σώματός μας, το πόσο αγαπάμε να μαθαίνουμε, να αλλάζουμε, να διαβάζουμε σαν να είμαστε κάθε φορά άγραφα χαρτιά.

Παιδεία είναι η ταπεινότητα αλλά και η επιμονή στις αξίες μας, το ότι δεν είμαστε προς πώληση, το ότι σεβόμαστε τον άνθρωπο, το παιδί του άλλου, την κυρία που καθαρίζει το γραφείο μας, τον κύριο που καθαρίζει το πάρκο στο οποίο βγάζουμε βόλτα το σκύλο μας, την κοπέλα στο ταμείο.

Παιδεία είναι η μεγαλοψυχία μας, το να ποτίσουμε μια άγνωστη γλάστρα, το να φροντίζουμε την πίσω όψη του σπιτιού μας. Παιδεία είναι το να προστατεύουν τα χέρια μας τον αδύναμο, να τα βάζουν με το θηρίο.
Παιδεία είναι το πόσο μπορούμε να έρθουμε απέναντι στο σύστημα και στους συστημικούς, παιδεία είναι η γενναιότητα και η ευθύνη. Παιδεία είναι το να διαλέγεις τον δύσκολο δρόμο της αξιοπρέπειας, της μοναξιάς και συνάμα να καίγεται το μέσα σου για το κοινό καλό. Για το ωραίο και τη σωτηρία του.”

Τελικά, με ένα λόγο, Παιδεία είναι το να είσαι "άνθρωπος" και να εκπέμπεις, να σκορπίζεις, να μοιράζεις, να μοσχοβολάς " ανθρωπιά ".

Χαρές στην οικογένεια της Ελένης Μενεγάκη λίγο πριν την πρεμιέρα της στο Mega

Όλα φέτος είναι διαφορετικά για την Ελένη Μενεγάκη και πολύ ιδιαίτερα. Λίγες μέρες πριν από την επίσημη πρεμιέρα της νέας της εκπομπής στο Mega, έκανε την πρώτη συνάντηση με τους δημοσιογράφους, κάτι που είχε να κάνει πολλά χρόνια. Στην εκδήλωση που έγινε το απόγευμα της Δευτέρας στον Βοτανικό Κήπο, η παρουσιάστρια έφτασε ανανεωμένη και ενθουσιασμένη. Μετά από έναν χρόνο τηλεοπτικής αποχής δυσκολευόταν να περιορίσει τη χαρά της για την επιστροφή της στο “megatokalo και μοίραζε διαρκώς χαμόγελα στους δημοσιογράφους.

Το καστανό, τότε, κορίτσι, που έκανε το ντεμπούτο του στην τηλεόραση το 1991 στο Mega και στην εκπομπή “Κοκτέιλ” στο πλευρό του Ιάσονα Τριανταφυλλίδη και έμελλε τέσσερα χρόνια μετά, ξεκινώντας τον “Πρωινό Καφέ” στον ΑΝΤ1, να δημιουργεί τη μεγάλη του καριέρα, σίγουρα έχει μεγάλες διαφορές από την ώριμη και αρκετά σοφότερη σημερινή Ελένη. Το μόνο που δεν χάθηκε είναι η αγάπη της για τη μικρή οθόνη και για το κοινό της που δεν το πρόδωσε ποτέ. Άλλωστε, αυτή η σχέση με τους τηλεθεατές της, που βασίζεται στην αλήθεια της, είναι και το μεγάλο της ατού. Τις τελευταίες μέρες μετά την επιστροφή από τις διακοπές της η Ελένη είναι διαρκώς στο νέο της σπίτι, το μεγάλο πλατό που ετοιμάζεται για εκείνη στις εγκαταστάσεις της “Foss Production”, στον Γέρακα.

Από την Κατερίνα Μπούσιου για το περιοδικό YOU

Εκεί που σκηνικά θα συνδέεται το καμαρίνι της με το στούντιο δημιουργώντας ένα τύπου happening στην έναρξη της εκπομπής, από εκείνα που μας είχε συνηθίσει στο παρελθόν. Στα τέλη της εβδομάδας με την ολοκλήρωση του εντυπωσιακού σκηνικού η Ελένη θα κάνει και τις πρώτες πρόβες με τους συνεργάτες της. Με τους παλιούς γνώριμούς της, τον Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο και την Ελιάνα Χρυσικοπούλου, αλλά και με τους νέους, με τους οποίους ήθελε χρόνια να συνεργαστεί, τον Δημήτρη Ουγγαρέζο, τον Σάββα Πούμπουρα και τον Γιάννη Μούτσο, ο οποίος θα κρατά το ενημερωτικό κομμάτι της εκπομπής.

Όλα προς στιγμήν γίνονται όπως τα ήθελε. Άλλωστε τίποτα δεν θα άφηνε στην τύχη του για τη μεγάλη της επιστροφή. Η Ελένη κάνει ηχηρό come back σε ένα νεοσύστατο και με μεγάλες προσδοκίες κανάλι και έρχεται να στεφθεί ξανά “βασίλισσα” της μεσημεριανής ζώνης. Και αυτό θα γίνει, πιστέψτε μας, πολύ εύκολα από εκείνη.

Δεν είχε μεγάλες διαφορές το φετινό της καλοκαίρι από τα προηγούμενα και με ορμητήριό της την Άνδρο, μαζί με τον σύζυγό της, την κόρη της Μαρίνα και τα παιδιά της, έκανε μικρές εξορμήσεις στις Κυκλάδες και στα μέσα Αυγούστου και στο Ιόνιο. Αυτές τις μέρες ολοκληρώνει και τη μετακόμιση στο νέο της σπίτι στην Κηφισιά. Άλλωστε και στο μικρό βιντεάκι που ανέβασε στα social media του Mega, μιλώντας για το νέο πρόγραμμα του καναλιού, βρίσκεται ανεβασμένη σε μια σκάλα μπροστά από τα παντζούρια της βεράντας επιβλέποντας τις τελευταίες εργασίες στο νέο της σπιτικό, δείτε εδώ αποκλειστικές φωτογραφίες.