Γιώργος Χρανιώτης για το Metoo: «Τώρα δεν μπορείς να κάνεις ότι γουστάρεις»

«Είναι ένας πολύ ιερός αγώνας όλος αυτός που γίνεται»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Γιώργος Χρανιώτης για το Metoo: «Τώρα δεν μπορείς να κάνεις ότι γουστάρεις»

Καλεσμένος στην εκπομπή Familiar βρέθηκε το απόγευμα της Κυριακής (3/10) ο Γιώργος Χρανιώτης. Ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο ελληνικό κίνημα Metoo και τις καταγγελίες στον χώρο του θεάτρου (διαβάστε εδώ και τις τελευταίες του δηλώσεις αναφορικά με τον Γιώργο Κιμούλη).

Οι δηλώσεις του Γιώργου Χρανιώτη για τις καταγγελίες και το Metoo

«Νομίζω πως ένας από τους λόγους που και γω είχα συμμετοχή στο #Metoo, παρ’ ολο που δεν είμαι παθών, είναι για να μου πει αύριο ο γιος μου ότι θα γίνει ηθοποιός, χορευτής ή τραγουδιστής και να το αντιμετωπίσω με την καχυποψία που θα το αντιμετώπιζα αν μου έλεγε πως θα γίνει πολιτικός μηχανικός, αρχιτέκτονας ή ήθελε να ανοίξει ένα σουβλατζίδικο.

Από την άλλη νομίζω ότι είναι ένας πολύ ιερός αγώνας όλος αυτός που γίνεται γιατί όντως, το καταλαβαίνω και τώρα που κάνω γυρίσματα, είναι τα πράγματα πολύ πιο καθαρά. Μπορεί παλαιότερα να έβλεπες έναν σκηνοθέτη ή έναν ηθοποιό, ο οποίος να είχε μια ανάρμοστη συμπεριφορά αλλά τη δικαιολογούσες γιατί είχε ταλέντο. Έλεγες, «δεν πειράζει αυτός είναι ένας ευφυής καλλιτέχνης ας κάνει ότι γουστάρει». Τώρα, λοιπόν, δεν μπορείς να κάνεις ότι γουστάρεις».

«Στα 20 μου ένας σκηνοθέτης μου έκανε "πέσιμο"»

Μία άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη παραχώρησε ο Γιώργος Χρανιώτης στη Secret των Παραπολιτικών, στην οποία αναφέρθηκε στο ελληνικό #MeToo και στη συνεργασία που είχε πριν από μερικά χρόνια με τον Γιώργο Κιμούλη.

Την ίδια στιγμή, θυμήθηκε μία δική του εμπειρία από αρχή της καριέρας του με έναν σκηνοθέτη και εξήγησε πως του την έπεσε, αλλά ήταν ευγενικός και όταν του το ζήτησε το σταμάτησε. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Γιώργος Χρανιώτης ήταν ένας από τους πιο θερμούς υποστηρικτές του κινήματος Me Too στη χώρα μας.

«Δεν το περίμενα αυτό που συνέβη. Με τον Γιώργο Κιμούλη έχω συνεργαστεί, αλλά όχι με τον Φιλιππίδη και τον Λιγνάδη. Τον Λιγνάδη τον θαύμαζα πολύ.

Το μόνο που ήξερα από την προσωπική μου συνεργασία ήταν ότι ο Κιμούλης, ένας πολύ ενδιαφέρων καλλιτέχνης, είναι πολύ δύσκολος άνθρωπος, αλλά σε καμία περίπτωση εγκληματικός. Είναι πραγματικά πολύ δύσκολος και καλώς ή κακώς δεν μπορεί να συνεργαστεί με πολλούς. Εγώ είχα μαζί του μια υπέροχη συνεργασία», είπε αρχικά ο Γιώργος Χρανιώτης.

Ο Γιώργος Χρανιώτης απάντησε και για τη δική του εμπειρία: «Με όλη αυτή την ιστορία θυμήθηκα ότι στα 20 μου ένας σκηνοθέτης μού έκανε πέσιμο, αλλά εγώ αρνήθηκα την πρότασή του. Ευτυχώς ήταν ευγενικός και το σταμάτησε. Αν όμως με δυσκόλευε, είχα τη σωματική δύναμη να τον απωθήσω. Το τραγικό είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι ταλαντούχοι που δεν μπόρεσαν να ουρλιάξουν σε έναν τέτοιο άνθρωπο και δυστυχώς έφυγαν από τη δουλειά».

Γιώργος Χρανιώτης σεξουαλική παρενόχληση