Η άγνωστη μάχη του Άγγελου Μπράτη με την κατάθλιψη - «Στην πρώτη σεζόν του GNTM επαιρνα αγωγή»

«Είχα πάρει πάρα πολλά κιλά, δεν μιλούσα, δυσκολευόμουν πολύ»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Η άγνωστη μάχη του Άγγελου Μπράτη με την κατάθλιψη - «Στην πρώτη σεζόν του GNTM επαιρνα αγωγή»

Καλεσμένος στην εκπομπή Breakfast At Star ήταν το πρωί της Τρίτης (12/10) ο Άγγελος Μπράτης, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην μάχη που έδωσε πριν από μερικά χρόνια με την κατάθλιψη, την πρώτη χρονιά που εμφανίστηκε ως κριτής στο GNTM.

Μπορεί σε πολλές περιπτώσεις να έχει προχωρήσει σε ανοιχτές εξομολογήσεις για την προσωπική του ζωή, ωστόσο αυτή είναι η πρώτη φορά που ο γνωστός σχεδιαστής βρίσκει το θάρρος να μιλήσει για τη μάχη του με την κατάθλιψη.

Η εξομολόγηση του Άγγελου Μπράτη για τη μάχη του με την κατάθλιψη

«Η πρώτη χρονιά ήταν πάρα πολύ δύσκολη για μένα. Καταρχάς εγώ ήμουν πάντα ένας άνθρωπος των backstage, δεν είχα εμφανιστεί ποτέ. Ήμουν λίγο δύσκολος και με τα περιοδικά, όσοι με ξέρουν ήμουν πάντα πολύ διακριτικός. Γενικά ήταν δύσκολη η πρώτη μου χρονιά. Αυτό δεν το έχω ξαναπεί, έχουν περάσει και τέσσερα χρόνια. Νομίζω ότι έχω αποδείξει ότι μπορώ να κάνω αυτό που κάνω.

Είχε συμπέσει τότε με ένα total burn out που είχα στα 40 μου… Δεν μπορούσα να διασχίσω τον δρόμο τόσο πολύ. Έπαθα burn out, κάηκε ο εγκέφαλος. Όλο το σύστημα κάηκε. Και ταυτόχρονα ενώ είχα κατάθλιψη και έπαιρνα αγωγή, έγινα διάσημος σε όλη την Ελλάδα. Έπρεπε να το διαχειριστώ και έβλεπα την εικόνα μου στην τηλεόραση και να μην με αναγνωρίζω.

Είχα πάρει πάρα πολλά κιλά, δεν μιλούσα, δυσκολευόμουν πολύ, ωστόσο τα κατάφερα και είμαι αυτός που είμαι τώρα. Έκανα πολλή δουλειά με τον εαυτό μου και θεωρώ ότι μου έκανε πάρα πολύ καλό. Με βοήθησε το GNTM. Με βοήθησε να βγαίνω από το σπίτι μου», είπε χαρακτηριστικά ο γνωστός σχεδιαστής.

Λίγα λόγια για τον Άγγελο Μπράτη

Ο Άγγελος Μπράτης γεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα και κατάλαβε πολύ γρήγορα ότι θέλει να ασχοληθεί με αυτόν το χώρο. Έχει πει χαρακτηριστικά ότι στην ηλικία των επτά ετών αποφάσισε τον επαγγελματικό του προσανατολισμό, ενώ μέχρι και σήμερα επιμένει να λέει ότι είναι μόδιστρος και όχι σχεδιαστής μόδας.

Η μητέρα του (σ.σ. Είναι μοδίστρα) είναι αυτή που του έδωσε τα πρώτα ερεθίσματα και μάλιστα για εκείνη προοριζόταν και η πρώτη του δημιουργία, ένα πουκάμισο σε γκρι/σιελ απόχρωση. Φυσικά δεν έμεινε εκεί παρά σπούδασε μόδα στη σχολή Βελουδάκη ενώ στην πορεία πήρε το μάστερ του στο διάσημο ArtEZ Institute of Arts στο Άμστερνταμ και στην πορεία δούλεψε στο Παρίσι και στη Ρώμη μέχρι τελικά το 2005 να επιστρέψει στην Αθήνα και να φτιάξει το δικό του, προσωπικό ατελιέ.