Μιχάλης Οικονόμου: «Δεν παντρευτήκαμε με πολιτικό γάμο γιατί η πολιτεία...»

Η πρώτη ανάρτηση μετά το σύμφωνο συμβίωσης με τον Γιώργο Μακρή

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Μιχάλης Οικονόμου: «Δεν παντρευτήκαμε με πολιτικό γάμο γιατί η πολιτεία...»

Μία από τις πιο ευτυχισμένες μέρες της ζωής τους βίωσαν ο Μιχάλης Οικονόμου και ο αγαπημένος του, Γιώργος Μακρής. Οι δυο τους πήραν την απόφαση να υπογράψουν σύμφωνο συμβίωσης προκειμένου να επισφραγίσουν και με αυτόν τον τρόπο την αγάπη τους.

Ο Μιχάλης Οικονόμου, με μία ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, θέλησε να εξηγήσει πως δεν παντρεύτηκε με πολιτικό γάμο με τον αγαπημένο του μιας και μέχρι στιγμής η Πολιτεία δε δίνει αυτό το δικαίωμα στα ομόφυλα ζευγάρια.

Με την ευκαιρία λοιπόν, ο Μιχάλης Οικονόμου θέλησε να στείλε και ένα πολύ ηχηρό μήνυμα για την ανάγκη που υπάρχει να έχουν όλα τα ζευγάρια τα ίδια δικαιώματα στον γάμο και την τεκνοθεσία.

Η ανάρτηση του Μιχάλη Οικονόμου για τον γάμο του με τον Γιώργο Μακρή

«Ευχαριστούμε θερμά με για τις όμορφες ευχές! Πρέπει όμως εδώ να κάνουμε μία υπενθύμιση, καθώς πολλές ιστοσελίδες έγραψαν πως παντρευτήκαμε με πολιτικό γάμο.

Όχι, δεν παντρευτήκαμε με πολιτικό γάμο γιατί η Πολιτεία δε θα μας δίνει ακόμα το δικαίωμα να το κάνουμε.

Υπογράψαμε απλά ένα σύμφωνο συμβίωσης, άσχετα που εμείς από τη χαρά μας λέμε πως παντρευτήκαμε αφού δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κάτι περισσότερο να κάνουμε από αυτό.

Ελπίζουμε σύντομα όλα τα ζευγάρια σε αυτή τη χώρα να έχουν τα ίδια δικαιώματα, όχι μόνο για γάμο μα και για τεκνοθεσία.

Για να είμαστε κι εμείς και τα παιδιά μας, εξασφαλισμένοι και στη ζωή και στην απώλεια. Ας είμαστε οι εαυτοί μας άφοβα, η αγάπη είναι φως και δεν κρύβεται», έγραψε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του.

Μιχάλης Οικονόμου Γιώργος Μακρής σύμφωνο συμβίωσης

«Θέλω να διαφυλάξω το παιδί μου από κακεντρεχή σχόλια»

Καλεσμένος στην εκπομπή Στούντιο 4 βρέθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (8/10) ο Μιχάλης Οικονόμου, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον γιο του και στην προσπάθεια που καταβάλει μαζί με τον σύντροφό του, Γιώργο Μακρή, ώστε να προστατεύσουν το παιδί από κακεντρεχή σχόλια.

Ο γνωστός ηθοποιός σπάνια μιλάει για την προσωπική του ζωή και για την υπέροχη οικογένεια που έχει δημιουργήσει με τον επίσης ηθοποιό, αγαπημένο του, Γιώργο Μακρή.

«Προσπαθώ να μη μιλάω πάρα πολύ για το παιδί μου. Έχω μιλήσει γι’ αυτό σε κάποιες συνεντεύξεις, γιατί θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντική η ορατότητα ομόφυλων ζευγαριών που θέλουν να γίνουν γονείς και το δικαιούνται. Επειδή το παιδί μεγαλώνει και πάει παιδικό σταθμό, θέλω να το διαφυλάξω πια από κακεντρεχή σχόλια που υπάρχουν. Μπορεί να πω κάτι σε εσάς και να το πάρουν μετά 100 ιστοσελίδες και να το πολλαπλασιάσουν.

Δεν το αποφάσισα μόνος μου αλλά με τον σύντροφό μου Γιώργο Μακρή που είναι και συνάδερφος και έχει απόψε πρεμιέρα με το “Τρίτο Στεφάνι”. Νομίζω ότι η αλλαγή που είναι ουσιαστικό να γίνει πρέπει να συμβαίνει στην καθημερινότητα, στο σχολείο, στους συγγενείς, στον μικρό κύκλο. Θέλω πλέον να το διαφυλάξω», είπε χαρακτηριστικά.