«Όλα γίνονται σε δημόσια θέα» - Η Βασιλική Τσαβδαρίδου απαντάει στον Πετρούνια για τις δηλώσεις του

«Δεν μιλάμε για περιστατικά ψυχολογικής βίας»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
«Όλα γίνονται σε δημόσια θέα» - Η Βασιλική Τσαβδαρίδου απαντάει στον Πετρούνια για τις δηλώσεις του

Στην εκπομπή Πρωινό μίλησε το πρωί της Παρασκευής (22/10) η Βασιλική Τσαβδαρίδου, η οποία σχολίασε τις δηλώσεις που έκανε για το κίνημα Me Too ο Λευτέρης Πετρούνιας, και απάντησε στα όσα είπε κατά την απολογία του στο δελτίο του ΑΝΤ1.

Η Βασιλική Τσαβδαρίδου αποκάλυψε πως και η ίδια έχει δεχθεί χαστούκι από προπονητή της ενώ εξήγησε πως τότε κανείς δεν μίλαγε καθώς φοβόταν τη θέση του στην ομάδα.

Οι δηλώσεις της Βασιλικής Τσαβδαρίδου για τον Λευτέρη Πετρούνια

«Ο Λευτέρης ανακάλεσε και ζήτησε συγγνώμη. Τελικά είπε ότι αναφέρθηκε στα περιστατικά που ξέρει στη γυμναστική και πρόκειται για ψυχολογική βία. Δεν μιλάμε για περιστατικά ψυχολογικής βίας. Είδα τη δήλωσή του στο δελτίο του ΑΝΤ1. Δυστυχώς οι καταγγελίες που αφορούν την ενόργανη αφορούν περιστατικά σωματικής βίας και σεξουαλικής παρενόχλησης. Εγώ προσωπικά έχω υποστεί σωματική και λεκτική βία από προπονήτρια.

Ήμασταν παιδάκια. Εμείς δεν τα λέγαμε στους γονείς μας γιατί φοβόμασταν την αντίδραση του προπονητή αλλά και τη θέση μας μέσα στην ομάδα. Αυτό που μαθαίνεις είναι να ακούς τον προπονητή ό,τι κι αν κάνει. Δεν είναι ευθύνη ενός παιδιού ο τρόπος που φέρεται ο προπονητής του.

Όλα μάλιστα γίνονταν σε δημόσια θέα γιατί τα προπονητήρια δεν ήταν personal training» είπε χαρακτηριστικά η Βασιλική Τσαβδαρίδου.

Πηγή Δεβετζή σε Λευτέρη Πετρούνια: «Και εγώ και η Μπεκατώρου που μιλήσαμε είμαστε Ολυμπιονίκες»

Στον Λευτέρη Πετρούνια απάντησε η Πηγή Δεβετζή, μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής “Super Κατερίνα”. Η δήλωση για το #metoo έφερε πολλές αντιδράσεις, με τον Αλέξανδρο Μπουρδούμη μάλιστα να είναι από τους πρώτους που τον έκραξαν δημόσια μέσα από ανάρτηση του.

«Αυτό που θέλω να απαντήσω σε όλο αυτό είναι ότι δε χρειάζεται να γίνει μια πανδημία κακοποιήσεων για να βγούμε να μιλήσουμε. Σίγουρα χρειάζεται να λέμε την αλήθεια και ο αθλητισμός πρεσβεύει το ήθος και την αλήθεια μας. Καλό θα είναι λοιπόν, στην εποχή που ζούμε να λέμε την αλήθεια όπως είναι.

Η δήλωση που έκανα εγώ ήταν μια αλήθεια μου και βγήκαν και κοπέλες μετά από μένα, αθλήτριες και μη που είπαν την αλήθεια τους μέσα από τη ψυχή τους και την καρδιά τους όπως τη βιώσαν. Και σίγουρα δεν είμαι η μόνη που μίλησα, υπάρχουν και άλλες όπως η Σοφία η Μπεκατώρου που και εγώ και εκείνοι είμαστε Ολυμπιονίκες, καταξιωμένες αθλήτριες που έχουμε πάρει πάρα πολλά μετάλλια και γνωρίζει ο κόσμος πολύ καλά ποιες είμαστε», εξομολογήθηκε.