Άλεκ Μπάλντουιν: Γνωστός ηθοποιός τον καταγγέλει για ανευθυνότητα - Ανατροπή στην υπόθεση

«Ήταν ο μόνος που δεν έλεγξε το όπλο του»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Άλεκ Μπάλντουιν: Γνωστός ηθοποιός τον καταγγέλει για ανευθυνότητα - Ανατροπή στην υπόθεση

Αλλάζει τα έως τώρα δεδομένα ο Ίαν Χάντσιον, καταγγέλοντας τον Άλεκ Μπάλντοιν για ανευθυνότητα, αναφορικά με τον θάνατο της Χαλίνα Χάτσινς.

Ο νεαρός ηθοποιός μίλησε στο TMZ και εξήγησε πως κατά την διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας Rust, όλα τα μέλη του καστ περνούσαν από έλεγχο τα όπλα τους πριν από κάθε σκηνή, 2 ή και 3 φορές για να σιγουρευτούν ότι ήταν άδεια.Ο μόνος, που δεν έλεγξε ποτέ το όπλο του, σύμφωνα με όσα καταγγέλει ο Χάντσον, ήταν ο Άλεκ Μπάλντουιν. «Όλοι οι ηθοποιοί, που είναι και πιο έμπειροι από εμένα τσέκαρα όλοι τα όπλα τους. Ο Μπάλντουιν ήταν ο μόνος που βασίστηκε στον βοηθό σκηνοθέτη, Ντέιβ Χολς, ο οποίος και τον διαβεβαίωσε ότι δεν είχε σφαίρες», αναφέρει ο ηθοποιός.

Στην συνέχεια, εξήγησε πως γενικότερα δεν επικρατούσε ένα κλίμα ασφάλειας στα γυρίσματα της ταινίας, αφού οι ηθοποιοί δεν προστατεύονταν καν σε σκηνές πυροβολισμών. «Δεν ένιωθα ασφαλής, υπήρχαν τόσα όπλα στο σετ και καμία προστασία για τους ηθοποιούς, παρά μόνο για τον εξοπλισμό», αναφέρει.

«Στο σετ υπήρχαν περίπου 20 πιστόλια, 2 τουφέκια και η μοναδική προστασία που υπήρχε, είχε τοποθετηθεί γύρω από την κάμερα. Για παράδειγμα, σε μία σκηνή, όπου εγώ δέχομαι πυροβολισμούς και είναι ίσως απειλητική για την ζωή μου, προστατεύεται η κάμερα και όχι εγώ. Εγώ μένω εκτεθειμένος», αναφέρει ο ηθοποιός τονίζοντας επίσης, πως υπήρχαν άνθρωποι και πίσω από τις κάμερες, κατά την διάρκεια της σκηνής του πυροβολισμού, γεγονός που δεν θα έπρεπε να συμβεί.

Παρά τις ανησυχίες του ωστόσο, ο ηθοποιός διάλεξε να μην μιλήσει σε κανέναν, αλλά ούτε και να εκφράσει κάποιο παράπονο, καθώς φοβόταν ότι ίσως «να δημιουργούσε πρόβλημα στο σετ».

«Ήμουν νέος σε αυτή την δουλειά κι ένιωθα ότι θα με θεωρούσαν πρόβλημα, αν έλεγα το οτιδήποτε», εξηγεί.

«Ράγισε» καρδιές το μήνυμα του συζύγου της Χαλίνα Χάτσινς

Σοκαρισμένος παρακολουθεί όλος ο κόσμος τις εξελίξεις στο τραγικό φονικό που σημειώθηκε κατά λάθος στα γυρίσματα της ταινίας του Άλεκ Μπάλντουιν, όταν ο ηθοποιός χωρίς να το γνωρίζει χτύπησε με το όπλο του τη διευθύντρια φωτογραφίας, Χαλίνα Χάτσινς.

Ο θάνατός της σόκαρε τον ηθοποιό, ο οποίος δεν μπορούσε να καταλάβει ποιος και γιατί του έδωσε γεμάτο όπλο. O σύζυγός της, από τη μεριά του, συγκλονισμένος από τον αιφνίδιο θάνατό της, θέλησε να την αποχαιρετήσει με μία ακόμα ανάρτηση.

«Δεν υπάρχουν λέξεις για να μιλήσω για αυτή την κατάσταση. Δεν θα μπορέσω να σχολιάσω το τι περνάμε αυτή την στιγμή. Εκτιμώ ιδιαίτερα το γεγονός ότι όλοι ήταν τόσο υποστηρικτικοί. Νομίζω ότι θα χρειαστούμε λίγο περισσότερο χρόνο για να μπορέσουμε να περιγράψουμε την ζωή της με τρόπο που θα είναι πιο εύκολος για εμάς», είχε πει ο ίδιος τη μέρα του φονικού σε συνέντευξή του.

«Μας λείπεις Χαλίνα», έγραψε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του.