Βικτόρια Χίσλοπ: «Όταν έγινε η διάγνωση αυτό που με φόβισε πιο πολύ ήταν οι...»

«Για λίγες εβδομάδες δεν ξέρεις αν ο καρκίνος έχει κάνει μεταστάσεις... Είχα φόβο»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Βικτόρια Χίσλοπ: «Όταν έγινε η διάγνωση αυτό που με φόβισε πιο πολύ ήταν οι...»

Η Βικτόρια Χίσλοπ παραχώρησε συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής «Πάμε Δανάη» όπου μεταξύ άλλων αποκάλυψε τον λόγο που είπε το μεγάλο "ναι" προκειμένου να συμμετέχει στο DWTS.

Η γνωστή συγγραφέας εξομολογήθηκε ακόμα πως, όταν έμαθε ότι έχει καρκίνο φοβήθηκε και οι πρώτες τις σκέψεις είχαν να κάνουν με τα παιδιά της.

Οι δηλώσεις της Βικτόριας Χίσλοπ

«Είπα ναι αμέσως. Όταν κάποιος σου δίνει μια τέτοια ευκαιρία να χορέψεις δεν είναι ευγενικό να πεις “όχι δε χορεύω”. Είναι λίγο σνομπ. Αγαπώ πολύ να χορεύω στην κουζίνα μου. Αν δεν δοκιμάζεις νέα πράγματα, ποιος ο λόγος να ζεις; Δεν είναι κρυφό ότι είχα έναν καρκίνο εννέα μήνες στο στήθος.

Μπορείς να χάσεις λίγο το κουράγιο σου όταν κάτι τέτοιο συμβαίνει και ήθελα να κάνω κάτι πολύ φυσικό με το σώμα μου. Η ζωή είναι μικρή για όλους μας. Θέλω να μείνω εδώ στον πλανήτη για πάντα αλλά μετά από αυτή την περιπέτεια που πέρασα κατάλαβα ότι η ζωή μια μέρα θα τελειώσει.

Όταν μου παρουσιάστηκε το πρόβλημα φοβήθηκα πολύ. Σκέφτηκα αρνητικά πράγματα. Για λίγες εβδομάδες δεν ξέρεις αν ο καρκίνος έχει κάνει μεταστάσεις σε άλλα σημεία του σώματος. Είχα φόβο. Ήταν Χριστούγεννα και περίμενα. Ευτυχώς δεν είχαμε μεταστάσεις. Έχω μάθει πολλά από αυτό.

Η ζωή είναι γεμάτη εκπλήξεις. Έχω μάθει ότι μέσα μας έχουμε περισσότερη δύναμη από αυτό που φανταζόμαστε. Με βοήθησε πολύ το χιούμορ. Όταν έγινε η διάγνωση αυτό που με φόβισε πιο πολύ ήταν οι σκέψεις που έκανα για τα παιδιά μου. Αυτά ήταν οι πρώτες μου σκέψεις.

Είναι 28 και 31 αλλά ακόμα δε θέλω να φύγω από τις ζωές τους. Ο στόχος μου είναι μέχρι τα 100α μου γενέθλια να χορεύω στην κουζίνα μου».

Λίγα λόγια για την Βικτόρια Χίσλοπ και την ζωή της

Η Βικτόρια Χίσλοπ (αγγλ. Victoria Hislop) είναι βραβευμένη Βρετανίδα συγγραφέας και δημοσιογράφος, η οποία είναι κυρίως γνωστή για το μυθιστόρημά της Το νησί,το οποίο έγινε μπεστ-σέλερ. Στις 17 Ιουλίου του 2020, της απονεμήθηκε τιμητικά η ελληνική υπηκοότητα, από την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με Προεδρικό Διάταγμα, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β' 2954.

Η Χίσλοπ, το πατρικό όνομα της οποίας είναι Χάμσον (Hamson), γεννήθηκε στο Μπρόμλεϊ (Bromley) του Κεντ το 1959, μεγάλωσε όμως στο Τόνμπριτζ (Tonbridge). Σπούδασε αγγλικά στο Κολέγιο St. Hilda's της Οξφόρδης και στη συνέχεια εργάστηκε, για 20 περίπου χρόνια, ως δημοσιογράφος.

Τον Απρίλιο του 1988 παντρεύτηκε τον ιδιοκτήτη των εκδόσεων "Private Eye" Ίαν Χίσλοπ, με τον οποίο απέκτησαν δύο παιδιά: Την Έμιλι - Έλεν (1990) και τον Ουίλιαμ - Ντέιβιντ (1993). Η Χίσλοπ ξεκίνησε να εργάζεται στο χώρο των εκδόσεων και στη συνέχεια στράφηκε προς τις δημόσιες σχέσεις. Όταν όμως γεννήθηκε το πρώτο της παιδί, αποφάσισε να αλλάξει σταδιοδρομία: Άρχισε να εργάζεται ως ανεξάρτητη δημοσιογράφος. Χάρη σε αυτή την ενασχόληση ταξίδεψε σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς η βασική της ενασχόληση ήταν τα θέματα ταξιδιωτικού ενδιαφέροντος.