Χάρης Ρώμας: "Χώρισα μετά από 10 χρονιά σχέσης, έπρεπε να..." - Οι νέες του δηλώσεις μετά τον χωρισμό του

"Είμαι έτοιμος για το επόμενο βήμα"

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Χάρης Ρώμας:

Στην κάμερα της εκπομπής «Πάμε Δανάη» και στον Αλέξη Μίχα μίλησε το πρωί της Τετάρτης (17/11) ο Χάρης Ρώμας. Ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στον πρόσφατο χωρισμό του.

Οι δηλώσεις του Ρώμα για τον χωρισμό του

«“Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός” έχει αλλάξει αλλά κάνεις δεν το καταλαβαίνει. Είναι μια παράσταση συνόλου, βλέπεις ηθοποιούς να ανθίζουν στην σκηνή. Επέλεξα αυτό το έργο γιατί άρχισα να το βλέπω στον ύπνο μου. Ετοιμάζω το επόμενο βήμα μου στην πολιτική σκηνή. Θα βάλω υποψηφιότητα για το Δήμο Χαλανδρίου, ίσως αυτό κοστίσει την αποκοπή μου από την καλλιτεχνική ζωή. Δεν γίνεται να έχεις θεσμική θέση και να μην είσαι εκεί.

Η διαχείριση του #metοο ήταν καλή, οι καλλιτέχνες έσπασαν το «σπυρί». Έπρεπε να γίνει όλο αυτό δεν ξεχωρίζω την ψυχολογική από την σωματική βία. Θεωρώ πως ο κόσμος μίλησε και πρέπει να συνεχίσει να μιλάει. Παλεύουμε να δημιουργηθεί εάν πλαίσιο νομού συμπεριφοράς για να ξέρουμε μέχρι που φτάνουν τα όρια όταν κάποιος σκηνοθετεί.

Πρέπει να μπουν όρια στο επειδή είμαι ιδιότροπος σκηνοθέτης, τον άλλον τον τσακίζω. Μου έχει συμβεί από δυο διαφορετικούς σκηνοθέτες πρόταση ερωτικού περιεχομένου για να πάρω ρόλο. Όταν αισθάνεσαι ένα χέρι στο πόδι ή μια ερώτηση τύπου “θες να κοιμηθούμε μαζί” είναι σοκαριστικό».

Για τη νέα σειρά που ετοιμάζει: «Είναι τοποθετημένο την δεκαετία του 60 ένας μεγάλος αστέρας πέφτει και εάν νέο κορίτσι ανέρχεται. Με την προοπτική ότι μπορεί να αφήσω την τηλεόραση θέλουμε να κάνουμε κάτι ωραίο.

Χώρισα μετά από 10 χρονιά σχέσης, έπρεπε να τελειώσει. Είμαι έτοιμος για το επόμενο βήμα, ο ερωτάς είναι κινητήρια δύναμη».

«Η σύζυγος μου έμεινε έγκυος αλλά έχασε το παιδί» - Η σπάνια εξομολόγηση του Χάρη Ρώμα για το γάμο του

Μια σπάνια εξομολόγηση έκανε ο Χάρης Ρώμας σχετικά με τον γάμο του σε ηλικία 25 ετών, τον οποίο δεν ενέκριναν οι γονείς του. Ο ηθοποιός αναφέρθηκε στην τότε σύζυγό του η οποία έμεινε έγκυος, όμως έχασε το παιδί τους που σήμερα θα ήταν περίπου 35 ετών.

«Βεβαίως και έχω δεχθεί εκμετάλλευση για να πάρω έναν ρόλο και το αντιμετώπισα. Και μία και δύο και τρεις φορές. Μην κοιτάς τώρα που είναι το metoo, o καθένας προσπαθούσε και τότε να βρούμε τον τρόπο να το αντιμετωπίσουμε. Μου έκαναν ανήθικη πρόταση για να πάρω έναν ρόλο στην οντισιόν. Δεν το είχα καταλάβει, το έκανε κατ’ ιδίαν, Ήμουν μικρός και όπως βλέπω και σήμερα μικρά παιδιά, το θεωρώ αυτό έγκλημα»

«Σε μένα έγινε πρόταση να κοιμηθούμε μαζί για να πάρω τον ρόλο και δεν τον πήρα. Ο συγκεκριμένος σκηνοθέτης δεν είναι εν ζωή τώρα και είναι πάρα πολύ καλός. Αυτός το έκανε με ευγένεια, άλλος το έκανε προσπαθώντας να μου πιάσει και το γόνατο. Ήμουν όμως και δυο μέτρα άντρας, ένα κοριτσάκι; Την άλλη την πέταξε από το αυτοκίνητο», είπε αρχικά μετά από ερώτηση αν έχει δεχτεί παρενόχληση, μετά την καταγγελία που έκανε.

«Έπρεπε να κάνω μια επανάσταση και αυτή ήταν ο γάμος. Ερωτεύθηκα και παντρέτηκα σε ηλικία 24 ετών. Άμα τύχαινε, μπορεί και να γινόταν η η οικογένεια. Το σύμπαν πάντως δεν ήθελε γιατί οι δρόμοι μου ήταν άλλοι οπότε καλύτερα που έπρεπε να τελειώσει όταν το συνειδητοποίησα. Είχε μείνει έγκυος η σύζυγος μου αλλά έχασε το παιδί. Δεν το έριξε, το έχασε. Θα μπορούσα τώρα να είμαι πατέρας ενός παιδιού μεγάλου, σχεδόν 35 χρονών γιο θα είχα» συμπλήρωσε.