«Δεν το είπα τόσες μέρες γιατί...» - Η αποκάλυψη της Φαίης Σκορδά για την επικοινωνία της με την 24χρονη από τη Θεσσαλονίκη

«Ήταν μόνη της, προσπαθούσε να συνέλθει»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
«Δεν το είπα τόσες μέρες γιατί...» - Η αποκάλυψη της Φαίης Σκορδά για την επικοινωνία της με την 24χρονη από τη Θεσσαλονίκη

Το πρωί της Τετάρτης (19/1), η Φαίη Σκορδά στο Πρωινό προχώρησε σε μία αποκάλυψη για την υπόθεση βιασμού της 24χρονης κοπέλας στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, εξήγησε πως επικοινώνησε μαζί της τη μέρα που έγινε γνωστή η υπόθεση, προκειμένου να τη στηρίξει.

Το Πρωινό έχει ασχοληθεί εκτενώς με το συγκεκριμένο θέμα και έτσι η Φαίη Σκορδά, λίγο μετά τη συνέντευξη της 24χρονης στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, εξήγησε τι ακριβώς έμαθε.

Η αποκάλυψη της Φαίης Σκορδά για την 24χρονη από τη Θεσσαλονίκη

«Είναι σημαντικό. Δεν το είπα τόσες μέρες από διακριτικότητα γιατί σημασία δεν έχει ποιος θα έχει πρώτος τη συνέντευξη. Το Σάββατο το πρωί, το κορίτσι αυτό ήταν στο δικό της σπίτι και όχι στου εργοδότη της. Εγώ μιλούσα στο τηλέφωνο μαζί της και προσπαθούσε να συνέλθει και ψυχολογικά και σωματικά.

Αν δεν κάνω λάθος, την Κυριακή πήγε στο σπίτι του εργοδότη και προσπάθησαν να αποφασίσουν πώς θα κινηθούν με τον δικηγόρο. Το μόνο που έλεγε ήταν ότι πρέπει να βρει τη δύναμη και να το φτάσει μέχρι τέλος. Ήταν μόνη της στο σπίτι της, χρειαζόταν βοήθεια», είπε χαρακτηριστικά η Φαίη Σκορδά.

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις καθημερινά στην υπόθεση βιασμού της 24χρονης στην Θεσσαλονίκη. Η νεαρή κοπέλα, η οποία μόλις εχθές μας έδειξε για πρώτη φορά το πρόσωπό της και αποκάλυψε το όνομά της, υποβλήθηκε σε τοξικολογικές εξετάσεις - δείτε εδώ τα αποτελέσματα των εξετάσεων - αλλά και σε ιατροδικαστική εξέταση.

Ο δικηγόρος της νεαρής κοπέλας, Θανάσης Ζιώγας μίλησε στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, για το πόρισμα της ιατροδικαστού.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της νεαρής κοπέλας, βρέθηκαν εκχυμώσεις στον αριστερό και δεξιό μηρό στο πρώτο και τέταρτο τεταρτημόριο και τη μεσότητα. Μάλιστα σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο Θανάσης Ζιώγας, η ιατροδικαστής υπογράφει πως δεν αποκλείεται να έχουν γίνει ασελγείς πράξεις κατά τη διάρκεια της συνουσίας.

Ο ίδιος μάλιστα πρόσθεσε στις δηλώσεις του πως: «Αναμένουμε τις ιστολογικές εξετάσεις που δεν έχουν έρθει ακόμα» και μάλιστα ανέφερε ότι: «αν είναι υπνωτικό ή όχι δεν μπορεί να προκύψει από την κλινική εξέταση της ιατροδικαστού».

Ο δικηγόρος της 24χρονης μάλιστα αποκάλυψε πως έχει στα χέρια του άλλες δυο καταγγελίες για βιασμό και δήλωσε τα εξής: «Στο γραφείο μου, σε εμένα προσωπικά, υπάρχουν καταγγελίες ότι υπάρχει ένα κύκλωμα που προωθεί γυναίκες σε πάρτι. Υπάρχουν καταγγελίες, δύο σε μένα, για να επιβεβαιωθούν και να ερευνηθούν από τις αρχές. Η μια μιλάει για το 2016 και το 2018 με τον ίδιο τρόπο. Όχι ακριβώς με τα ίδια πρόσωπα.»

Παράλληλα έκανε έκκληση σε όσους γνωρίζουν κάτι και στις γυναίκες που έχουν πέσει οι ίδιες θύματα βιασμού να μιλήσουν ανοιχτά.