«Κάνουν γιαλαντζί ενημέρωση οι...» - Τα είπε "έξω από τα δόντια" η Αφροδίτη Γραμμέλη

Όσα ανέφερε στον αέρα της εκπομπής

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
«Κάνουν γιαλαντζί ενημέρωση οι...» - Τα είπε

Είναι από τις πιο πετυχημένες δημοσιογράφους και τηλεκριτικούς της χώρας, και πάντα θα πει ότι έχει να πει έξω από τα δόντια, χωρίς κάποιο ωραίο περιτύλιγμα, και είναι εξαιρετικά αυστηρή εκεί που πρέπει και όταν πρέπει. Ο λόγος για την Αφροδίτη Γραμμέλη που φέτος απολαμβάνουμε στον αέρα του Όλα Γκουντ στο ΣΚΑΪ.

Η παρουσιάστρια, Νάταλι Κάκκαβα, ρώτησε τη δημοσιογράφο για την γνώμη της σχετικά με το αν κάνουν ενημέρωση οι πρωινές ψυχαγωγικές εκπομπές, και εκεί ήταν που έγινε πυρ και μανία.

"Κόλαφος" η Αφροδίτη Γραμέλη για τις πρωινές εκπομπές

«Δεν θεωρώ ότι είναι σκληροπυρηνική ενημέρωση, είναι γιαλαντζί. Ο άξονας είναι κοινωνικός και η προσέγγιση είναι διαφορετική. Η προσέγγιση θα πρέπει να γίνει από δημοσιογράφους με δημοσιογραφικά κριτήρια και θα πρέπει να υπάρχει και μια σωστή αλληλουχία θεμάτων.

Δεν μπορείς να έχεις ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως είναι της Πάτρας, να έχεις το θέμα του ζεύγους, δεν θέλω να πω καν τα ονόματα των ανθρώπων, δεν θέλω να τα θίξω, μετά να έχεις ένα θέμα από ένα ριάλιτι, μετά να έχεις μια μόδα με νυχτικά, δεν γίνεται».

Η Αφροδίτη Γραμμέλη είπε επίσης: «Να στελεχωθούν με δημοσιογράφους αυτές οι εκπομπές, γιατί κι εμείς το έχουμε κάνει και μη βγάζουμε την ουρά μας απ’ έξω. Δεν είναι το 10-1 το θέμα, εκεί ο καθένας κάνει την προσπάθειά του και θα κριθεί από τον κόσμο.

Θα πρέπει αυτή η προσέγγιση να γίνεται με σεβασμό και να αναλογίζεται ο καθένας ποιες είναι οι δυνατότητές του και ποιο είναι το όριο που μπορεί να φτάσει, ψάχνοντας ένα θέμα. Υπάρχουν και κάποιες εκπομπές με δημοσιογράφους εξειδικευμένους που προσεγγίζουν τα θέματα πολύ διαφορετικά και το έχουμε δει, και στον ΑΝΤ1 γίνεται αυτό και το επισημαίνω».

«Η Ηλιάνα Παπαγεωργίου είναι το νούμερο ένα μου»

Καλεσμένη στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη βρέθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (11/1) η Αφροδίτη Γραμμέλη (δείτε εδώ τη συνάντησή τους για πρώτη φορά) η οποία αναφέρθηκε στα πρόσωπα της τηλεόρασης και ξεχώρισε την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, η οποία όπως είπε είναι αυτοδημιούργητη.

«Κάποιοι παρουσιαστές τα τελευταία χρόνια έχουν δείξει μια σταθερότητα ακόμα και στο κανάλι που μένουν. Για παράδειγμα ο Γρηγόρης Αρναούτογλου είναι ταυτισμένος με τον ΑΝΤ1. Και η Φαίη.

Η Φαίη επειδή είναι συναισθηματική και επειδή σέβεται και εκτιμά, εκτός απροόπτου, θα μείνει στον ΑΝΤ1.
Ο Γιώργος Λιάγκας δείχνει ότι θέλει να δοκιμάζεται, δεν είναι ταυτισμένος με κανένα κανάλι, είναι μια έκπληξη, είναι ένα πυροτέχνημα. Είναι πολύ ικανός. Φαίνεται ότι φέτος ξαναβρίσκει τη φόρμα του, τα λάθη είναι για να συγχωρούνται και όχι για να σταυρώνουμε τους ανθρώπους.

Η Ζέτα Μακρυπούλια είναι από τις καλύτερες και πιο θετικές παρουσίες της τηλεόρασης. Πέρα από την ομορφιά της έχει κουμπώσει πολύ καλά στην εκπομπή της. Εκτιμώ ότι ενώ έχει επιτυχία δεν πατά πάνω σε αυτή για να κάνει κάτι παραπάνω και για μένα αξίζει πολλά μπράβο.

Στον ALPHA η Σταματίνα είναι η μεγάλη δύναμη. Ξέρει να προφυλάσσει τον εαυτό της και τη δουλειά της και όταν νιώθει πίεση μπαίνει μπροστά. Είναι έξυπνη, είναι μαχήτρια. Είναι μια ωραία μαμά, μια ευγενική συνάδελφος.

Η Ναταλία είναι από τις πιο έξυπνες παρουσιάστριες. Δεν θα χάσει εύκολα, θα επιμείνει, δεν κάνει φασαρία, είναι ευέλικτη μέσα στην εκπομπή της, δεν χάνει την ψυχραιμία της. Θαυμάζω τον λόγο της και την άψογη διαχείριση των κρίσεων.

Η Καινούργιου είναι πολύ ευαίσθητο κορίτσι. Επειδή έχει περάσει από 40 κύματα η σχέση μας, είμαστε σε ένα πολύ καλό σημείο. Άλλαξε περιβάλλον, προσπαθεί να βρει τα πατήματά της, έχει αγωνία. Δε μ’ αρέσει να στήνεται και να κάνει ρόλο. Εγκλωβίζεται σε μια εικόνα.

Η Ηλιάνα είναι το νούμερο ένα μου. Όταν ερχόταν η μαμά της στο πλατό, καθόταν απέναντι από το μόνιτορ και την παρακολουθούσε δακρυσμένη. Κατάλαβα γιατί δακρύζει αυτή η μαμά. Είναι ένα σπάνιο πλάσμα, ένα παιδί αυτοδημιούργητο, έντιμο, ένα κορίτσι που έχει πολλές πληγές που δεν τις βγάζει. Τις έχει γιατρέψει μόνη της. Είναι απίστευτη δουλευταρού -πρώτη στο γραφείο και τελευταία έφευγε- και ένα απίθανο πλάσμα. Έπρεπε να μείνει στο GNTM. Θα έπρεπε να παρουσιάζει ένα σόου λαμπερό όπως το DWTS», είπε χαρακτηριστικά.