«Κρίμα που νομίζαμε ότι ζούμε σε Δημοκρατία!» - Η οργή του Μπιμπίλα για την απόσυρση της φωτογραφίας του Καναράκη

Πυρ και μανία ο ηθοποιός!

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
«Κρίμα που νομίζαμε ότι ζούμε σε Δημοκρατία!» - Η οργή του Μπιμπίλα για την απόσυρση της φωτογραφίας του Καναράκη

Σάλος έχει προκληθεί τις τελευταίες μέρες έπειτα από τη φωτογράφιση του Παντελή Καναράκη ως Ιησούς. Σε όλες τις εκπομπές, έχουν τοποθετηθεί επί του θέματος, με άλλους να υποστηρίζουν και άλλους να καταδικάζουν το γεγονός μιλώντας για βλασφημία και ασέβεια προς τα θεία.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας, προχώρησε και αυτός στη δική του τοποθέτηση, αφότου πληροφορήθηκε πως η φωτογραφία του Παντελή Καναράκη αποσύρθηκε μετά από όσα προκάλεσε, από το περιοδικό.

Η οργή του Σπύρου Μπιμπίλα στην ανάρτηση του στο Facebook

«Αν το περιοδικό που έκανε την συγκεκριμένη φωτογράφιση στα πλαίσια της ελευθερίας της τέχνης αληθεύει ότι απέσυρε την φωτογράφιση, τότε σίγουρα έχουμε ήδη μπει σε περίοδο εκφασισμού της κοινωνίας, ένας νέος μεσαίωνας σκοταδιού μας περιμένει, μαζί με όλα τα άλλα κακά που μας έχουν βρει.

Κρίμα που νομίζουμε ότι ζούμε σε δημοκρατία δυτικού τύπου όπου ο καθένας εκφράζεται ελεύθερα κι ο καθένας έχει το δικαίωμα να μην του αρέσει το δημιούργημα του άλλου, αλλά δεν έχει το δικαίωμα να του απαγορεύει να εκφράζεται. Κι ύστερα μιλάμε για τους ΤΑΛΙΜΠΑΝ» έγραψε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

«Είναι βλασφημία και έχει ευθύνη ο Παντελής Καναράκης»

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στην φωτογράφηση του Παντελή Καναράκη για γνωστό Free Press περιοδικό, όπου απεικονίζεται σαν ένας άλλος Ιησούς Χριστός. Ο σάλος που ξέσπασε έκανε το περιοδικό να αποσύρει τις φωτογραφίες, ωστόσο πολλοί συνεχίσουν να εκφέρουν γνώμη και να αντιδρούν στην αναπαράσταση.

Μην ξεχνάμε μάλιστα ότι επτά ιερείς υπέβαλαν μηνύσεις ακόμα και στον ίδιο τον ηθοποιό. Τόσο ο ηθοποιός όσο και το περιοδικό δεν έχουν προχωρήσει σε κάποια δήλωση εκτός της απόσυρσης από πλευράς του μέσου.

Το πρωί της Δευτέρας 14/3, μέσα από την εκπομπή του, το «Πρωινό», ο Γιώργος Λιάγκας εξέφρασε εντόνως τη διαφωνία του με την προσέγγιση της συγκεκριμένης φωτογράφησης επιρρίπτοντας ευθύνες στον Παντελή Καναράκη που αποδέχτηκε τη συγκεκριμένη πρόταση.

«Όταν ο Καναράκης έκανε τη φωτογράφιση δε καταλάβαινε τι φωτογραφίζεται και τώρα που είδε τη φωτογράφηση τυπωμένη στο χαρτί του περιοδικού, τώρα το αντιλήφθηκε; Δε μπορώ να καταλάβω πραγματικά τι συμβολισμό ήθελε να περάσει το περιοδικό παρουσιάζοντας τον Χριστό να φοράει ντεκολτέ… Τα δεινά τα περνάει η ανθρωπότητα φορώντας ντεκολτέ και σκουλαρίκια; Για να λέμε τα πράγματα όπως τα αισθανόμαστε και όπως είναι. Δεν έχει να κάνει με το αν είναι κιτς ή όχι. Το κιτς είναι υποκειμενικό….

Παλιά υπήρχε ένα κίνημα που φωτογραφίζανε τον Χριστό μαύρο και λέγανε ότι είναι μαύρος. Μετά υπήρχε ένα άλλο κίνημα που λέγανε ότι ο Χριστός είναι ομοφυλόφιλος. Υπάρχουν αυτά τα κινήματα κατά καιρούς που θέλουν να συμβολίσουν ότι ο Χριστός δεν έχει χρώμα, δεν έχει φύλο κτλ. Πολύ ωραία όλα αυτά.

Προσωπικά δεν είμαι και ο πιο θρησκόληπτος άνθρωπος. Υπάρχει όμως κόσμος που πιστεύει, προσκυνάει, νηστεύει, πάει κάθε Κυριακή στην εκκλησία, κάνει τον σταυρό του… Δεν είναι ωραίο αυτό το πράγμα. Είναι ατόπημα του φίλου μου του Καναράκη αυτό και δεν είναι δυνατόν να μην το είδε, δε γίνεται να μην είδε τις φωτογραφίες. Είναι βλάσφημο αυτό για τον Χριστό… Είναι ιερό πρόσωπο, δεν κάνεις τέχνη. Βγάλε και τον Αριστοτέλη και τον Πλάτωνα με 12ποντα.

Ο Παντελής έχει ευθύνη. Ωραία η καραμέλα της χειραγώγησης αλλά δεν είναι όλα χειραγώγηση. Ας έπαιρνε πέντε φίλους του ο Καναράκης να του πουν τι θα κάνει» τόνισε με έντονο ύφος ο παρουσιαστής.