Δίκη Φιλιππίδη: Για ποιο λόγο απουσίαζε από το δικαστήριο η Κάτια Δανδουλάκη

Είναι από τους βασικούς μάρτυρες

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Δίκη Φιλιππίδη: Για ποιο λόγο απουσίαζε από το δικαστήριο η Κάτια Δανδουλάκη

Το πρωί της Παρασκευής (18/3) ξεκίνησε η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, ωστόσο η αλήθεια είναι πως ανάμεσα στις απουσίες, δεν καταγράφηκε μόνο αυτή του ηθοποιού αλλά και αυτή της Κάτιας Δανδουλάκη που αποτελεί έναν από τους βασικούς μάρτυρες για την υπόθεση.

Η δίκη διεκόπη (δείτε εδώ για πότε), προκειμένου να μπορέσει να δώσει το παρών στο δικαστήριο και ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο οποίος σύμφωνα με τα λεγόμενα του δικηγόρου του, αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας και έχει χάσει 25 κιλά.

Η πλευρά των μηνυτών βέβαια αμφισβητεί τον λόγο απουσίας του ηθοποιού και περιμένει πώς και πώς να τον αντιμετωπίσει από κοντά.

O λόγος που δεν πήγε στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη η Κάτια Δανδουλάκη

Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ της εκπομπής Τι λες Τώρα και τον Στέφανο Κωνσταντινίδη, η Κάτια Δανδουλάκη δεν μπόρεσε να βρεθεί στο δικαστήριο καθώς αυτές τις μέρες έχει ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη για επαγγελματικές υποχρεώσεις.

Τι θα καταθέσει η Κάτια Δανδουλάκη στην δίκη του Φιλιππίδη

«Σέβομαι τη σοβαρότητα του θέματος. Ο εκβιασμός οποιασδήποτε μορφής δεν επιτρέπεται να γίνεται ανεκτός και να δικαιολογείται σε καμία κοινωνία. Δηλώνω τον απεριόριστο θαυμασμό μου, την εκτίμηση και τη συμπαράστασή μου στα θύματα που στην ουσία είναι ήρωες μιας επιβεβαιωμένης κάθαρσης, Ο χώρος του θεάτρου είναι ο καθρέφτης της ζωής μας και η ζωή είναι ιερή».

«Το 2007 γνώρισα τον καταγγελλόμενο στο πλαίσιο των επισκέψεων που διοργάνωνε η σχολή μου. Από την πρώτη στιγμή έδειξε ενδιαφέρον για το πρόσωπό μου και με προσέγγισε με έναν τρόπο που αρχικά μου φάνηκε εντελώς φιλικός και καλοπροαίρετος. Πολύ σύντομα όμως ο καταγγελλόμενος άρχισε να αλλάζει συμπεριφορά και να με παρενοχλεί σεξουαλικά, στην αρχή πιο διακριτικά και στη συνέχεια με ολοένα και πιο ανάρμοστο τρόπο. Έφτασα στο σημείο να με παίρνει τηλέφωνο και να με ρωτάει πιεστικά “πότε θα του κάτσω”.

Μετά από κάποια χρόνια, η Κάτια Δανδουλάκη μου πρότεινε να συμμετάσχω στην θεατρική παράσταση “Έγκλημα στο Οριέντ Εξπρές” που θα ανέβαζε… Όταν πληροφορήθηκα ότι σκηνοθέτης της παράστασης θα είναι ο Πέτρος Φιλιππίδης, αρνήθηκα ευγενικά όμως η κυρία Δανδουλάκη με διαβεβαίωσε ότι θα φροντίσει η ίδια να μην προκύψει κανένα πρόβλημα. Μια ημέρα, και χωρίς κανέναν λόγο επιτέθηκε φραστικά και με απίστευτη ένταση ενώπιον όλου του θιάσου, σε εμένα και σε συνάδελφό μου.

Η πρόβα διακόπηκε και εγώ το ίδιος βράδυ απευθύνθηκα κατ΄ ιδίαν στην κυρία Δανδουλάκη και της είπα, ευρισκόμενη σε κατάσταση μεγάλης ταραχής, ότι δεν αντέχω άλλο και δυστυχώς δε μου μένει παρά να αποχωρήσω από την παράσταση. Μετά από δυο ημέρες η κυρία Δανδουλάκη ανακοίνωσε στον Πέτρο Φιλιππίδη ότι δε θα χρειαστεί άλλο τις υπηρεσίες του ως σκηνοθέτη» είναι η καταγγελία της Λένας Δροσάκη.