Δίκη Φιλιππίδη: «Δεν υπάρχει τέτοια κατάθεση στο...» - Ο δικηγόρος του ξεσπά για ψευδή δημοσιεύματα

«Ρητά και κατηγορηματικά δεν υπάρχει τέτοια κατάθεση σε βάρος του»

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Δίκη Φιλιππίδη: «Δεν υπάρχει τέτοια κατάθεση στο...» - Ο δικηγόρος του ξεσπά για ψευδή δημοσιεύματα

Το πρωί της Τετάρτης 30/3 και εν όψη της συνέχειας της δίκης του Πέτρου Φιλιππίδη στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών, κεκλεισμένων των θηρών, ο δικηγόρος του θέλησε να τοποθετηθεί στο Πρωινό σχετικά με δημοσιεύματα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και εμπεριέχουν λάθος πληροφορίες σχετικά με καταθέσεις.

Πιο συγκεκριμένα, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος θέλησε να βάλει κάποια πράγματα στη θέση τους, όσον αφορά στην κατάθεση της πρώτης καταγγέλλουσας που έχει δει το φως της δημοσιότητας.

Δεν υπάρχει τέτοια κατάθεση σε βάρος του ηθοποιού

«Σε πρόσφατες εκπομπές προβλήθηκε δήθεν απόσπασμα κατάθεσης καταγγέλλουσας σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη με το εξής περιεχόμενο: “Του ξέφυγα, έτρεξα στο διάδρομο. Με πρόλαβε, με έπιασε από το λαιμό και μου έκανε ό,τι μου έκανε”. Ρητά και κατηγορηματικά δεν υπάρχει τέτοια κατάθεση σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη.

Δυστυχώς η δίκη γίνεται κεκλεισμένων των θυρών και έτσι η κοινή γνώμη δεν πληροφορείται τα όσα συμβαίνουν στο ακροατήριο. Η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει πριν δημοσιευθεί μια πληροφορία σε βάρος του κατηγορούμενου, να ελέγχεται πρώτα η ακρίβειά της» δήλωσε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Πως πέρασε τη νύχτα του ο ηθοποιός μετά τη δίκη

Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους διεξήχθη η δεύτερη μέρα της δίκης του Πέτρου Φιλιππίδη, χθες Δευτέρα 29/3, που κατηγορείται για βιασμό κατ' εξακολούθηση αλλά και για δύο απόπειρες βιασμού.

Ο ηθοποιός με χειροπέδες, τις οποίες προσπάθησε να καλύψει με ένα σακάκι, και συνοδεία πέντε αστυνομικών αποχώρησε από το Πρωτοδικείο της Αθήνας μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης συνεδρίασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου και οδηγήθηκε πίσω στις φυλακές.

Σύμφωνα με την εκπομπή Το Πρωινό, η πρώτη νύχτα του στη φυλακή μετά τη δίκη κύλησε ομαλά και η ψυχολογική του κατάσταση ήταν αισθητά καλύτερη. Ήρθε εξάλλου σε επαφή με μέλη της οικογένειας του και αυτό τον έκανε να νιώσει καλύτερα, καθώς ήταν στο πλάι του καθ' όλη τη διάρκεια της δίκης.