Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2022 | Επικοινωνία

«Δεν δέχομαι το επιχείρημα “η κοινωνία δεν είναι έτοιμη» - Ο Καπουτζίδης σε μία αποκαλυπτική συνέντευξη

«Είναι χρέος της πολιτείας να ετοιμάσει την κοινωνία»

«Δεν δέχομαι το επιχείρημα “η κοινωνία δεν είναι έτοιμη» - Ο Καπουτζίδης σε μία αποκαλυπτική συνέντευξη
News 30.04.2022 17:18
Από Πέννυ Μαστοράκου

Ο Γιώργος Καπουτζίδης, ένας εκ των ανθρώπων που έχει μιλήσει ανοιχτά, και έχει παλέψει με κάθε τρόπο για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, μίλησε στην εκπομπή Special Report (όπως και ο Φώτης Σεργουλόπουλος) και ανέλυσε πολλά θέματα που αφορούν αυτό το θέμα αλλά αναφέρθηκε και στο ρόλο της κοινωνίας.

Δεν δέχεται το ότι η κοινωνία δεν είναι έτοιμη

«Η κοινωνία δεν είναι ένα άτομο. Υπάρχει ένα κομμάτι της κοινωνίας που δεν πρόκειται να ετοιμαστεί ποτέ και δεν πρέπει να το περιμένουμε. Δεν δέχομαι της πολιτείας το επιχείρημα “η κοινωνία δεν είναι έτοιμη”. Εσένα σε ψήφισα για να την ετοιμάσεις. Είναι χρέος της πολιτείας να ετοιμάσει την κοινωνία» είπε χαρακτηριστικά.

«Ένας ομοφυλόφιλος πολίτης δεν μπορεί να παντρευτεί, να κάνει παιδιά, να κληροδοτήσει ή να κληρονομήσει, κυρίως όμως δεν έχει τη στήριξη της Πολιτείας.

Από το περιβάλλον του αν είναι τυχερός το έχει. Εγώ το έχω. Είμαι ευτυχισμένος και με τους φίλους μου και με τους συντρόφους που είχα. Αυτό που λείπει από την Ελλάδα είναι να πει ένας επίσημος φορέας ότι οι πολίτες αυτής της χώρας είναι ίσοι και πρέπει να έχουν ίσα δικαιώματα.

Υπάρχουν πολλές οικογένειες ΛΟΑΤΚΙ. Δεν τις βλέπετε γιατί κρύβονται γιατί υπάρχει και κίνδυνος γιατί το κράτος δεν έχει δώσει νομική υπόσταση, τη δυνατότητα να υπάρχουν ως μία καθόλα νόμιμη οικογένεια.

Φοβερό, αόρατες οικογένειες! Είναι πολλοί περισσότεροι από μια χούφτα άνθρωποι».

«Η Πολιτεία θα πρέπει να θεσμοθετήσει γιατί όταν είναι νόμος του κράτους ο άλλος πρέπει να το δεχτεί.

Το πρώτο βήμα θα έπρεπε να είναι ο πολιτικός γάμος. Είναι αστείο ότι δεν γίνεται. Όλα τα επιχειρήματα από την άλλη πλευρά είναι σχεδόν σαχλά ότι κινδυνεύει η ελληνική οικογένεια. Κινδύνευσε ποτέ η λουξεμβουργιανή οικογένεια; Η βέλγικη έπαθε κάτι; Η φινλανδέζικη οικογένεια καταρχάς έβγαλε πρωθυπουργό! Είναι κόρη δύο γυναικών. Το κλειδί είναι να αγαπάς το παιδί σου. Αυτό είναι το βασικό» είπε.

«Γι αυτό σε έφερε ο Θεός στον κόσμο...»

Ο Γιώργος Καπουτζίδης βρέθηκε τη Πέμπτη του Πάσχα 28/4 στο Πρωινό και μεταξύ άλλων μίλησε με πολύ μεγάλη συγκίνηση για το μοιραίο εκείνο βράδυ, που έφυγε από τη ζωή ο Πάνος Νάτσης ενώ στη συνέχεια έκανε αναφορά στις συνθήκες που ζουν σήμερα τα ομόφυλα ζευγάρια στην Ελλάδα.

Ο ηθοποιός έχοντας αποκαλύψει την σεξουαλικότητα του στο εξής τον βλέπουμε να κάνει σημαντικό αγώνα προκειμένου να υπάρξουν αν όχι ίσα, συγκεκριμένα έστω δικαιώματα για τα gay ζευγάρια. Εξήγησε μάλιστα, πως δεν αποζητά κάτι τρομερό, ωστόσο οι πολιτικοί γάμοι είναι καιρός επιτέλους να ανοίξουν.

«Όταν το είπα στους γονείς μου είναι πολλά πολλά χρόνια πίσω, ήταν λίγο ζόρικο, το 1995 ήταν, με άλλη κοινωνία. Με αγκάλιασαν και η μαμά μου είχε πει τότε «θα ήθελα να είσαι λίγο πιο διακριτικός». Τώρα πια η ίδια γυναίκα μου λέει «να συνεχίσεις αυτόν τον αγώνα που κάνεις, ίσως γι’ αυτό να σε έφερε ο Θεός στον κόσμο». Πολύ μεγάλη εξέλιξη».

«Πρέπει να φτάσουμε στην ισότητα. Άνοιξε το οικογενειακό ή το κληρονομικό δίκαιο και θα δεις ότι δεν υπάρχει πουθενά εκεί μέσα. Ο πολιτικός γάμος και η δημιουργία οικογένειας είναι πλήρης ισότητα και καταλαβαίνω ότι αυτό δυσκολεύει τους Έλληνες. Αλλά πρέπει να κάνουμε και πολλά βήματα μέσα μας σαν κοινωνία στη συμπεριφορά μας», ανέφερε ο Γιώργος Καπουτζίδης και εξήγησε:

«Όταν βγαίνει ο άλλος και λέει ότι εμένα με ενοχλεί όταν βλέπω δύο άντρες να φιλιούνται και τι θα πω στα παιδιά μου και με προσβάλει αυτό το θέαμα ή την αισθητική… Θα σας άρεσε να έρθω εδώ και να σας πω η εικόνα σας με αηδιάζει; Εγώ, λοιπόν και όλοι οι gay άνθρωποι το ακούμε κάθε μέρα. Δεν θέλω να κάνω και κάτι φοβερό, να του πιάσω το χέρι στον δρόμο θέλω. Δεν μπορεί να θες να πιάσεις το χέρι στον σύντροφό σου και να κινδυνεύεις να φας ξύλο ή να σε βρίσουν.

Για να αλλάξει αυτή η νοοτροπία πρέπει η πολιτεία να πει παιδιά ως εδώ ήταν. Οι gay δεν ζητούν να πάρουν τα δικά σας δικαιώματα, θέλουν απλά κι αυτοί να έχουν το δικαίωμα να παντρευτούν αν θέλουν. Νομίζω ότι οι πολιτικοί θα πρέπει να εστιάσουν περισσότερο σε αυτούς τους ανθρώπους που αγκαλιάζουν τα παιδιά τους και όχι να ζητιανεύουν την ψήφο των ανθρώπων που έχουν μίσος μέσα τους και λένε μην δώσετε κανένα δικαίωμα. Δεν θεωρώ ότι πρέπει να τους ακούμε αυτούς πια, μόνο πίσω μας πηγαίνουν.

Νομίζω ότι σαν χώρα μας κρατάνε πίσω σε πολλά πράγματα. Αλλάζει ο κόσμος, πρέπει να εξελιχθούμε, πρέπει να θέλουμε να είμαστε στην προηγμένη πλευρά».

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Σέρρες: Η σειρά του Γιώργου Καπουτζίδη επιδοτείται από τον νόμο Κρέτσου - Τα νούμερα ζαλίζουν

Γιώργος Καπουτζίδης: Χαμογελά ξανά μετά το ατύχημα - Με πατερίτσες και γύψο στην παρουσίαση της νέας του σειράς

Share