Η Αθηναΐς Νέγκα "έσπασε" την σιωπή της για τη λεύκη - «Ακόμα δεν έχω έχω συμβιβαστεί απόλυτα»

«Είναι τέτοια η αδιακρισία των ανθρώπων που σε σοκάρει»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Η Αθηναΐς Νέγκα

Το βράδυ της Τρίτης 3/5 προβλήθηκε η συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «MEGA Stories» η Αθηναΐς Νέγκα όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε για το body shaming .

Πιο συγκεκριμένα, η ίδια "άνοιξε" την καρδιά της και μίλησε για την δική της εμπειρία αφού διαγνώστηκε από την ηλικία των 16 ετών με λεύκη. Μάλιστα, πριν από λίγο καιρό αποκάλυψε ότι τράκαρε με μια άλλη οδηγό. (δείτε εδώ τι είχε συμβεί)

Οι δηλώσεις της Αθηναΐς Νέγκα

Η γνωστή δημοσιογράφος ανέφερε χαρακτηριστικά πως: «Όσο περνάνε τα χρόνια συμβιβάζομαι περισσότερο. Στην αρχή δεν είχα καταλάβει τι γίνεται, πήγα στον δερματολόγο και μου είπε “έχετε λεύκη, κρίμα και είστε και νέα κοπέλα”. Με έπιασαν τα κλάματα. Είναι ένα αυτοάνοσο που κανείς δε ξέρει τι το προκαλεί. Υπάρχει η λεύκη που προχωρά και η λεύκη που σταματά.

Ακόμα έχω στιγμές που μπορεί να αισθανθώ άβολα. Είναι τέτοια η αδιακρισία των ανθρώπων που σε σοκάρει. Το περιβάλλον έχει διάφορες αντιδράσεις. Υπάρχουν άνθρωποι που δε πιστεύουν ότι δε γίνεται κάτι για τη λεύκη. Και οι αντιδράσεις των Ελλήνων είναι διαφορετικές.

Στο εξωτερικό δε με έχει σταματήσει κανείς να με ρωτήσει “κοπελιά τι έπαθες;”. Δε το έχω αντιμετωπίσει γενναία. Καλύπτω τα σημάδια μου όταν έχω να πάω σε μια δεξίωση ή να βγω στην τηλεόραση και όχι γιατί το κρύβω αλλά γιατί το κοντράστ μπορεί να φανεί άσχημα. Όταν θέλω να είμαι αισθητικά καλύτερη παίρνω ένα σπρέι και το καλύπτω για να αισθάνομαι εγώ καλύτερα και για να μην έχω περίεργες αντιδράσεις.

Είναι περίεργο να έχεις μια κατάσταση που σε ασχημαίνει σε έναν κόσμο που οι γυναίκες κάνουν μπότοξ από τα τριάντα… Δεν είμαι σίγουρη ότι έχουμε κάνει όντως πράγματι βήματα στο body positivity. ..Υπάρχει ένα μοντέλο με λεύκη που κάνει τεράστια καριέρα στην Αμερική αλλά νομίζω υπάρχει περιθώριο μόνο για 1-2 κοπέλες ακόμα. Kαι αυτό το μοντέλο ναι μεν έχει λεύκη αλλά όλα τα άλλα είναι τόσο τέλεια πάνω της. Νομίζω ότι το body positivity υπάρχει κάτω από ένα συγκεκριμένο πρίσμα προδιαγραφών».

«Ίσως η λεύκη με έχει βοηθήσει να συμβιβαστώ περισσότερο με το πέρασμα του χρόνου. Επειδή έχω συνηθίσει να έχω ατέλειες, όταν βλέπω ρυτίδες το αντιμετωπίζω πιο χαλαρά απ’ ότι άλλες γυναίκες. Όταν σταματήσουμε να προσπαθούμε να είμαστε τέλειες τότε αυτό θα σημαίνει ότι έχουμε κερδίσει».

Δείχνει τα σημάδια της από την λεύκη και στέλνει το δικό της μήνυμα αισιοδοξίας

Ένα μήνυμα αισιοδοξίας θέλησε να στείλει η Αθηναϊς Νέγκα μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram. Η ίδια συγκεκριμένα έδειξε τα σημάδια της από λεύκη.

Η γνωστή ραδιοφωνική παραγωγός μετά την ανάρτηση "καρφί" για την προφυλάκιση του Πέτρου Φιλιππίδη, θέλησε να μοιραστεί τα σημάδια της από λεύκη προκειμένου να στηρίξει όλους όσους αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα.

«Αυτά είναι τα δικά μου σημάδια, κάποια δηλαδή από αυτά. Κατά καιρούς ανεβάζω κάτι για τη λεύκη, όχι για να τη πουλήσω καθώς είναι αρκετά κοινή αλλά μάλλον για να θυμίσω στον εαυτό μου πως οι καιροί άλλαξαν και τώρα μπορώ να μιλάω πιο άνετα για αυτή.

Η λεύκη δεν κολλάει, δεν πονάει αλλά δεν νιώθουν ιδιαίτερα καλά όσοι “υποφέρουν” από αυτήν κι αυτή η μόνιμη αίσθηση πως έχουν κάτι περίεργο επάνω τους ,μπορεί να τους κάνει εσωστρεφείς και κάπως περίεργους στα μάτια των άλλων. Μια σειρά ταινιών της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση αφηγούνται καλύτερα τις πτυχές του Body Shaming, στο πλαίσιο του Society Uncensored, στο YouTube και είναι η αφορμή για το σημερινό post. #vitiligo #vitiligoawareness».