Λάκης Γαβαλάς: «Θαυμάζω τα ομόφυλα ζευγάρια που υιοθετούν παιδιά αλλά...»

Τι αποκάλυψε;

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Λάκης Γαβαλάς: «Θαυμάζω τα ομόφυλα ζευγάρια που υιοθετούν παιδιά αλλά...»

Στο πλατό της εκπομπής «Μέρα Μεσημέρι με τη Μάριον» βρέθηκε καλεσμένος το μεσημέρι της Τετάρτης 4/5 ο Λάκης Γαβαλάς όπου μίλησε για όλους και για όλα ενώ πριν από λίγο καιρό είχε ξεσπάσει φανερά για έναν συνεργάτη του. Πιο συγκεκριμένα, ο γνωστός σχεδιαστής δεν δίστασε να αποκαλύψει πως θαυμάζει τα ομόφυλα ζευγάρια που υιοθετούν παιδιά, βέβαια ανέφερε πως δεν θα μπορούσε να το κάνει.

Ο ίδιος μεταξύ άλλων ανέφερε πως: «Όταν μία γυναίκα ή ένας άντρας βγαίνει και λέει ότι είναι γκέι, ποιος σου είπε ότι είναι αλήθεια; Ποιος είναι ο όρος του ή της γκέι, του ή της στρέιτ. Δεν υπάρχει αυτός ο όρος και δεν είναι complete. Έτσι είναι τα δικά μου πιστεύω. Από την άλλη, ότι βγαίνουν και λένε κάποιοι “εγώ είμαι έτσι”, ούτε αυτό μου αρέσει πάρα πολύ.

Ήμουν τώρα στη Γαλλία, και είδα υπέροχες κοπέλες να φιλιούνται σε εστιατόριο το βράδυ και είπα “wow, είναι υπέροχο”. Αυτή όμως η υπερέκθεση, με βρίσκει αντίθετο. Είμαι αρκετά πουριτανός σε αυτό. Έχω φίλους, και Έλληνες και ξένους που υιοθετούν παιδιά, και μπράβο τους!

Απλά εγώ δεν θα το έκανα, γιατί ένα παιδί, αν δεν πει “μαμά, μαμά”. Είχα την ευκαιρία να μεγαλώσω ανίψια και το χάρηκα πάρα πολύ. Ταξίδεψα πολύ μαζί τους. Χαίρομαι γιατί έχω ζήσει αυτή τη ζωή. Έχω μεγαλώσει με τα παιδιά για χρόνια. Κάποια στιγμή είχα πει ότι θέλω να υιοθετήσω ένα παιδί και οι αδελφές μου μού είπαν ότι έχω τα δικά τους. Δεν θέλω να παρεξηγηθώ από τους ανθρώπους που υιοθετούν».

Οι δηλώσεις του Λάκη Γαβαλά

«Τους τρεις πρώτους μήνες...» - Η εξομολόγηση του Λάκη Γαβαλά για την εμπειρία του μέσα στη φυλακή

Ο Λάκης Γαβαλάς βρέθηκε ως καλεσμένος στην εκπομπή του Star, Breakfast at Star, το πρωί της Τρίτης 12/4, και μίλησε για την εμπειρία του μέσα στη φυλακή, αλλά και στα θετικά που αυτή του προσέφερε στην μετέπειτα ζωή του, λίγο καιρό μετά τις αποκαλυπτικές δηλώσεις για τον σύντροφό του.

Παρόλο που το πρώτο διάστημα της παραμονής του εκεί πέρασε αρκετά δύσκολα όσον αφορά την ψυχολογία του, στη συνέχεια κατάφερε να ξεπεράσει τον εαυτό του και να αναπτύξει αυτό το βίωμα σε κάτι θετικό που θα μπορούσε να τον βελτιώσει και στην προσωπική του ζωή, αλλά και στον επαγγελματικό του τομέα.

«Δεν το βάζω κάτω, η φυλακή για μένα υπήρξε η συνείδησή μου, η πειθαρχία μου. Όλα αυτά για μένα είναι μια κακή ή καλή φυλακή. Μου αρέσει να αισθάνομαι ότι ανήκω στην πειθαρχία μου… Είμαι πολύ χορτασμένος από υπέροχα πράγματα στη ζωή μου, έχω ακόμη και σήμερα ανθρώπους που με αγαπάνε, σταθερούς φίλους και αυτό είναι βάλσαμο. Αν δεν περάσεις ένα στρες, μια κακουχία πώς θα ξέρεις τι είναι βάλσαμο για σένα;

Τους 3 πρώτους μήνες στη φυλακή μου έφυγε η μαγκιά, γιατί κατέρρευσε όλο το σύστημα. Ήμουν ένας άνθρωπος υπερήφανος, πετυχημένος, όλοι οι ξένοι με ήθελαν, συνεργαζόμουν μαζί τους. Δεν μπορούσαν να διανοηθούν ότι ήταν ένα οικονομικό έγκλημα που μπήκα μέσα. Μετά ζήτησαν διαφυγόντα κέρδη. Ήθελα να ρισκάρω για το καλό της χώρας μου, δεν πέτυχε αυτό. Τρεις μήνες αναρωτιόμουν συνέχεια τι έκανα λάθος.

Όταν πέρασαν οι τρεις μήνες και είδα ότι με κοροϊδεύουν οι δικηγόροι και το σύστημα είπα Λάκη μου γύρνα πίσω στο κανονικό σου, βάψε μαλλάκι, βάλε το άρωμα σου. Η κοινωνία μου χρωστάει και της χρωστάω ανταλλάγματα. Γεννήθηκα έμπορος, παρά το ότι πέρασα από το καλλιτεχνικό…», ανέφερε χαρακτηριστικά ο σχεδιαστής.