Έντονη διαφωνία Σκορδά με Λιάγκα στον ΑΝΤ1 - «Αλήθεια τώρα; Ας μην το συζητήσουμε...»

Αφορμή η συνέντευξη του Μάρκου Σεφερλή για το σάλο που είχε ξεσπάσει με το Super Mammy

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Έντονη διαφωνία Σκορδά με Λιάγκα στον ΑΝΤ1 - «Αλήθεια τώρα; Ας μην το συζητήσουμε...»

Το πάνελ του Πρωινού σχολίασε την χθεσινοβραδινή συνέντευξη του Μάρκου Σεφερλή στην εκπομπή Αυτός και ο Άλλος, όπου μεταξύ άλλων απάντησε στα αρνητικά σχόλια που άκουσε λόγω του Super Mammy, όπου πολλοί τον κατονόμασαν σεξιστή και ομοφοβικό.

Ωστόσο, ο Γιώργος Λιάγκας με την Φαίη Σκορδά διαφώνησαν έντονα στον αέρα της εκπομπής, καθώς σε μερικά σημεία δεν είχαν την ίδια άποψη.

Η διαφωνία Σκορδά - Λιάγκα για τον Σεφερλή

«Δεν πρέπει να συζητάμε πια γι’ αυτούς τους χαρακτήρες, ακόμα και αν είναι θεατρικοί, τηλεοπτικοί, κινηματογραφικοί. Αυτό είναι το λάθος. Ότι και για τους ανθρώπους που είναι πίσω από τα έργα δεν πρέπει να υπάρχουν αυτοί οι χαρακτήρες, γι’ αυτό παλεύουμε. Και το είπε και ο ίδιος ο Μάρκος Σεφερλής, ότι ένας χασάπης δεν έχει απαραίτητα βαριά φωνή. Άρα γιατί να βάλουμε μια ταμπέλα», ανέφερε αρχικά η Φαίη.

«Εγώ πάντως βλέπω την αγωνία ενός ανθρώπου που ακολούθησε τα αχνάρια άλλων στο εξωτερικό που κορόιδευαν τους ανθρώπους. Ο Μάρκος Σεφερλής είναι ένας ταλαντούχος άνθρωπος και προσπαθεί να δει πώς θα προσαρμοστεί στα νέα ορθά δεδομένα, που πια οτιδήποτε παλιά μας φαινόταν διαφορετικό και άρα άξιο γέλιου πλέον δεν υπάρχει. Σε καμία περίπτωση ο ίδιος ούτε ομοφοβικός είναι, ούτε ρατσιστής είναι. Ωστόσο, πολλές φορές η σάτιρα μπορεί σε αυτούς τους ανθρώπους να παρεξηγηθεί, αυτή είναι η αλήθεια. Άρα, προσπαθεί να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα της εποχής», της απάντησε ο Γιώργος Λιάγκας.

Τότε ήταν που η Φαίη Σκορδά ενοχλήθηκε και του ανταπάντησε: «Αλήθεια τώρα; Αλήθεια τώρα; Ας μην το συζητήσουμε. Δεν θέλω να το συζητήσουμε. Προς Θεού, δεν είναι μομφή προς τον Μάρκο Σεφερλή και σε προσωπικό επίπεδο ενοχικά θα έπρεπε να διατυπώσω δημόσια κάτι θα ήταν η μεγάλη του συνεισφορά στο Make A Wish. Ούτε είναι φίλος μου, ούτε έρχεται και για συνέντευξη, νομίζω τον έχουμε καλέσει. Απλώς το τονίζω για να πιστοποιήσω το πόσο αντικειμενική είμαι σε αυτό. Είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος όταν του ζητάται να βοηθήσει πραγματικά βοηθάει πάρα πολύ. Είναι ταλαντούχος.

Το άλλο όμως είναι ένα ξεχωριστό κομμάτι. Βλέπει ότι γελάει ο κόσμος και τον στηρίζει και το συνεχίζει. Πολλές φορές οι άνθρωποι όταν είναι τόσο ταλαντούχοι και είναι πραγματικοί καλλιτέχνες, πρέπει αυτοί να θέσουν τα όρια για να ακολουθήσει ο κόσμος. Οι καλλιτέχνες είναι αυτοί που μας κάνουν καλύτερους ανθρώπους, με το όποιο κόστος. Αλλά μένουν στην ιστορία και έχουν διαχρονικότητα οι άνθρωποι που θα μας κάνουν καλύτερους».

Έντονη διαφωνία Σκορδά με Λιάγκα στον ΑΝΤ1

Τι είχε συμβεί με τον Μάρκο Σεφερλή και το Super Mammy και ξεκίνησαν όλα

Μπορεί τα νούμερα της πρεμιέρας του να ήταν αρκετά ικανοποιητικά με βάση τον σκληρό ανταγωνισμό που έχει απέναντί του την ώρα που προβάλλεται αλλά ταυτόχρονα τα σχόλια που ακούστηκαν ήταν παντελώς δυσάρεστα τόσο για το κανάλι όσο και για τους πρωταγωνιστές. Το Super Mammy του Μάρκου Σεφερλή έκανε πρεμιέρα το βράδυ της Κυριακής 3/4 κι από τότε έχει γίνει θέμα συζήτησης, όχι όμως για καλό.

Οι σεξιστικές και ρατσιστικές ατάκες που ακούστηκαν κατά την διάρκεια προβολής της σειράς εξόργισαν τους τηλεθεατές κι όχι αδίκως αφού στην περίοδο και την εποχή που διανύουμε, με το κίνημα Metoo και τα δικαστήρια περί βιασμών και κακοποίηση να τρέχουν δεν είναι δυνατόν να ακούγονται σε πανελλαδικό επίπεδο οι ατάκες "είδα στον δρόμο έναν βιαστή, έτρεξα αλλά δεν τον πρόλαβα" ή "παλιά οι γυναίκες ήταν πιο δύσκολες, τώρα πάνε και με 100 ευρώ" ή "η βότκα είναι λιπαντικό για να κατεβάζουν οι γυναίκες τα βρακιά τους και να γκαστρώνονται".

Ήδη έχουν υπάρξει απειλές για ΕΣΡ αλλά έγινε και διαμαρτυρία κατά του ηθοποιού που έχει επιμεληθεί το σενάριο.