Απασφάλισε η Μαριάννα Τουμασάτου για τις γυναικοκτονίες - «Δεν θέλω να εξοικειωθώ με κανένα όνομα κανενός φονιά!»

«Πόσες περιμένουμε να πεθάνουν;»

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Απασφάλισε η Μαριάννα Τουμασάτου για τις γυναικοκτονίες - «Δεν θέλω να εξοικειωθώ με κανένα όνομα κανενός φονιά!»

Το μεσημέρι της Πέμπτης 2/6 στην παρέα και την εκπομπή «Ποιος είναι πρωινιάτικα» ήταν ιδιαίτερα αγαπητή στο κοινό η Μαριάννα Τουμασάτου. Η γνωστή ηθοποιός που πάντα τοποθετείται σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία, απάντησε μεταξύ άλλων, και για τις γυναικοκτονίες στη χώρα μας.

Ξέσπασε η Μαριάννα Τουμασάτου

«Θα ξεχωρίζουμε γυναικοκτονίες και ανδροκτονίες, όπως τις τουαλέτες; Είναι γιατί τη σκοτώνουν ακριβώς γι’ αυτό το λόγο, επειδή είναι γυναίκα. Όχι επειδή είναι ένας άνθρωπος που βρέθηκε εκεί και ήταν σε μια κλοπή και τη σκότωσαν. Αυτό δεν είναι γυναικοκτονία, αυτό είναι φόνος. Η γυναικοκτονία είναι όταν ο λόγος που έχασε τη ζωή της είναι επειδή είναι γυναίκα. Αυτό οφείλουν να το παραδεχτούν όσοι πρέπει να το παραδεχτούν. Γιατί δεν έχει αλλάξει ακόμα η νομοθεσία; Πόσες περιμένουμε να πεθάνουν;»

«Ακούσαμε “χαράμισε τη ζωή του νέο παλικάρι”, ποιος το είχε πει για τον άντρα της Κάρολαιν. Δεν θέλω να λέω τα μικρά τους ονόματα, δεν θέλω να λέω “ο Μπάμπης”. Δεν είναι φίλος μου ο Μπάμπης. Αν είναι να πω με μικρό όνομα, θα πω την Κάρολαιν. Αυτός είναι Αναγνωστόπουλος και ούτε καν κύριος. Δεν θέλω να εξοικειωθώ με κανένα όνομα κανενός φονιά. Νομίζω ένα αστυνομικός το είχε πει».

«Πήγα στην δίκη του Φιλιππίδη γιατί...»

Η Μαριάννα Τουμασάτου, το μεσημέρι της Κυριακή; 17/4 βρέθηκε στην εκπομπή Χαμογέλα και Πάλι και προχώρησε σε μία ιδιαίτερα αποκαλυπτική συνέντευξη. Η ίδια, λίγο μετά τη συγκίνηση της στο πλατό με βίντεο που προβλήθηκε για την πορεία της, αναφέρθηκε στην δίκη του ηθοποιού Πέτρου Φιλιππίδη, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και ανέφερε ότι η τιμωρία θα πρέπει να είναι τουλάχιστον χαρακτηριστική, για να αποφευχθούν τέτοιες συμπεριφορές στο μέλλον.

Όπως ανέφερε η ηθοποιός χαρακτηριστικά: «Πήγα στην δίκη για τον Πέτρο Φιλιππίδη γιατί χρειάζεται να τους θυμίζουμε ότι είμαστε στο πλευρό τους. Δεν είναι προσωπικό, είσαι εναντίον του ανθρώπου που έχει καταχραστεί τα δικαιώματα του οποιουδήποτε. Τα κορίτσια είναι πολύ δυνατά. Είναι η αιχμή του δόρατος.

Θα αναγκάσουν την δικαιοσύνη να δει ξανά το νομικό πλαίσιο για να είναι σαφή τα δικαιώματα των ανθρώπων. Καλό θα είναι να εξαντληθεί η αυστηρότητα στα πλαίσια των πράξεων τους. Όταν τα πράγματα είναι σκληρά, πρέπει και η τιμωρία να είναι σκληρή για να δει και ο επόμενος ότι δεν τον παίρνει... Είμαι ψύχραιμη γιατί δεν μου έχει τύχει κάτι τέτοιο. Είναι ηρωίδες που το ζούνε. Ακούω για αναπαραστάσεις και αναρωτιέμαι πόσες φορές θα το ζούνε τα κορίτσια. Είναι άξιες επαίνου».