«Είναι αστείο πια...» - "Κόλαφος" ο Θάνος Λέκκας για το γκέι φιλί στην Τούρτα της Μαμάς

«Η κοινωνία είναι ετοιμότατη»

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
«Είναι αστείο πια...» -

Ο Θάνος Λέκκας μίλησε στην κάμερα της εκπομπής του ΣΚΑΪ, Love it, το μεσημέρι της Πέμπτης 2/6, και αναφέρθηκε στο ελληνικό κίνημα MeToo, αλλά και για το πολυσυζητημένο γκέι φιλί στη σειρά Τούρτα της Μαμάς, που ξεσήκωσε τις αντιδράσεις του κόσμου και οδήγησε στην τοποθέτηση πολλών ακόμη ηθοποιών επάνω στο θέμα, ανάμεσα στους οποίους είναι και ο Κώστας Κόκλας.

Ο ηθοποιός εξέφρασε μία ιδιαιτερότητα του χαρακτήρα του, κατά την οποία αισθάνεται πως οφείλει να προστατεύει τα πλάσματα του κόσμου, μιλώντας και για τους ανθρώπους και για τα ζώα, αλλά και για οτιδήποτε μπορεί να σκεφτεί κανείς. Όσον αφορά το γκέι φιλί, θεωρεί πως είναι αστείο να μιλάμε επικριτικά για ένα τέτοιο θέμα αυτή την εποχή.

Οι δηλώσεις του Θάνου Λέκκα για το γκέι φιλί στην Τούρτα της Μαμάς

«Θέλω να προσέχω αυτούς που δεν μπορούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους. Δεν με νοιάζει να προσέχω κάποιον που έχει μια φοβερή εικόνα και τη διατηρεί έτσι αλώβητη. Υπάρχουν άνθρωποι, άτομα, συνθήκες, ζώα, περιβάλλοντα που χρειάζονται προστασία» είπε αρχικά ο ίδιος.

Και συμπλήρωσε: «Στον περίγυρό μου δεν υπάρχει κάποιος που να έχει θέμα. Κανένας ποτέ πουθενά. Αυτό έπρεπε να έχει γίνει 40 χρόνια τώρα στην Ελλάδα. Είναι αστείο να συζητάμε αν χείλη φιλήθηκαν. Είναι αστείο πια. Η κοινωνία είναι ετοιμότατη.

Γίνονται τόσα πράγματα στον κόσμο που το να είναι δύο άνθρωποι που αγαπιούνται να ενωθούν και να τελειώσουν να δούμε πως αυτοί μπορούν να βοηθήσουν με τη δράση τους τον κόσμο είναι τόσο απλό. Το να κάθεσαι να ασχολείσαι με το ποιος φιλήθηκε με ποιον και γιατί δεν έχει νόημα. Κανέναν δεν αφορά επί της ουσίας τι κάνει ο άλλος στο κρεβάτι του.

Αν δεν είναι ο ίδιος στο κρεβάτι, δεν μπορώ να αντιληφθώ πως μπορεί να αφορά κάποιον. Είναι θέμα του πως θέλουμε να είναι το κλίμα και θέλουμε να υπάρχει ένα κλίμα φόβου, καθωσπρεπισμού και κάπως να επανερχόμαστε στα ίδια προβλήματα για να αποφεύγουμε τα βασικά».

«Μακάρι. Αυτή είναι η δουλειά μας. Αν μπορείς να του δώσεις μισό θάρρος για να κάνει ένα βήμα, αν μπορείς να του δώσεις μισή ελαφράδα για να πάει ένα ταξίδι, μισή ελαφράδα για να πει ένας σ' αγαπώ», κατέληξε ερωτώμενος για το γεγονός πως, ίσως, πολλοί εμπνεύστηκαν και αποφάσισαν να κάνουν coming out μετά από αυτή τη σκηνή.

«Έχεις μία οικογένεια που ταλαιπωρείται και ένα παιδί που θα ξεσπάσει και θα κράζει»

Καλεσμένος στην εκπομπή The 2night show, βρέθηκε ο Θάνος Λέκκας. Ο ηθοποιός μίλησε για την προσωπική του ζωή και την καριέρα του.

Στο παρελθόν έχει μιλήσει για το bullying που δέχτηκε σε μικρότερη ηλικία για την ενασχόλησή του με την ενόργανη γυμναστική.

«Θέλει πολύ χρόνο το καλό, να ακούσεις τον άλλον και να δεις ότι έχετε πολλά κοινά. Το πρώτο σενάριο είναι “όχι, δεν θα το κάνεις και φορτώνεις από μικρό το παιδί ότι αυτό που είναι δεν είναι αποδεκτό κι έχεις μία οικογένεια που ταλαιπωρείται και ένα παιδί καταπιεσμένο που κάποια στιγμή θα ξεσπάσει και θα κράζει. Το δεύτερο σενάριο είναι και αφαιρείς όλο το άγχος από το άτομο που έχει τη διαφορά και περνάτε όλα αυτά τα χρόνια της χαμένης αγάπης που αντιστέκεστε και απλώς είστε καλά», είπε αρχικά.

«Εγώ ξεκίνησα έκτη δημοτικού να κάνω ενόργανη. Οι δικοί μου δεν ήταν καθόλου αντίθετοι σε αυτό. Μου άρεσε πάρα πολύ, δεν έπαιζα ποδόσφαιρο. Ένιωθα πάντα λίγο διαφορετικός, επιφυλακτικός, ρομαντικός και πάντα υπήρχε μία αίσθηση ότι ήμουν διαφορετικός. Έβλεπα και άλλους ανθρώπους που το περνούσαν αυτό και φοβόμουν να πλησιάσω και άλλους ανθρώπους που το περνούσαν αυτό» συμπλήρωσε.

Καλεσμένος στην εκπομπή The 2night show, βρέθηκε και ο Γιώργος Κοψιδάς που έκανε αποκαλύψεις για την προσωπική του ζωή αλλά και το Survivor 4.

«Όλη η συνθήκη είναι πάρα πολύ ωραία σε μία εποχή αβεβαιότητας. Οι περισσότεροι δεν ξέρουν αν, πότε και κάτω από ποιες συνθήκες θα δουλέψουν. Ευτυχώς που υπάρχει ένα ΣΕΗ και ξεκινάει να επαναφέρει τις συλλογικές συμβάσεις και γίνεται ένας αγώνας συσπείρωσης λόγω του κενού που υπήρξε».

«Νιώθω τυχερός κι ευλογημένος που είμαι σε μία δουλειά με εξαιρετικούς συνεργάτες από το μακιγιάζ, τα ρούχα, με τους οπερατέρ μέχρι τον Αλέξανδρο Ρήγα που δεν ξέρω πότε κοιμάται. Σε κάθε γύρισμα είναι 10ωρο, γράφει, παίζει και είναι στο μοντάζ».