«Είχε κακοποιητική συμπεριφορά αλλά δεν έχει ακουστεί...» - Ο Ορέστης Τζιόβας προχωρά σε νέες αποκαλύψεις

«Λιγότερο έπεσα από τα σύννεφα με τον Λιγνάδη, περισσότερο με τον Φιλιππίδη»

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
«Είχε κακοποιητική συμπεριφορά αλλά δεν έχει ακουστεί...» - Ο Ορέστης Τζιόβας προχωρά σε νέες αποκαλύψεις

O Oρέστης Τζιόβας, είναι ένα από τα άτομα, που δεν "μάσησαν" ποτέ τα λόγια τους, και δεν έκρυψαν την αλήθεια προκειμένου να μην χάσουν δουλειά ή το οτιδήποτε, σχετικά με τις καταγγελίες κακοποιητικών συμπεριφορών στο χώρο του θεάτρου, ενώ είχε μιλήσει εκτενώς για τον Φιλιππίδη, και την εμπειρία που είχε στις συνεργασίες μαζί του.

Το πρωί της Παρασκευής λοιπόν μίλησε στο Happy Day, με την εμφανώς αλλαγμένη εμφάνισή του, και μεταξύ άλλων, μίλησε για τα ατυχήματα που έχει περάσει, για την οικονομική ανασφάλεια στον χώρο του, αλλά και για τις υποθέσεις που μονοπωλούν τον τελευταίο καιρό το ενδιαφέρον και την προσοχή του κόσμου.

Οι αποκαλύψεις του Ορέστη Τζιόβα

«Με έχει κουράσει η οικονομική ανασφάλεια όλα αυτά τα χρόνια. Μου έχει τύχει να μείνω και χωρίς καθόλου δουλειά. Στα 40 μου να πάω να δουλέψω ξανά σερβιτόρος, νιώθω πως θα κάνω πίσω βήματα στην καριέρα μου. Έχω νιώσει και αμηχανία όταν δούλεψα σε άλλη δουλειά πέρα της υποκριτικής, αλλά το ξεπέρασα», είπε αρχικά ο Ορέστης Τζιόβας.

«Έχω φερθεί πιο άσχημα σε ανθρώπους από ότι μου φέρθηκαν αυτοί. Δεν έχω υπάρξει τόσο ειλικρινής όσο θα ήθελα και ήμουν άπιστος. Με έχει πληγώσει γυναίκα πολύ, είτε με ερωτική απογοήτευση είτε με εκδικητικές πράξεις».

«Με τον Πέτρο Φιλιππίδη δεν ήθελα να συνεργαστώ ξανά πριν γίνουν όλες οι καταγγελίες. Με τον Δημήτρη Λιγνάδη συνεργάστηκα γιατί έτυχα σε μία θέση και ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, οπότε η συνεργασία μου μαζί του ήταν για εμένα ένα επαγγελματικό βήμα καλό.

Κατά τα άλλα, σαν προσωπικότητες, δεν θα ξανασυνεργαζόμουν. Άσχετα με αυτά που γίνανε, δεν θα ήθελα. Λιγότερο έπεσα από τα σύννεφα με τον Λιγνάδη, περισσότερο με τον Φιλιππίδη. Το κομμάτι “βιασμός” δεν ήταν κάτι που το είχα ακούσει καν ως φήμη, το κομμάτι με τον Δημήτρη Λιγνάδη υπήρχε σαν φήμη».

«Είχα δει περιστατικό που φερόταν σε κάποιους συναδέλφους σαν να είναι σκουπίδια. Υπήρξε σκηνοθέτης, ο οποίος είχε κακοποιητική συμπεριφορά αλλά δεν έχει ακουστεί μέχρι σήμερα, γιατί δεν τον έχουν καταγγείλει. Αυτός ο σκηνοθέτης δουλεύει κανονικότατα και μάλιστα σκηνοθέτησε και στο Εθνικό», κατέληξε κλείνοντας ο Ορέστης Τζιόβας.

Ο Αλέξης Κούγιας βάζει στο στόχαστρο τον Ορέστη Τζιόβα

Το πρωί της Δευτέρας 20/6 συνεχίζεται η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, καθώς καταθέτει για δεύτερη φορά ο αδερφός του κατηγορούμενου, Γιάννης Λιγνάδης. Μάλιστα σήμερα αναμένεται να εξεταστεί από τον Αλέξη Κούγια, ενώ την πρώτη φορά είχε απαντήσει στις ερωτήσεις της πολιτικής αγωγής.

Όπως συνηθίζει πριν από την έναρξη της δίκης ο Αλέξης Κούγιας μίλησε στις τηλεοπτικές κάμερες, ενώ έκανε λόγο και τον Ορέστη Τζιόβα και τον Μάριο Αθανασίου, προαναγγέλοντας νέες μηνύσεις και αγωγές.

«Ο Γιάννης Λιγνάδης, ως επιχείρημα για να δείξει την άποψη του Δημήτρη Λιγνάδη για κατασκευή της υποθέσεως, είπε ότι τον Μάιο του 2021 ο Ορέστης Τζιόβας ανέφερε ότι γνώριζαν στο θέατρο ότι ενάμιση χρόνο πριν ξεσπάσει η υπόθεση, κάποιοι οργάνωναν κάτι εναντίον του. Ξαφνικά χθες με ενημέρωσαν πως στα site έγραφαν πως απάντησε στον Γιάννη Λιγνάδη.

Πως είναι δυνατόν να λες τον Μάιο του 2021, ότι πριν συλλάβουν τον Λιγνάδη, έναν χρόνο πριν οργανωνόταν κάτι εναντίον του και μόλις ανεδείχθη αυτό το γεγονός, στην έπεσαν αυτοί που συντονίζουν την υπόθεση εις βάρος του Λιγνάδη και αναγκάζεσαι να αυτό-εξευτελιστείς, λες και δεν ξέρεις ελληνικά» είπε ο Αλέξης Κούγιας σχετικά με τον Ορέστη Τζιόβα.

Ενώ στην συνέχεια σχολίασε και την επιστολή των δημοσιογράφων και ηθοποιών και προανήγγειλε μηνύσεις για ορισμένους από αυτούς, όπως ο Μάριος Αθανασίου.