«Δεν βρέθηκα στο δρόμο, ούτε πεινούσα» - Ξέσπασε η Τζένη Διαγούπη για τις δυσκολίες της υποκριτικής

Τι συνέβη;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
«Δεν βρέθηκα στο δρόμο, ούτε πεινούσα» - Ξέσπασε η Τζένη Διαγούπη για τις δυσκολίες της υποκριτικής

Η Τζένη Διαγούπη, η οποία πρόσφατα "ξέσπασε" κατά του Πέτρου Φιλιππίδη, παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό 7 Μέρες TV και μίλησε εκτενώς για τις δυσκολίες που κρύβει το επάγγελμά της, αλλά και για την ψυχολογική και όχι μόνο βοήθεια που είχε από την οικογένειά της.

Πιο συγκεκριμένα, εξήγησε πως η ενασχόληση με την υποκριτική είναι κάτι που δεν μπορεί να προσφέρει ασφάλεια και είναι μία πολύ ασταθής δουλειά. Λόγω της πανδημίας, μάλιστα, προσπάθησε να κάνει ένα καινούριο επαγγελματικό βήμα.

Οι δηλώσεις της Τζένης Διαγούπη για τις δυσκολίες του επαγγέλματός της

Βρίσκεστε περισσότερα από είκοσι πέντε χρόνια στο χώρο του θεάτρου. Αντιμετωπίσατε δυσκολίες;

Πολλές. Το επάγγελμα μας είναι πάρα πολύ δύσκολο και με μεγάλη ανασφάλεια, αλλά αυτό είναι κάτι που όλοι οι ηθοποιοί γνωρίζουμε από τη στιγμή που αποφασίζουμε να ακολουθήσουμε το δρόμο της υποκριτικής. Και φυσικά αυτό δεν έχει αλλάξει. Για εμάς, η λαίλαπα της κρίσης δεν είναι κάτι που ήρθε τα τελευταία χρόνια. Ισχύει από την ώρα που λέμε «θέλω να ασχοληθώ με το θέατρο». Μαθαίνουμε να αγωνιζόμαστε. Σκεφτείτε μόνο πως αναζητάμε δουλειά τουλάχιστον δυο φορές το χρόνο.

Υπήρξαν στιγμές μέσα σε αυτή την πορεία που αδυνατούσατε να καλύψετε τα αναγκαία για την επιβίωση σας έξοδα;

Ναι, φυσικά και υπήρξαν τέτοιες στιγμές και προσπάθησα να ανταπεξέλθω με όσο περισσότερη αξιοπρέπεια μπορούσα.

Πολλοί συμπολίτες μας λόγω της κρίσης και της πανδημίας έχουν έρθει αντιμέτωποι με μια αντίστοιχη συνθήκη. Εσείς πως το διαχειριστήκατε;

Προσπάθησα να κάνω κάτι διαφορετικό, να βιοποριστώ μέσω κάποιου άλλου επαγγέλματος προκειμένου να στηρίξω τη δουλειά μου και το σπίτι μου. Οφείλω να παραδεχτώ ωστόσο πως είχα τη συνδρομή των δικών μου. Οι γονείς μου πάντοτε μου παρείχαν ένα πιάτο φαγητό. Δεν βρέθηκα στο δρόμο ούτε πεινούσα. Δεν θέλω να σκέφτομαι τι θα συνέβαινε αν δεν είχα σπίτι και τη δυνατότητα να συντηρήσω τον εαυτό μου.

«Είχα χάσει 32 κιλά, είναι κάτι που...»

Την Τζένη Διαγούπη , η οποία πρόσφατα προέβη σε μία ξεκαρδιστική εξομολόγηση, γνωρίσαμε καλύτερα μέσα από το ρόλο της στην αγαπημένη σειρά Χαιρέτα μου Τον Πλάτανο, η οποία δυστυχώς έριξε αυλαία για τη φετινή σεζόν. Η ηθοποιός, η οποία έχει πολλά χρόνια στο χώρο της υποκριτικής και μακρά φιλία και συνεργασία με το Νίκο Μουτσινά, παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό Λοιπόν και στην Μαρία Σοφιανού, όπου και μίλησε για το αν έχει δεχτεί ποτέ ρατσιστικά σχόλια για τα κιλά της.

Πιστεύετε ότι εν έτει 2022, το θέμα ρατσισμός και κιλά, έχει σταματήσει να είναι τόσο έντονο;

Ο ρατσισμός για τα κιλά δεν έχει σταματήσει, συνεχίζεται. Όπως κι όλα τα παράξενα που θεωρεί ο κάθε άνθρωπος, τα σχολιάζει.

Δέχεστε σχόλια για τα κιλά σας;

Δεν το ξέρω αν δέχομαι, μπορεί να με βλέπουν και να το λένε, ενώ δεν τους ακούω. Φαντάζομαι πως κάποιους τους ενοχλεί η εμφάνισή μου. Μας κοιτάνε περίεργα οι άνθρωποι. Κι εμείς κοιτάμε περίεργα κάποιους. Δεν έχει σταματήσει ο ρατσισμός και δεν θα σταματήσει και ποτέ, γιατί έτσι είναι η κοινωνία.

Κάποια στιγμή είχατε χάσει πολλά κιλά. Είναι κάτι που το κάνατε για τη υγεία σας;

Είχα χάσει 32 κιλά, είναι κάτι που έκανα για το καλό της υγείας μου. Το ξεκίνησα πάλι τώρα, γιατί από αυτά είχα πάρει κάποια κιλά πίσω. Πρέπει να αγωνιστώ και να τα καταφέρω, για να μπορώ να στέκομαι στα πόδια μου. Δεν το κάνω για τους ρόλους, να βρω ερωτικό σύντροφο ή να με αποδεχτεί η κοινωνία. Δεν έχω τέτοια θέματα.

Τζένη Διαγούπη Χαιρετα μου τον Πλάτανο