«Με σημάδεψε πάρα πολύ...» - Άκρως συγκλονιστικός ο Αντώνης Νικοπολίδης μιλώντας για το θάνατο του πατέρα του

«Με έκανε να αντιμετωπίσω...»

Δάφνη Επιθυμιάδη
Youweekly Editor
«Με σημάδεψε πάρα πολύ...» - Άκρως συγκλονιστικός ο Αντώνης Νικοπολίδης μιλώντας για το θάνατο του πατέρα του

Ο Αντώνης Νικοπολίδης παραχώρησε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στη Σάσα Σταμάτη και το Secret των Παραπολιτικών, όπου έκανε μία αναδρομή στο «θαύμα του 2004». Ακόμα, ο πρώην ποδοσφαιριστής μίλησε για την προσωπική του ζωή και τον γάμο με την σύζυγο του Βάσω, την απώλεια του πατέρα του ενώ σχολίασε και τον χαρακτηρισμό «Τζορτ Κλούνεϊ» που του έχουν αποδώσει.

ΟΙ δηλώσεις του Αντώνη Νικοπολίδη

Πέρασαν 18 χρόνια από τη μεγάλη επιτυχία του 2004. Τι αναμνήσεις έχεις;

Τέτοια εποχή το μυαλό γυρίζει πίσω, στο 2004, στους αγώνες που κάναμε όλη αυτή την περίοδο, την πορεία που διανύσαμε στα γήπεδα της Πορτογαλίας και φυσικά τις εικόνες και όλα αυτά τα αλησμόνητα συναισθήματα της τεράστιας περηφάνιας που νιώσαμε εμείς και μοιραστήκαμε με τους απανταχού Έλληνες.

Το περίμενες;

Δεν το περίμενα. Ξέραμε όλοι μας ότι είχαμε μια πάρα πολύ καλή ομάδα και ότι θα κάναμε σπουδαία πράγματα στην Πορτογαλία. Αυτή ήταν και η φιλοδοξία μας, αλλά το να πάρουμε το Ευρωπαϊκό ήταν πέρα από τα όνειρά μας.

Με τη σύζυγό σου είστε 23 χρόνια μαζί. Έπαιξε ρόλο η υγιής σχέση σας στην καριέρα σου;

Η σχέση μας έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο και στην καριέρα μου όντως. Η ίδια, ως αθλήτρια που ήταν, καταλάβαινε τις απαιτήσεις ενός αθλητή υψηλού επιπέδου και στεκόταν υποστηρικτικά σε κάθε απόφαση, σε κάθε καλή ή κακή στιγμή που είχαμε.

Υπάρχει κάποια στιγμή στη ζωή σου που σε συγκλόνισε;

Προσωπικά, τις δύσκολες στιγμές τις αντιμετωπίζω ως μια νέα αρχή. Ο θάνατος του πατέρα μου, που πέθανε 50 χρόνων από καρκίνο, με σημάδεψε πάρα πολύ, αλλά ταυτόχρονα με δυνάμωσε. Με έκανε να αντιμετωπίσω τη ζωή με υπευθυνότητα και ουσιαστικά σηματοδότησε στη ζωή μου το πώς σκέφτομαι και το πώς λειτουργώ.

Σε αποκαλούν ο «Έλληνας Τζορτζ Κλούνεϊ». Πώς σε έχει επηρεάσει αυτό;

Είναι κολακευτικό πρώτα απ’ όλα. Είναι κάτι που ξεκίνησε να ακούγεται στις αρχές του 2000. Παρ’ όλα αυτά, η ζωή μου ήταν πολύ πειθαρχημένη και ο συγκεκριμένος χαρακτηρισμός δεν με επηρέασε.

Νικοπολίδης

«Μετά το Euro 2004 έβγαινα έξω με την οικογένεια μου και ο κόσμος δεν με άφηνε σε ησυχία...»

Σε μια από τις πλέον σπάνιες τηλεοπτικές συνεντεύξεις του θα δούμε το Σάββατο 5/3 τον Αντώνη Νικοπολίδη. Ο δημοφιλής ποδοσφαιριστής θα μιλήσει στην εκπομπή της Ζωής Κρονάκη, Μαμά-δες για την σχέση του και την γνωριμία του με την γυναίκα του - δείτε τους εδώ μαζί - αλλά και πολλά ακόμα. Ένα απόσκπασμα της συνέντευξης προβλήθηκε στον αέρα του Happy Day, το πρωι της Παρασκευής 4/3.

«Γνώρισα τη σύζυγό μου, Βάσω εκεί στο ’97-’98, εγώ έβγαινα από μια σχέση που είχα – γενικά είμαι άνθρωπος που κάνω μακροχρόνιες σχέσεις. Μου αρέσει η ηρεμία και η τάξη. Η Βάσω με βοήθησε πάρα πολύ, ήταν πάντα δίπλα μου. Εκτός του ότι είναι ωραία γυναίκα και μια εξαιρετική κοπέλα, μιλούσαμε και την ίδια γλώσσα. Μπορέσαμε όλα αυτά τα χρόνια να κρατήσουμε τις ισορροπίες και τον καιρό που σταμάτησα το ποδόσφαιρο.

Είναι μια δύσκολη εποχή για αθλητές, όταν σταματούν την καριέρα τους. Υπήρχαν εντάσεις, φυσιολογικές βέβαια γιατί προσπάθησα να ενταχθώ ξανά σε μια οικογένεια. Γενικά είμαστε λίγο υπερβολικοί στις εκδηλώσεις μου. Μετά το Euro 2004 αισθανόμουν ότι δεν είχα ιδιωτική ζωή. Έβγαινα έξω με την οικογένεια μου και ο κόσμος δεν με άφηνε σε ησυχία», είπε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ο Αντώνης Νικοπολίδης.