Συρροή κόσμου για να τιμήσουν τον Σταύρο Ξαρχάκο - Τον καμάρωσαν και η σύζυγος με τα παιδιά του

Διάσημοι, οικογένεια, κοινοί θνητοί μαζεύτηκαν για να απολαύσουν το έργο του

Γεωργία Σαμπαζιώτη
Youweekly Editor
Συρροή κόσμου για να τιμήσουν τον Σταύρο Ξαρχάκο - Τον καμάρωσαν και η σύζυγος με τα παιδιά του

Πλήθος κόσμου μαζεύτηκε στη συναυλία που διοργάνωσε ο Δήμος Περιστερίου την Τρίτη 12/7 προς τιμήν του μεγάλου μας μουσικοσυνθέτη Σταύρου Ξαρχάκου. Πολιτικοί, καλλιτέχνες αλλά και απλός κόσμος παραβρέθηκε στο Άλσος Περιστερίου για να απολαύσει το έργο του. Εκεί ο φωτογραφικός φακός εντόπισε και τη σύζυγό του Ηρώ Σαία, παρέα με τα δίδυμα παιδιά τους , τα οποία ομολογουμένως έχουν μεγαλώσει πολύ.

Κατά τις καλοκαιρινούς μήνες, είναι ευκαιρία για τον κόσμο που μένει στην πρωτεύουσα να απολαύσει συναυλίες και τέτοια αφιερώματα αφού οι Δήμοι αλλά και άλλοι πολιτιστικοί φορείς βάζουν τα δυνατά τους για να οργανώσουν μουσικοθεατρικά θεάματα υψηλής αισθητικής. Ένα από αυτά ήταν και η συναυλία προς τιμήν του Μίμη Πλέσσα που έντυσε μουσικά η Μελίνα Ασλανίδου, που εντυπωσίασε με την παρουσία της.

Οι μεγάλες παρουσίες στο αφιέρωμα για τον Σταύρο Ξαρχάκο


Κατά τη διάρκεια της βραδιάς Σταύρος Ξαρχάκος παρέλαβε ένα γλυπτό έργο τέχνης, το οποίο του παρέδωσε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε προβολή βίντεο με τη ζωή του Σταύρου Ξαρχάκου αλλά και ομιλίες πολιτικών προσώπων.

Ο φωτογραφικός φακός μάλιστα απαθανάτισε την σύζυγό του παρέα με τα δίδυμα παιδιά τους, τα οποία έχουν μεγαλώσει πολύ.

Η σύζυγος του Ξαρχάκου με τα παιδιά τους

Κώστας Καραμανλής και Νατάσσα Παζαίτη στη συναυλία του Ξαρχάκου

Χάρης Ρώμας στη συναυλία του Ξαρχάκου

Θοδωρής Αθερίδης και Σμαράγδα Καρύδη στη συναυλία του Ξαρχάκου

Ο Περιφερειάρχης Πατούλης στη συναυλία του Ξαρχάκου

Ποια είναι η σύζυγος του Ξαρχάκου Ήρω Σαία

Η Ηρώ Σαΐα είναι απόφοιτη της δραματικής σχολής του Νέου ελληνικού Θεάτρου του Γιώργου Αρμένη και του τμήματος των Σπουδών στον ελληνικό Πολιτισμό του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου. Παράλληλα σπούδασε φωνητική στο Εθνικό Ωδείο. Η ίδια ξεκίνησε να εμφανίζεται στο θέατρο από το 2004, ενώ από το 2005 ξεκινά την πορεία της στο τραγούδι με την πρώτη της συνεργασία να είναι με τον Ορφέα Περίδη. Η Ηρώ Σαΐα έγινε μέλος των Σπείρα Σπείρα του Σταμάτη Κραουνάκη. Εκείνος άλλωστε υπογράφει και την παράσταση της “Γυναίκα Τριαντάφυλλο” την οποία παρουσιάσε πρώτη φορά το 2010 και επανέλαβε φέτος στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (δες εδώ περισσότερα).

Μπορεί να την χωρίζουν 40 χρόνια από τον σπουδαίο συνθέτη, αλλά από τότε που πρώτη φορά γνωρίστηκαν το 2008, ανακάλυψαν ότι τα κοινά που τους ενώνουν είναι περισσότερα. Η αγάπη τους για τη μουσική, η κοινή στάση ζωής αλλά και η μεταξύ τους φυσική και πνευματική έλξη, τους έφεραν σταδιακά κοντά σε μια δυνατή σχέση που τόσο πρόσφατα επισφραγίστηκε με τον γάμο τους.