Ξέσπασε ο Σταύρος Νικολαϊδης για τον Μάρκο Σεφερλή: «Προσπαθούν να τον τσαντίσουν αλλά...»

«Το χιούμορ του είναι η μεγάλη του ασπίδα»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Ξέσπασε ο Σταύρος Νικολαϊδης για τον Μάρκο Σεφερλή: «Προσπαθούν να τον τσαντίσουν αλλά...»

Ο Σταύρος Νικολαϊδης παραχώρησε συνέντευξη στην Μαρία Ανδρέου για το Enjoy όπου μίλησε για όλους και για όλα. Συγκεκριμένα, ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε και για την κωμική σειρά του ΑΝΤ1, «Super Mammy» καθώς πριν από λίγο καιρό προκλήθηκαν σφοδρές αντιδράσεις στα social media.

Οι δηλώσεις του Σταύρου Νικολαϊδη

Γιατί ο Μάρκος δέχεται τόσο μεγάλο πόλεμο από το μιντιακό σύστημα;

Γιατί είναι ένας άνθρωπος αυτοδημιούργητος και επιτυχημένος. Ότι και αν έχει κάνει στη ζωή του, το έχει καταφέρει τελείως μόνος του. Ο Μάρκος είναι μονάδα. Πάει κόντρα στο σύστημα, σε αυτό το λόμπι που είναι πίσω από την καλλιτεχνική αγορά, με θιασάρχες, δημοσιογράφους, κανάλια.

Ο Μάρκος αναδείχθηκε και αγαπήθηκε μέσα από τον κόσμο και αυτό δεν αρέσει σε πολλούς, που θέλουν να λύνουν και να δένουν ως αυλικοί και να εξουσιάζουν αλλά και να βγάζουν χρήμα. Για πολλούς ο Μάρκος είναι ο εύκολος στόχος. Πως τα κατάφερε μόνος του; Γιατί δεν θέλει υποστήριξη; Προσπαθούν να τον τσαντίσουν, να του βγάλουν τον χειρότερο του εαυτό.

Αλλά ο Μάρκος δεν μασάει. Δεν απαντά. Το χιούμορ του είναι η μεγάλη του ασπίδα, ακόμη και όταν πάνε να τον στριμώξουν άδικα. Δεν έχουμε όλοι το ίδιο χιούμορ. Και εγώ με μερικά αστεία του Μάρκου δεν γελάω, όπως και αυτός δεν γελάει με κάποια δικά μου. Αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι τέλους την ελευθερία του στη σάτιρα. Μα, έχετε πάει να δείτε θεατρικές παραστάσεις και τι λένε οι stand up comedian; Δεν λένε μόνο ανέκδοτα. Σατιρίζουν χοντρά τους πάντες και τα πάντα.

«Γιατί δε μπορούμε να κάνουμε αστεία με τους βιασμούς;»

Ο Σταυρός Νικολαϊδης έδωσε μια πλήρως ειλικρινή με πολύ συγκεκριμένες κατευθύνσεις συνέντευξη στο περιοδικό Espresso. Για όσα έχουν συμβεί στο χώρο μετά το Metoo μίλησε ο ηθοποιός, καθώς προσπάθησε να είναι όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικός με τα ονόματα, που κατηγορούνται.

Παρά το γεγονός πως και ο ίδιος έχει να θυμάται έντονη στιγμή στην καριέρα του από σκηνοθέτη θέλησε να τονίσει, πως το χιούμορ δε θα πρέπει να σταματήσει να γίνεται και πως καλό είναι να είμαστε αποδέκτες του, χωρίς παρεξηγήσεις.

Έπαιξες και με τον Παύλο Χαϊκάλη και γνώριζες τον Πέτρο Φιλιππίδη. Τι πιστεύεις για όσα συμβαίνουν;

Θεωρώ πως σε ορισμένα θέματα υπάρχει υπερβολή. Στο θέμα του Χαϊκάλη δεν υπάρχει καμιά καταδίκη. Δεν έχει φτάσει στον εισαγγελέα θέμα δικό του. Να καταστραφεί η ζωή ενός ανθρώπου χωρίς να υπάρχει καταδίκη από δικαστήριο, δεν το θεωρώ σωστό. Όπου υπάρχει καταδικαστική απόφαση από το κράτος, ναι, είμαι μαζί τους και καλώς γίνεται και πρέπει να βγαίνουν αυτά τα θέματα. Αν με ρωτάς προσωπικά, δεν είχα τέτοια εικόνα για τον Παύλο.

Με τον Φιλιππίδη δεν είχα συνεργαστεί ποτέ, όμως γνώριζα ότι ήταν δύσκολος άνθρωπος και εγωκεντρικός. Εγώ τον έβλεπα και τον θαύμαζα, και τον θεωρώ σπουδαίο ηθοποιό. Είμαι υπέρ του κινήματος #MeToo και τα θύματα που έχουν πληγωθεί πρέπει να δικαιωθούν. Ανεξαρτήτως του χρόνου που θα ειπωθούν, οι καταγγελίες πρέπει να βγαίνουν προς τα έξω. Όμως μη φτάσουμε και στο αντίθετο άκρο και στη δαιμονοποίηση όλων των πραγμάτων.

Σταύρος Νικολαϊδης

Δεν τολμάμε πια να μιλήσουμε, να σατιρίσουμε, να γελάσουμε. Με το σίριαλ του Μάρκου Σεφερλή, με ένα ανέκδοτο που λέγεται από πολύ παλιά (σ.σ.: με τον βιαστή στον δρόμο), έγινε ο χαμός και λένε πλέον ότι δεν μπορούμε να κάνουμε αστεία με τους βιασμούς. (Δείτε εδώ τον σάλο, που έχει προκύψει) Και ερωτώ: Γιατί, παιδιά, δεν μπορούμε να κάνουμε αστεία με τους βιασμούς;

Και με τον βιασμό κάνουμε αστεία, και με τον θάνατο κάνουμε αστεία και με τα πάντα μπορούμε να κάνουμε αστεία. Αυτό είναι το χιούμορ. Δηλαδή πριν από 20 χρόνια που λεγόταν αυτό το ανέκδοτο, δεν υπήρχαν βιασμοί; Τώρα τι άλλαξε ξαφνικά; Το ότι βιάζονται από γνωστούς; Δηλαδή πλέον δεν μπορούμε ούτε να μιλήσουμε; Υποψιάζομαι πως όλο αυτό μπορεί να είναι και κατευθυνόμενο και είναι τρομερά υπερβολικά να γίνονται όλα για μια τηλεοπτική σειρά.

Ο Μάρκος πώς το πήρε όλο αυτό;

Θεωρεί ότι είναι στοχοποιημένος από κάποιους ανθρώπους επειδή δεν ανήκε ούτε ανήκει σε κανένα σύστημα. Πιστεύει ότι είναι ο εύκολος στόχος.