Μια φιλία που λίγοι γνωρίζουν - Τα κοινά μπάνια της Τσιμτσιλή με τον Χρήστο Φερεντίνο στην Πάρο

Μια κούκλα με το μαύρο ολόσωμο της

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Μια φιλία που λίγοι γνωρίζουν - Τα κοινά μπάνια της Τσιμτσιλή με τον Χρήστο Φερεντίνο στην Πάρο

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή αυτές τις ημέρες βρίσκεται στην Πάρο, εκεί όπου χαλαρώνει από έναν δύσκολο χειμώνα που είχε, μαζί με τις κορούλες και τον γιο της. Φυσικά, μιας και είναι ιδιαίτερα αγαπητή πάντα βρίσκει καλή παρέα στο νησί, με τους οποίους τη βλέπουμε να φωτογραφίζεται.

Όταν λοιπόν, δεν πάει σε κάποια ανοργάνωτη παραλία, που δεν τη βλέπει κανένας, δεν υπάρχει περίπτωση να μην συναντήσει κάποιον γνωστό της από τη showbiz, όπως για παράδειγμα τον Χρήστο Φερεντίνο με τον οποίο έκανε την Παρασκευή 29/7 μια κοινή ανάρτηση στον λογαριασμό της στο instagram.

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή στην παραλία με τον Χρήστο Φερεντίνο

Τσιμτσιλή - Φερεντίνος

«Πόσες φορές πρέπει να...»

Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πυρκαγιά στην Πεντέλη πλήθος κόσμου έσπευσε να σχολιάσει την κατάσταση και να μιλήσει για την αδυναμία της εξουσίας να αποτρέψει τέτοιου είδους γεγονότα, είτε μέσω Twitter είτε μέσω της τηλεόρασης ακόμα.

Ανάμεσά τους και η Σταματίνα Τσιμτσιλή - η οποία είχε κάνει και νωρίτερα σχετική ανάρτηση - παρακολουθεί τις εξελίξεις με τις φωτιές και παράλληλα έστειλε ένα μήνυμα οργής μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, θέλοντας να μοιραστεί τις σκέψεις της, αφού αναρωτιέται τι πήγε λάθος για μια ακόμη φορά.

«Σήμερα ανήμερα του προφήτη Ηλία άναψε ένα κεράκι για αυτή τη χώρα. Τη χώρα όπου κάθε χρόνο γινόμαστε θεατές στο ίδιο θλιβερό έργο, τη χώρα που παραδίδεται στις φλόγες κι εμείς αβοήθητοι παρακολουθούμε. Μου στείλατε δεκάδες μηνύματα.

Εσείς που ξενυχτήσατε παρακολουθώντας την φωτιά στην Πεντέλη από απόσταση αναπνοής από το πύρινο μέτωπο ή από την tv με την ίδια αγωνία αλλά κι εσείς που το έχετε βιώσει στην Εύβοια, την Ηλεία, το Μάτι και τόσες άλλες περιοχές.

Νιώθω την ανάγκη ότι πρώτα πρέπει να πούμε ένα ευχαριστώ κι ένα μπράβο στα παλικάρια της πυροσβεστικής, τους εθελοντές και τους κατοίκους που με αυταπάρνηση και αυτοθυσία προσπάθησαν να τιθασεύσουν τις φλόγες. Αμέσως μετά όμως πρέπει να αναρωτηθούμε τι πήγε λάθος!

Ποιος υποτίμησε την προειδοποίηση του αστεροσκοπείου Αθηνών που είχε εντοπίσει τον σοβαρό κίνδυνο στην περιοχή; Ποιος έδωσε εντολή στα πυροσβεστικά να μείνουν καθηλωμένα στην Μαραθώνος τα ξημερώματα ενώ όλος ο λόφος της Παλλήνης καιγόταν και οι εθελοντές έδιναν μια άνιση μάχη με μάνικες;

Δαπανούμε αστρονομικά ποσά για να ενισχύσουμε την άμυνα μας σε ενδεχόμενο πολέμου και τελικά βλέπουμε τη χώρα μας κάθε χρόνο να καίγεται και να καταστρέφεται από πυρκαγιές. Μήπως οι αρμόδιοι πρέπει να σκεφτούν να ενισχύσουν το Πυροσβεστικό Σώμα με δυνάμεις και τεχνικά μέσα για να μπορεί να ανταπεξέλθει καλύτερα σε αυτό τον εφιάλτη;

Αφού πια όλοι συζητούμε για την κλιματική αλλαγή και τον έντονο κίνδυνο φωτιάς που ελλοχεύει τόσο συχνά δεν πρέπει να πάρουμε πιο δραστικά μέτρα; Πολλές οι σκέψεις, περισσότερα τα ερωτηματικά και μεγάλη η στεναχώρια! Πόσες φορές πρέπει να το ζήσουμε για να μάθουμε από τα λάθη μας;», έγραψε χαρακτηριστικά η Σταματίνα Τσιμτσιλή.