Εξελίξεις για την καταγγελία της Λίλιαν Αρχοντή - Η ανακοίνωση των δικηγόρων της

Όλη η αλήθεια

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Εξελίξεις για την καταγγελία της Λίλιαν Αρχοντή - Η ανακοίνωση των δικηγόρων της

Την Τετάρτη 10/8 "έσκασε" η είδηση πως η Λίλιαν Αρχοντή κατήγγειλε τον δημοσιοηράφο Ηλία Μαραβέγια για αστυνομική βία. Η ίδια μίλησε με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για όσα πέρασε μαζί με την κόρη της και για τον τρόπο που αισθάνθηκε.

Έτσι, ήρθε στο φως της δημοσιότητας και η επίσημη ανακοίνωση των δικηγόρων της οικογένειάς της για την υπόθεση, στην οποία αναφέρονται αναλυτικά όλα.

Η ανακοίνωση των δικηγόρων της Λίλιαν Αρχοντή για την καταγγελία της κατά του Ηλία Μαραβέγια

Συμπαραστεκόμαστε, ως συνήγοροι υπεράσπισης της Λίλιαν Αρχοντή, ηθοποιού, και της κόρης της, Χριστίνας – Ιουστίνας Αρχοντή, φοιτήτριας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και ηθοποιού, θυμάτων απρόκλητης και αυθαίρετης αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας, από Αστυνομικό, ο οποίος, μάλιστα, κατασκεύασε σε βάρος τους τα γνωστά εγκλήματα της αντίστασης και της απείθειας, τα οποία διαχρονικά αποτελούν τον μανδύα της αξιόποινης δράσης αστυνομικών, οι οποίοι ενίοτε παραπλανούν ακόμη και εισαγγελικούς λειτουργούς, χαλκεύοντας τα πραγματικά περιστατικά.

Η παραβίαση των θεμελιωδών ατομικών δικαιωμάτων τους προκύπτει από το ίδιο το δικογραφικό υλικό, και θα αναδειχθεί κατά την επ’ ακροατηρίω διαδικασία στις 18-10-2022, όπου θα εξεταστούν πολλοί αψευδείς μάρτυρες, εκτός των άλλων και μέλη του Σ.Ε.Η..

Συγχρόνως, θα ασκήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμα και κάθε ένδικο μέσο, για την διερεύνηση και τον καταλογισμό των ευθυνών, για την βάναυση μεταχείρισή τους, με την επισήμανση ότι, τόσο η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, όσο και το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., έχουν εκ του νόμου τη δέσμια αρμοδιότητα να ελέγχουν και να αξιολογούν την αστυνομική βία και αυθαιρεσία.

Ο τεταγμένος ρόλος της Αστυνομίας είναι η εγγυητική διασφάλιση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, και ουχί η ενοχοποίηση αθώων πολιτών, που προηγουμένως θυματοποιούν, κατά την επιβολή του δόγματος «Νόμος και Τάξη».

Η παραβίαση των δικαιωμάτων των πολιτών με κάθε μορφής βία αποτελεί αποκρουστική και καταδικαστέα πράξη, που προσβάλλει την αξία του ατόμου, τραυματίζει τη δημοκρατική υπόσταση της κοινωνίας μας και υπονομεύει το κράτος δικαίου.

Η ατιμωρησία και η θεσμική συγκάλυψη παρόμοιων περιστατικών, όπως έχει γίνει συχνά στο παρελθόν, οδηγεί με βεβαιότητα στην επανάληψή τους.

Οι Συνήγοροι υπερασπίσεως

Έλλη Ρούσσου

Αντώνιος Βαχαβιόλος

Γιάννης Απατσίδης

«Έχω πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης»

Η ηθοποιός Λίλιαν Αρχοντή μίλησε στην εκπομπή Ευτυχείτε για το μήνυμα που έστειλε στον Πέτρο Φιλιππίδης αλλά και για την σεξουαλική κακοποίηση που δέχτηκε.

“Το παράπονό μου είναι ότι δεν δόθηκε συνέντευξη για το μήνυμα που έστειλα στον ηθοποιό – σκηνοθέτη, έχω πει κι άλλα πράγματα, έχω βιώσει κακοποίηση και ψυχολογική και λεκτική και σεξουαλική πριν από χρόνια. Έχω βιώσει κακοποίηση από πολύ μεγάλο άνθρωπο του θεάτρου στην αρχή της καριέρας μου και επειδή δεν είναι εν ζωή δεν θέλω να πω κάτι παραπάνω.

Κανείς δεν ασχολήθηκε με αυτό. Είμαι στις κακοποιημένες γυναίκες και να μπω ένα μπράβο στα κορίτσια και τα αγόρια που μίλησαν. Είμαι μαζί τους”, ανέφερε η Λίλιαν Αρχοντή ενώ ο Πέτρος Φιλιππίδης έχει νέες εξελίξεις στην υγεία του.