Έχει prive μπαρ, alternative διακοσμητικά και υπέροχη κουζίνα - Το σπίτι Ζουγανέλη και Δημητρίου στη Μαβίλης

Φωτογραφίες από το εσωτερικό του αλλά και από το μπαλκόνι που είναι τεράστιο

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Έχει prive μπαρ, alternative διακοσμητικά και υπέροχη κουζίνα - Το σπίτι Ζουγανέλη και Δημητρίου στη Μαβίλης

Η Ελεονώρα Ζουγανέλη έχει το πιο εντυπωσιακό νεανικό και ξεχωριστό σπίτι της ελληνικής showbiz. Δεν μένει σε κάποια μονοκατοικία με πισίνα, δυο σαλόνια και γυμναστήριο, αλλά σε ένα απίστευτο διαμέρισμα στην πλατεία Μαβίλη. Εκεί μάλιστα, στεγάζουν τον έρωτα τους με τον σύζυγό της, Σπύρο Δημητρίου που παντρεύτηκαν πέρσι το καλοκαίρι στις Σπέτσες.

Η τραγουδίστρια μάλιστα, στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram έχει δημοσιεύσει διάφορες φωτογραφίες, δείχνοντας μας το εσωτερικό του σπιτιού της, αλλά και το μεγάλο μπαλκόνι της που έχει πολλά φυτά.

Η κουζίνα της είναι minimal διακοσμημένη, ενώ το σαλόνι είναι γεμάτο alternative διακοσμητικά και φωτιστικά. Από όλα όμως ξεχωρίζει το μαρμάρινο μπαρ με τις ψηλές, ξύλινες καρέκλες και τα φωτιστικά μαροκινού στιλ. Μεγάλη αγάπη όμως πρέπει να τρέφει και για τα φυτά, αφού το μπαλκόνι της είναι γεμάτο με μεγάλη ποικιλία φυτών. Την παράσταση κλέβει όμως το μπονσάι.

Φωτογραφίες από το σπίτι Ζουγανέλη - Δημητρίου

Φωτογραφίες από το σπίτι της Ελεονώρας Ζουγανέλη και του Σπύρου Δημητρίου

Ελεονώρα Ζουγανέλη Σπύρος Δημητρίου σπίτι

Ελεονώρα Ζουγανέλη Σπύρος Δημητρίου σπίτι πλατεία Μαβέλη

Ελεονώρα Ζουγανέλη σπίτι

Τι σημαίνει το Μπονσάι που έχει στο σπίτι της η τραγουδίστρια

Ο ιαπωνικός όρος μπονσάι, κατά λέξη σημαίνει «δέντρο σε δοχείο/γλάστρα») περιγράφει γενικότερα την τέχνη που αφορά στην καλλιέργεια δέντρων σε γλάστρες. Η τέχνη αυτή έχει τις απαρχές της στις χώρες της ανατολής (Κίνα, Ιαπωνία) και τα τελευταία χρόνια καθίσταται δημοφιλής και στον δυτικό κόσμο. Οι πρώτες αναφορές για μπονσάι έρχονται από την εποχή της Δυναστείας των Χαν στην Κίνα.

Η σημασία του μπονσάι στο Φενγκ Σούι έγκειται κυρίως σε αυτό που προκαλεί η παρουσία και η φροντίδα του στους κατοίκους του σπιτιού. Είναι αλήθεια ότι η καλλιέργεια του μπονσάι συνδέεται αναπόφευκτα με τον τεχνητό έλεγχο και τον περιορισμό της ανάπτυξης, επομένως είναι σύνηθες να μην συμβουλεύουμε να έχετε ένα μπονσάι στη δουλειά ή στην επιχείρηση, όπου επιδιώκεται το ακριβώς αντίθετο: ανάπτυξη.

Από την άλλη πλευρά, συνιστάται να έχετε ένα σπίτι μπονσάι για άτομα που πάσχουν από εκφυλιστικές ασθένειες ή που εξαπλώνονται σε όλο το σώμα, ακριβώς λόγω της ιδέας ότι αυτές οι ενέργειες της συστολής και του εμποδίου της ανάπτυξης δρουν στην ίδια την ασθένεια.