«Θα είναι πάντα κοντά μας...» - Θλιψη για τον Γιώργο Νταλάρα

Η ανάρτηση για τον Μίκη Θεοδωράκη

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
«Θα είναι πάντα κοντά μας...» - Θλιψη για τον Γιώργο Νταλάρα

Δύσκολη είναι η σημερινή μέρα για τους οικείους του αλλά και για όλο τον κόσμο, που τον γνώρισε, συνεργάστηκε μαζί του ή μεγάλωσε με το έργο του. Ο λόγος για τον αείμνηστο Μίκη Θεοδωράκη καθώς συμπληρώθηκε ένας χρόνος από είδηση για τον θάνατο του (δείτε εδώ που έγινε το μνημόσυνό του).

Με αφορμή λοιπόν αυτή την μέρα, και ο Γιώργος Νταλάρας θέλησε να στείλει το δικό του μήνυμα και να πει δύο λόγια μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram για να τιμήσει τη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη.

Η συγκινητική ανάρτηση του Γιώργου Νταλάρα

«Ένας χρόνος χωρίς τον Μίκη. Χωρίς; Ο Μίκης θα είναι πάντα κοντά μας. Δίπλα μας. Αγωνιστής, μαχητής αλλά και ειρηνοποιός. Ο Μίκης είναι η ιστορία μας, η ιστορία του τόπου μας» έγραψε και ανήρτησε μια κοινή του φωτογραφία με τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη.

Βαρύ πένθος για τον Γιώργο Νταλάρα

Πηγή φωτογραφίας: Instagram Γιώργος Νταλάρας

Όσα αποκάλυψε η Μαργαρίτα Θεοδωράκη για τα κληρονομικά ένα χρόνο μετά το θάνατο του πατέρα της

Πριν από ένα χρόνο η ελληνική μουσική σκηνή είχε να διαχειριστεί μια τεράστια απώλεια, αυτή του μεγάλου μας μουσικοσυνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη. Δυστυχώς το θάνατο του σπουδαίου καλλιτέχνη επισκίασαν και διάφορα κληρονομικά θέματα μεταξύ των συγγενών το, με την κόρη του Μαργαρίτα Θεοδωράκη να μιλάει χθες 30/8 στην εκπομπή «στούντιο 4» της ΕΡΤ, για την σχέση της με τον πατέρα της, αλλά και για τη δικαιοδοσία της πάνω στην περιουσία και το έργο του.

Μία από τις αποκαλύψεις που είχαν γίνει μετά το θάνατό του ήταν αυτή του Νίκου Κουρή που ισχυρίζεται ότι είναι γιος του Μίκη Θεοδωράκη με την κόρη του Μαργαρίτα να περνά στην αντεπίθεση και να του κάνει αγωγές αλλά και περιοριστικά μέτρα μετά την πρόσκληση του ίδιου για τεστ DNA, προκειμένου να αποδείξει τα λεγόμενά του.

Είπε λοιπόν η κόρη του αείμνηστου μουσικοσυνθέτη στην εκπομπή της ΕΡΤ:

«Δεν είναι μόνο ο Κουρής, όσοι ασχολήθηκαν με το έργο του τους έχει βάλει μες στη διαθήκη για να τους εξασφαλίσει ότι θα συνεχίσουν με το έργο του. Αν είχε ανοίξει τα χαρτιά του, θα είχαμε έναν διάλογο, τον οποίο δεν μου τον επέτρεψε. Παράπονο είναι που δεν μου ξεκαθάρισε όλα αυτά που είναι πολύ περίεργα αλλά μου φτάνουν τα “συγγνώμη” που μου έλεγε» σχολίασε και εξήγησε πως «η διαθήκη έγραφε ότι δεν είμαστε κληρονόμοι αλλά είμαστε κληροδόχοι. Μας εξασφαλίζει τα χρήματα αλλά δεν μας δίνει δικαίωμα πάνω στο έργο του για εμένα είναι προσβλητικό και υποτιμητικό γιατί δουλεύω 30 χρόνια με τον πατέρα μου».

Μίλησε για άγνωστες πτυχές της σχέσης της με τον αείμνηστο πατέρα της, Μίκη Θεοδωράκη αλλά και για την μητέρα της.

«Πάντα νιώθω για όλη τη ζωή που έζησα και που είχα αυτόν τον πατέρα. Βέβαια, και η μαμά δίπλα δεν μπορείς να φανταστείς τι σημασία είχε στη ζωή του. Δεν νομίζω ο πατέρας μου να ήταν αυτός που ήταν χωρίς τη Μυρτώ».

«Το πρώτο της ραντεβού το έκανε με τον μπαμπά κρυφά στο άλσος της Νέας Σμύρνης. Πήγαιναν για μπάνιο οι δύο οικογένειες στο Καλαμάκι και εκεί στη θάλασσα την πλησίασε και τη φίλησε. Και ήταν ο μπαμπάς ο Κρητικός και τους φώναζε».

«Την εποχή που κρύφτηκε χάθηκε, έπειτα φυλακή, χάθηκε. Στην εξορία μας πήρε μαζί του. Ξέραμε όμως πού είναι. Όταν ήμασταν μαζί, ήμασταν μαζί. Ήμασταν μία παραδοσιακή οικογένεια. Δεν ήταν απών ποτέ. Είχαμε και ρήξεις, τσακωμούς, όπως όλοι» περιέγραψε τη σχέση τους.