Aποκαθίστανται οι σχέσεις του Παλατιού με Χάρι και Μέγκαν; - Η φράση του βασιλιά Καρόλου που πυροδότησε τις φήμες

Πολλές οι αλλαγές μετά το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ

Γεωργία Σαμπαζιώτη
Youweekly Editor
The Royal Family / MeghanMarkleOfficial - instagram
The Royal Family / MeghanMarkleOfficial - instagram

Συνταρακτικές αναμένεται να είναι οι αλλαγές μετά το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ και την αντικατάστασή της από τον γιο της Κάρολο. Ο ίδιος πριν από λίγο έβγαλε το πρώτο του διάγγελμα από το Μπάκινγχαμ που θα είναι και το νέο του σπίτι και ανέφερε μια φράση για τη Μέγκαν Μαρκλ και τον Πρίγκιπα Χάρι, που πυροδότησε τις φήμες για αποκατάσταση των σχέσεων τους.

Υπενθυμίζεται ότι από τότε που το ζευγάρι αποφάσισε να αποχωρήσει από το παλάτι και να μείνει στο εξωτερικό μακριά από τις δραστηριότητες τις βασιλικής οικογένειας, οι σχέσεις ήταν τεταμένες. Μάλιστα τελευταία τους παρουσία μετά από καιρό στο πλάι της βασίλισσας ήταν κατά τους εορτασμούς του Πλατινένιου Ιωβηλαίου τον Ιούνιο.

Η φράση του βασιλιά Καρόλου για την Μέγκαν Μαρκλ και τον Πρίγκιπα Χάρι

Είπε λοιπόν κατά τη διάρκεια του διαγγέλματός του:

«Θέλω να εκφράσω την αγάπη μου για τον Χάρι και τη Μέγκαν καθώς συνεχίζουν να χτίζουν τη ζωή τους στο εξωτερικό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ήδη τα βρετανικά ΜΜΕ σχολιάζουν ότι η φράση αυτή αποτελεί ένα πρώτο βήμα για να υπάρξει γεφύρωση του χάσματος που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των δύο πλευρών, ενώ ίσως μετά και από αυτή την αναφορά να μπει ένα «φρένο» στις δηλώσεις της Μέγκαν Μαρκλ.

Θα παρευρεθεί στην κηδεία της Ελισάβετ η Μέγκαν Μαρκλ;

Mπορεί εκατομμύρια Άγλλοι να συρρέουν για να πουν το τελευταίο αντίο στη Βασίλισσα Ελισάβετ που έφυγε από τη ζωή χθες 9/9, ωστόσο ακόμα παραμένει θολό το αν στην κηδεία της θα παρευρεθεί και η Μέγκαν Μαρκλ, σύζυγος του εγγονού της Πρίγκιπα Χάρι. Είναι γνωστό άλλωστε πως μετά την αποχώρηση από το παλάτι οι σχέσεις τους δεν ήταν και οι καλύτερες ωστόσο υπήρχαν και άλλα λιγότερο γνωστά περιστατικά που είχαν δυσαρεστήσει την Μαρκλ.

Ο Πρίγκιπας Χάρι ωστόσο βρίσκεται ήδη στη Σκωτία από την πρώτη στιγμή που μαθεύτηκαν τα νέα για την υγεία της βασίλισσας και μάλιστα ο φωτογραφικός φακός τον εντόπισε θλιμμένο και μαυροντυμένο, χωρίς τη σύζυγό του στο πλάι του.

Ο Χάρι, προτού η Μέγκαν Μαρκλ γνωρίσει την Βασίλισσα της είπε κάτι που της έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, όπως περιέγραψε η ίδια στην συνέντευξη που έδωσαν στην Όπρα Γουίνφρει.

Η Μέγκαν αποκάλυψε ότι επέλεξε να μην κάνει έρευνα σε δημοσιεύματα και διαδίκτυο για τον Χάρι και την οικογένειά του πριν τους συναντήσει, αλλά αυτό σήμαινε επίσης ότι δεν συνειδητοποιούσε ότι θα έπρεπε να υποκλιθεί στη Βασίλισσα, ακόμη και ιδιωτικά στο σπίτι, χωρίς δηλαδή να υπάρχουν Μέσα που καταγράφουν το τι γίνεται.

«Ο Χάρι κι εγώ είμαστε στο αμάξι και μου λέει, «Εντάξει, η γιαγιά μου λέει ότι θέλει να τη συναντήσεις», θυμάται. «Αγαπούσα τη γιαγιά μου, φρόντιζα τη γιαγιά μου, αυτό είναι υπέροχο, ξεκίνησα να λέω». Τότε ο Χάρι τη ρώτησε: «Ξέρεις να υποκλίνεσαι»;

Η Μέγκαν εξήγησε ότι ήταν η πρώτη φορά που συνειδητοποίησε την κατάσταση της οικογένειας στην οποία έμπαινε. «Και αυτή ήταν πραγματικά η πρώτη στιγμή που συνειδητοποίησα ότι αυτό δεν θα ήταν εύκολο για μένα», είπε η Δούκισσα του Κειμπριτζ.