Βασίλισσα Ελισάβετ: Ξεκίνησε η πομπή με τη σορό της

Χιλιάδες κόσμος στους δρόμους

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Βασίλισσα Ελισάβετ: Ξεκίνησε η πομπή με τη σορό της

Η πομπή για τη μεταφορά της σορού της βασίλισσας Ελισάβετ από την κατοικία της στα Χάιλαντς της Σκωτίας ξεκίνησε λίγο μετά τις 12.00 ώρα Ελλάδας και όπως ήταν αναμενόμενο, χιλιάδες Βρετανοί ήταν εκεί προκειμένου να αποχαιρετήσουν την βασίλισσά τους, ενώ χθες ανακηρύχθηκε επίσημη βασιλιάς ο Κάρολος.

Η σορός μεταφέρεται στο Εδιμβούργο κι νωρίς πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε σε πολλά χωριά και πόλεις της Σκωτίας, όπως το Αμπερντίν και το Νταντί, από όπου θα περάσει το όχημα που μεταφέρει το δρύινο φέρετρο.

Μετά από ένα ταξίδι έξι ωρών και ενώ θα έχει διανυθεί μια απόσταση περίπου 300 χιλιομέτρων, η σορός της βασίλισσας θα φθάσει στο Εδιμβούργο, στο ανάκτορο του Χόλιρουντχάουζ, που αποτελεί την επίσημη κατοικία του μονάρχη στη Σκωτία και αναμένεται να φτάσει στις 18.00 το απόγευμα.

Μάλιστα, αύριο 12/9, θα πραγματοποιηθεί πομπή κατά μήκος της μεγάλης λεωφόρου Ρόιαλ Μάιλ έως τον καθεδρικό ναό του Αγίου Αιγιδίου (Σεντ Τζάιλς) όπου η σορός της Ελισάβετ θα παραμείνει για 24 ώρες. Την Τρίτη το βράδυ, θα μεταφερθεί αεροπορικώς στο Λονδίνο.

Ξεκίνησε η πομπή με τη σορό της βασίλισσας Ελισάβετ

''Δεν είναι σωστό να είναι και αυτή'' - Αποκαλύφθηκε ο λόγος που δεν παρευρέθηκε η Μέγκαν Μαρκλ στις τελευταίες ώρες της Ελισάβετ

Μπορεί να φαίνεται ότι οι σχέσεις του παλατιού με την Μέγκαν Μαρκλ και τον Πρίγκιπα Χάρι οδεύουν προς αποκατάσταση, ωστόσο φαίνεται ότι η Δούκισσα του Σάσεξ, αποτελεί ακόμα μήλον της έριδος για τη βασιλική οικογένεια. Πολλοί απόρησαν με το γεγονός ότι δεν βρέθηκε στο πλάι του Χάρι στις τελευταίες ώρες της Βασίλισσας Ελισάβετ, ωστόσο δημοσίευμα της Sun, αποκαλύπτει το τηλεφώνημα που έλαβε ο Χάρι και του ασκήθηκε βέτο.

Το τηλεφώνημα έγινε από τον Βασιλιά Κάρολο, που χθες στο πρώτο του διάγγελμα προς τον βρετανικό λαό έκανε και μια αναφορά στο ζευγάρι που πολλοί την θεώρησαν ως μήνυμα επανασύνδεσης και αποκατάστασης των σχέσεων τους μετά το θάνατο της Βασίλισσας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Sun, ο Harry ήταν ο τελευταίος που έφτασε στο Μπαλμόραλ και ο πρώτος που έφυγε.

Ο ίδιος και η Μέγκαν Μαρκλ βρίσκονταν στην Αγγλία για μια σειρά από φιλανθρωπικές εκδηλώσεις και έτσι όταν έλαβαν το τηλεφώνημα που τους ενημέρωσε για την υγεία της Βασίλισσας έσπευσαν να βρεθούν κοντά της. Τότε ήταν που δέχθηκε το τηλεφώνημα από τον πατέρα του ο Χάρι, ενώ το ζευγάρι βρισκόταν στην έπαυλη Φρόγκμορ, δίπλα στο κάστρο του Ουίνσορ.

Ο Κάρολος του ζήτησε να μην φέρει μαζί του στο Μπαλμόραλ την σύζυγό του Μέγκαν. Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται η SUN «ο Κάρολος του είπε ότι δε θα ήταν σωστό να είναι και η Μέγκαν σε μία τόσο βαθιά δυσάρεστη στιγμή».