Ρίγη συγκίνησης με το τελευταίο "αντίο" της Δόμνας Μιχαηλίδου στον πατέρα της, Άρη: «Η παρουσία του είναι παντού»

«Σπουδαία κληρονομιά για ένα κορίτσι»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
NDPPHOTO
NDPPHOTO

Την Κυριακή (18/9) έφυγε από την ζωή ο Αριστείδης Μιχαηλίδης, πατέρας της Δόμνας Μιχαηλίδου καθώς αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας τον τελευταίο καιρό.

Όπως είναι λογικό, αποτελεί μεγάλο πλήγμα για την ίδια καθώς θέλησε να τον αποχαιρετήσει με μία κοινή τους φωτογραφία στο Instagram όπου "ράγισε" για τα καλά τις καρδιές με τα συγκινητικά της λόγια.

Το τελευταίο "αντίο" της Δόμνας Μιχαηλίδου στον πατέρα της, Άρη

«Έχασα τον πατέρα μου. Τον πατέρα μου που μου έδινε το στόχο σε μικρά, μικρότερα, μεγάλα και μεγαλύτερα. Τον πατέρα μου που ήταν δύσκολος στα εύκολα και εύκολος, δοτικός, υπεύθυνος στα δύσκολα. Τον πατέρα μου, πυξίδα ήθους, μέτρο αισθητικής, φάρο αξιών και γνώσης. Τον πατέρα μου με την κριτική του σκέψη – σε σημείο αφοπλισμού! – την αγάπη του για το ωραίο. Για τα βιβλία, τη μουσική, τις τέχνες.

Η κρίση του. Αυτή μου λείπει ήδη. Η ίδια κρίση που συχνά μου έπεφτε αφόρητα βαριά, που με ταλαιπωρούσε βράδια ατελείωτα αλλά που σχημάτιζε τη δική μου πιο δίκαιη, πιο ενημερωμένη, πιο ζυγισμένη κρίση. Η παρουσία του είναι παντού. Στα γυαλιά του που είναι οδυνηρά ορατά ακόμα και χωρίς το πρόσωπό του, στα βιβλία του που αναρριχώνται σε κάθε επιφάνεια του σπιτιού, στους δίσκους του που στίβαζε μανιωδώς στο πάτωμα.

Μόνο τον ουρανό να φοβάσαι. Να φοβάσαι μην πέσει στο κεφάλι σου. Έτσι με μεγάλωσε. Με αφοβία και γερό αίσθημα ευθύνης. Σπουδαία κληρονομιά για ένα κορίτσι. Για τους ανθρώπους που έχουν τον καρκίνο στο σώμα τους να παλεύουν μέχρι την τελευταία στιγμή.

Για τους ανθρώπους που έχουν τον καρκίνο στην οικογένειά τους να τους χαίρονται μέχρι την τελευταία στιγμή.
Για τους ανθρώπους που φροντίζουν και βοηθούν όλους όσοι παλεύουν με αυτό το τέρας και το πιο βαθύ, ζεστό ευχαριστώ δεν φτάνει. Σε όλους τους ανθρώπους του Ευαγγελισμού η μητέρα μου και εγώ θα είμαστε για πάντα ευγνώμωνες.».

«Μέχρι τα 15 νόμιζα ότι είμαι υιοθετημένη»

Στην εκπομπή Mega Καλημέρα μίλησε το πρωί της Τρίτης (7/12) η Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο ζήτημα της υιοθεσίας, αποκαλύπτοντας πως για αρκετά χρόνια πίστευε και η ίδια πως είναι υιοθετημένη.

Η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η οποία πρόσφατα βρέθηκε στο Γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης», μίλησε και για τις επιθέσεις που δέχεται ανά καιρούς για την εμφάνισή της.

«Η υιοθεσία δεν έχει εισοδηματικά κριτήρια, είναι ένας μύθος. Από την στιγμή που κάποιος θα κάνει την αίτηση υιοθεσίας μέχρι την στιγμή που θα συνταιριαστεί παίρνει το πολύ 9 μήνες. Σε όλη την Ελλάδα δεν υπάρχει κανένα παιδί μέχρι 6 ετών που είναι κατάλληλο για υιοθεσία σε ίδρυμα. Έχουμε φτιάξει την πλατφόρμα anynet.gr που είναι όλα τα στοιχεία για τα παιδιά.

Μέχρι μεγάλη ηλικία νόμιζα ότι ήμουν υιοθετημένη. Αυτό γονείς μου είναι μαζί από τα 15 και με έκαναν στα 35. Είμαι μοναχοπαίδι, είχα πειστεί. Μου το είχε πει και ένας συμμαθητής μου και έλεγα εντάξει ήταν 20 χρόνια μαζί δε μπορούσαν να κάνουν παιδί και με υιοθέτησαν.

Πείστηκα στα 15 μου ότι δεν είμαι υιοθετημένη, αλλά δε μου έκανε καμία διαφορά. Είχα ζητήσει πιο μικρή το πιστοποιητικό γεννήσεως λέγοντας στη μητέρα μου ότι κάνουμε μια εργασία στο σχολείο. Εκείνη δεν έδωσε καμία σημασία, δε μου το έδωσε ποτέ και αυτό λειτούργησε σαν τεκμήριο για μένα ότι ήμουν υιοθετηένη, εν τέλει…

Δέχομαι επιθέσεις που είναι εκτός τόπου και χρόνου. Κάποιοι ενδιαφέρονται για το τι φοράς και πως το φοράς. Θα έπρεπε να φοράμε ότι θέλουμε και να μην είναι αυτό το κομμάτι που μένει στην κρίση του κόσμου..

Η παραπληροφόρηση και το ψέμα έχουν ξεφύγει, όταν συνδέεται με το επάγγελμά του είναι χυδαίο. Το αν εγώ κοιμάμαι και με ποιόν κοιμάμαι δεν έχει σχέση με το αν μπορώ στον κόσμο να είναι πιο υπεύθυνος… Σε κανένα δεν αρέσει να ανοίγουν το ίντερνετ οι γονείς του και να βλέπουν σεξιστικά σχόλια που δεν ισχύουν. Κάθε φορά σκέφτομαι τι θα δει πάλι ο πατέρας μου», είπε χαρακτηριστικά.