Κηδεία Βασίλισσας Ελισάβετ: Τι ψιθύρισε στο αυτί του πρίγκιπα Τζορτζ η πριγκίπισσα Σάρλοτ

Βίντεο ντοκουμέντο

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κηδεία Βασίλισσας Ελισάβετ: Τι ψιθύρισε στο αυτί του πρίγκιπα Τζορτζ η πριγκίπισσα Σάρλοτ

Η παρουσία των δύο παιδιών, της μικρής Σάρλοτ και του Τζορτζ, του πρίγκιπα διαδόχου του βρετανικού θρόνου στην κηδεία σχολιάστηκε ιδιαίτερα θετικά από τον βρετανικό Τύπο. Άλλωστε, εντάσσονται στην εικόνα ενότητας και συνέχειας της βρετανικής μοναρχίας, που θέλει να δείξει η βασιλική οικογένεια.

Μάλιστα, σύμφωνα με την Daily Mail, η πριγκίπισσα Σάρλοτ εθεάθη να δίνει στον μεγαλύτερο αδερφό της, πρίγκιπα Τζορτζ, ένα μάθημα βασιλικού πρωτοκόλλου.

Συγκεκριμένα η 7χρονη είπε στον αδερφό της ότι «πρέπει να υποκλιθεί», καθώς το φέρετρο της βασίλισσας περνούσε μπροστά τους μετά την τελετή στο Αββαείο του Γουέστμινστερ.

Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας στο Γουέστμινστερ, τα δισέγγονα της Βασίλισσας -χωρίς τον μικρότερο αδερφό τους τον Λούις που δεν παρευρέθηκε στην κηδεία – φάνηκαν να αντιλαμβάνονται τη σημασία της ημέρας παρά το νεαρό της ηλικίας τους.

Λίγο μετά η μικρή Σάρλοτ ξέσπασε σε λυγμούς στην αψίδα του Ουέλινγκτον (δείτε εδώ φωτογραφίες και βίντεο).

Βασιλιάς Κάρολος Γ': Η επόμενη μέρα στο παλάτι μετά τον χαμό της Βασίλισσας Ελισάβετ

Βασιλιάς Κάρολος

Με ένα δεκαήμερο τελετουργικό και πένθος εβδομάδων, η Αγγλία αποχαιρετά τη βασίλισσα Ελισάβετ Β΄, τη μακροβιότερη της ιστορίας. Η νεκρώσιμος ακολουθία και η πομπή της περασμένης Δευτέρας, που την οδηγούσε στο κάστρο του Ουίνδσορ (τελευταία της κατοικία) συγκέντρωσε τα βλέμματα όλου του πλανήτη, με παρουσίες από τους περισσότερους ξένους ηγέτες - από την Ελλάδα παρευρέθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Η συντετριμμένη εικόνα του βασιλιά Καρόλου μαζί με την αδελφή του Πριγκίπισσα Άννα και τον αδελφό τους Έντουαρντ έλεγε όλη την ιστορία για την τελετή των προηγούμενων ημερών, μαζί με τον πρίγκιπα Άντριου, στον οποίο δεν παραχωρήθηκε το δικαίωμα να φορέσει τη στρατιωτική του στολή καθώς και να λάβει μέρος στον βασιλικό χαιρετισμό - το μοναδικό μέλος της οικογένειας που εξαιρέθηκε.

Πλέον μια νέα μέρα ξεκινά για τον θρόνο, με τον Κάρολο Γ΄ να αναλαμβάνει καθήκοντα και να ανοίγει τη δική του σελίδα στην ιστορία. Ο βασιλιάς δείχνει να κερδίζει πόντους συμπάθειας για την αλληλεπίδρασή του με τον κόσμο, αλλά χάνει από τα βασιλικά σκάνδαλα που ήταν εδώ και δεκαετίες ένα ευαίσθητο σημείο για το παλάτι - και που η βασίλισσα κατάφερνε, με διάφορους τρόπους, να έχει υπό έλεγχο...