Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Που βρίσκεται και γιατί απουσίασε από την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ

Πολλές είναι οι φήμες για την υγεία του

Γεωργία Σαμπαζιώτη
Youweekly Editor
NDP
NDP

Το κατάλοιπο της Βασιλείας δεν είναι μόνο αγγλικό προνόμιο, αλλά και ελληνικό. Και μπορεί οι ''γαλαζοαίματοι'' της πατρίδας μας να μην απολαμβάνουν τις τιμές της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας, ωστόσο κάθε κίνηση του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου Γλυξμπουργκ απασχολεί, λόγω της ιστορικής προσωπικότητας του. Με αφορμή την απουσία του από την κηδεία της Ελισάβετ, πολλές είναι οι φήμες που κυκλοφορούν εκ νέου για την κατάσταση της υγείας του.

Υπενθυμίζεται ότι και πριν από περίπου ένα χρόνο ταλαιπωρήθηκε από πνευμονία και πνευμονικό οίδημα, με αποτέλεσμα να νοσηλεύεται επί μέρες σε εντατική των Βορείων Προαστίων, με την κατάσταση της υγείας του να γίνεται πρώτο θέμα.

Τα σενάρια για την υγεία του τέως Βασιλιά και η τοποθεσία του

Στο Λονδίνο λοιπόν και στην πολυσυζητημένη κηδεία της Βασίλισσας Ελισάβετ, τον εκπροσώπησαν μόνο η σύζυγός του Άννα-Μαρία και ο γιος του Παύλος με τη σύζυγό του Μαρί Σαντάλ ενώ ο ίδιος έμεινε πίσω στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA στην Ελλάδα εκτός από τον τέως βασιλιά και τη σύζυγό του ζουν ακόμη ο γιος του Νικόλαος με την σύζυγό του Τατιάνα Μπλάτνικ που έχουν νοικιάσει το σπίτι της Σοφίας Παπανδρέου στο Καστρί. Η κόρη του Αλεξία, έχει κάνει τη δική της οικογένεια με έναν Ισπανό αρχιτέκτονα και τα τέσσερα παιδιά τους, στα Κανάρια Νησιά ενώ στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού ζουν τα άλλα τρία του παιδιά. Ο Παύλος και ο Φίλιππος ζουν με τις οικογένειές τους στη Νέα Υόρκη ενώ η Θεοδώρα που είναι ηθοποιός, ζει στο Λος Άντζελες.

Τα βλέμματα όλων όμως είναι στραμμένα στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο που έχει περιορίσει τις δημόσιες εμφανίσεις του εδώ και αρκετούς μήνες. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, μια εγχείρηση που έκανε στην καρδιά είχε ως αποτέλεσμα να αποκτήσει κάποια κινητικά προβλήματα που τον αναγκάζουν να κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο.

Πριν περίπου έναν χρόνο πραγματοποίησε μια από τις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις του, στον γάμο του γιου του Φίλιππου που πραγματοποιήθηκε στη Μητρόπολη Αθηνών. Ακολούθησε η περιπέτεια με τον κορονοϊο που επιβάρυνε την υγεία του και το περασμένο καλοκαίρι η πώληση της έπαυλής του στο Πόρτο Χέλι καθώς ο ίδιος δε μπορεί πλέον να την επισκέπτεται.

Πλέον, για λόγους υγείας έχει γίνει μόνιμος κάτοικος Αθηνών.

H έπαυλη εκατομμυρίων του τέως Βασιλιά στην Αθήνα

Ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος, και η σύζυγός του, Άννα Μαρία φαίνεται πως βρήκαν νέα κατοικία μετά την πώληση της βίλας τους. Αφού έφυγαν από το προηγούμενο ακίνητο που είχαν στην κατοχή τους, το οποίο πουλήθηκε για 1.000.000.000 ευρώ, υπήρχαν ερωτήματα για το μέρος που εγκαταστάθηκαν.

Έτσι, έγινε γνωστό πως δεν εγκατέλειψαν την περιοχή, όπου έμεναν πριν, δηλαδή το Πόρτο Χέλι. Φαίνεται πως τους αρέσει πολύ να ζουν εκεί καθώς δε θέλησαν να αλλάξουν τόπο κατοικίας.

Σύμφωνα με όσα είπε ο δημοσιογράφος Θάνος Βάγιος στο Πρωινό, «ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος θα εξακολουθήσει να μένει στο Πόρτο Χέλι και συγκεκριμένα στην περιοχή Κουνούπι. Πρόκειται για μία από τις πιο προνομιούχες περιοχές, δίπλα από τον Άγιο Αιμιλιανό, πολύ κοντά στην κατοικία όπου πούλησε.

Ο τέως βασιλιάς υπέγραψε διετές συμβόλαιο άνω των 200.000 ευρώ για το ενοίκιο της πολυτελούς κατοικίας. Συνεπώς, το ετήσιο μίσθωμα ξεπερνά τις 100.000 ευρώ, όπως περιγράφουν κτηματομεσίτες που γνωρίζουν καλά την περιοχή.