«Η τελευταία μου εναπόθεση δε θα είναι σε φέρετρο» - Συγκλονίζει η Μαίρη Χρονοπούλου με αφορμή το θάνατο της Μάρθας Καραγιάννη

H δήλωση της μεγάλης κυρίας του ελληνικού κινηματογράφου

Γεωργία Σαμπαζιώτη
Youweekly Editor
NDP
NDP

Συνέντευξη στην εφημερίδα Espresso παραχώρησε η μεγάλη ηθοποιός Μαίρη Χρονοπούλου. Από τα λόγια της φυσικά δε θα μπορούσε να απουσιάζει και η απώλεια της αγαπημένης της συναδέλφου, Μάρθα Καραγιάννη, που έφυγε από τη ζωή πριν από λίγες μέρες σκορπώντας τη θλίψη στους οικείους της. Με αφορμή το θάνατό της η Χρονοπούλου μίλησε για το πως βίωσε την απώλεια αλλά και για το τι έχει συμφωνήσει η ίδια όταν φτάσει εκείνη η ώρα.

Η ίδια πέρα από θέματα υγείας είχε να αντιμετωπίσει πολλές απώλειες τελευταία, αφού πέρα από την Καραγιάννη έφυγε από τη ζωή και ο άλλοτε κινηματογραφικός της συνεργάτης Κώστας Καζάκος, για το θάνατο του οποίου αλλά και άλλων συναδέλφων της εκφράστηκε με μεγάλη θλίψη, ενώ παραπονέθηκε ότι είναι πια μόνη σε αυτή τη ζωή.

Η σπαρακτική αναφορά της Χρονοπούλου στην Καραγιάννη

Είπε στην στην Espresso και στον Γιάννη Αρμουτίδη:

«Ήδη μιάμιση ώρα μετά το θάνατο της Μάρθας το τηλέφωνό μου δεν σταμάτησε να χτυπά, ζητώντας μου δηλώσεις για την τηλεόραση και το διαδίκτυο» Στο στεφάνι που έστειλε έγραψε: «Δεν θα σε ξεχάσω ποτέ, Μαρθούλα μου!» «Γιατί το έκανα αυτό; Γιατί 20 χρόνια, που ήμουν μεταξύ ζωής και θανάτου στα νοσοκομεία, ελαχιστότατες συνάδελφοι ήρθαν να με δουν: η Δέσποινα Στυλιανοπούλου, η Μπεάτα Ασημακοπούλου κι η Μαρθούλα. Καμία άλλη…Καλό κορίτσι! Δεν έχω εύκολο πια το κλάμα εδώ και πολύ καιρό. Κλαίει μόνο το μέσα μου!»

Η Μαίρη Χρονοπούλου δεν διστάζει να μιλήσει για την καύση μετά το θάνατό της: «Εγώ το κάνω συμβολαιογραφικά. Την όλη διαδικασία παραλαβής της σορού μου, όταν εγκαταλείψω αυτόν τον κόσμο -διότι δεν είναι μόνο η καύση που με απασχολεί αλλά κι όλη η διαδικασία που θα προηγηθεί. Τα έχω όλα μυστικά, όπως κι όλη αυτή την ιστορία, υπό απόλυτη σεμνότητα και λιτά. Η τελευταία μου εναπόθεση θα είναι σε χρώμα λευκό. Κι όχι φέρετρο. Κανείς δεν θα ξέρει που θα βρίσκομαι. Το τελευταίο «πάρτι» έχει άλλο πλάνο! Η καύση είναι ένας εξαγνισμός! Είναι προτιμότερο να σε σπαράζουν σκαθάρια και σκουλήκια; Δείξε μου -σε όλη την ανθρώπινη ιστορία- έναν αθάνατο! Έζησε ποτέ κανείς αιώνια; Μια απλή μετάβαση είναι! Είναι η μοίρα μας. Τώρα, αν με ρωτάς πως θα πάρουν οι φίλοι μου αυτήν την απόφασή μου; Εκείνο που είναι βέβαιο, ένας πολύ πολύ αγαπητός μου άνθρωπος γίνεται έξαλλος όταν το ακούει. Κι είπε ότι θα κάνει το παν για να το εμποδίσει! Λυπάμαι, καλέ μου, που οι απόψεις μας διίστανται!»

Οι αποκαλύψεις της Μαίρης Χρονοπούλου για τη μετα θάνατον επιθυμία της

Η θλιβερή ανάρτησή της για την μοναξιά

Το μεσημέρι της Κυριακής 17/7 έκανε το πρώτο της πόστ στο Instagram, μετά την περιπέτειά υγείας της και εξηγεί πως είναι η κατάσταση της.

«Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι περιστοιχισμένοι από οικογένειες. Η δική μου τύχη τα έφερε έτσι ώστε να είμαι μόνη. Εκτός από 2 αγαπημένες ξαδελφούλες. Τελικά όμως, πιστεύω πως κανείς δεν άκουσε τη φωνή του «αίματος» ποτέ! Έτσι, νιώθω ότι τελικά έχω μια τεράστια (!) οικογένεια.

Αυτή των κοντινών μου φίλων κι αυτή των χιλιάδων φίλων που δεν γνωρίζω. Είναι συγκινητική η συμπαράσταση ανθρώπων που δεν συναντηθήκαμε ποτέ, μα που τα ολόθερμα μηνύματά τους -και οι ευχές τους- με έκαναν να νιώσω ότι έχω την πιο πολυμελή οικογένεια. Άγνωστες φίλες και άγνωστοι φίλοι, ευχαριστώ! Ευχαριστώ με όλη μου την καρδιά! Όλα γίναν ευκολότερα χάρη σε σας. Το ευχαριστώ είναι λίγο! Η αναρρωνύουσα Μαιρούλα σας».