Ποιος ήταν ο Ζάχος Χατζηφωτίου - Ο μεγάλος έρωτας με την Τζένη καρέζη και ο χωρισμός

Δείτε αναλυτικά

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
NDPPHOTO
NDPPHOTO

Η είδηση θανάτου του Ζάχου Χαζτηφωτίου ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία μόλις 99 ετών προκάλεσε τεράστια θλίψη στον δημοσιογραφικό κλάδο.

Ωστόσο, κάτι που λίγοι θυμούνται είναι το γεγονός πως ο ίδιος υπήρξε παντρεμένος το 1962 με την Τζένη Καρέζη -δείτε εδώ αδημοσίευτη φωτογραφία της 30 χρόνια μετά το θάνατό της. Κουμπάρα ήταν η αγαπημένη φίλη του ζευγαριού, η πλοιοκτήτρια Μάγια Καλλιγά.

Ο πραγματικός λόγος χωρισμού του Ζάχου Χαζτηφωτίου με την Τζένη Καρέζη

Ο Ζάχος Χατζηφωτίου και η Τζένη Καρέζη χώρισαν πέντε χρόνια αργότερα, όμως οι δυο τους παρέμεναν πάντα δυο καλοί φίλοι. Πριν δύο χρόνια περίπου, ο δημοσιογράφος είχε αποκαλύψει στην εφημερίδα ΘΕΜΑ τον λόγο που είχαν χωρίσει.«Με την Τζένη Καρέζη νομίζω ήμασταν μαζί τέσσερα χρόνια.

Άλλη η Τζένη στο θέατρο και τον κινηματογράφο και άλλη στο σπίτι. Υποδειγματική σύζυγος, μαγείρευε. Με την Τζένη χωρίσαμε επειδή σχεδόν δεν βλεπόμασταν. Άλλο το δικό της ωράριο, αλλιώτικο το δικό μου. Όταν εγώ ερχόμουν στο σπίτι να κοιμηθώ, εκείνη σηκωνόταν να πάει σε πρωινό κινηματογραφικό γύρισμα. Μέναμε στο ίδιο σπίτι, αλλά δεν βρισκόμασταν. Μόνο στον διάδρομο βρισκόμασταν».

Λίγα λόγια για τον Ζάχο Χατζηφωτίου

Ο Ζάχος Χατζηφωτίου ήταν δημοσιογράφος και συγγραφέας. Καταγόταν από τα Ψαρά, η οικογένεια του έφυγε από το νησί το 1824, μετά την καταστροφή του από τους Τούρκους και εγκαταστάθηκε αρχικά στη Σύρο και τελικά στην Αθήνα, στην Πλάκα, όπου και γεννήθηκε ο Ζάχος στις 28 Σεπτεμβρίου 1923.

Πέθανε ο Ζάχος Χατζηφωτίου

Αποφοίτησε από το Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Αθηνών. Στην κατοχή, σε ηλικία 17 ετών, απέδρασε στην Αίγυπτο, όπου έλαβε μέρος σε πολεμικές επιχειρήσεις, πρώτα ως στρατιώτης στους Ποντικούς της Ερήμου, στην πολιορκία του Τομπρούκ, και μετά συμμετέχοντας στην ΙΙΙη Ορεινή Ταξιαρχία - Ρίμινι, η οποία μπήκε πρώτη στο Ρίμινι, όπου και παρασημοφορήθηκε.

Στα Δεκεμβριανά η ταξιαρχία υπό τις διαταγές του ανέλαβε την εκδίωξη μικρού θύλακα του ΕΑΜ που είχε καταφύγει κοντά στο ρεύμα του Αρδηττού χωρίς θύματα, όπως υποστηρίζει ο ίδιος.

Μετά το τέλος του πολέμου και την επιστροφή του εργάστηκε στις επιχειρήσεις της οικογένειάς του (βιομηχανία και εμπόριο υφασμάτων) μέχρι το 1956. Από το 1956 και μέχρι το 1962 διετέλεσε διευθυντής εκδοτικού οίκου στο Παρίσι. Την περίοδο 1962-1970 δραστηριοποιήθηκε στη ναυτιλία και από το 1970 εμφανίζεται πλέον ως συγγραφέας και δημοσιογράφος.

Χρονογράφος στην εφημερίδα «Καθημερινή» (1974-1977), στον «Ταχυδρόμο» με το ψευδώνυμο «Ίακχος» από το 1975 και στα «Νέα» ως «ο Διακριτικός» από το 1977. Εργάστηκε στην τηλεόραση και έγινε γνωστός από την εκπομπή «Το πεντάλεπτο του Ζάχου Χατζηφωτίου».