«Θα μιλήσω μέσα από αυτό» - Η αντίδραση της Λένας Δροσάκη όταν ερωτήθηκε για την αποφυλάκιση του Πέτρου Φιλιππίδη

Είναι μία από τις τρεις καταγγέλλουσες

Γεωργία Σαμπαζιώτη
Youweekly Editor
«Θα μιλήσω μέσα από αυτό» - Η αντίδραση της Λένας Δροσάκη όταν ερωτήθηκε για την αποφυλάκιση του Πέτρου Φιλιππίδη

Στην κάμερα του Happy Day παραχώρησε δηλώσεις η Λένα Δροσάκη, σήμερα 4/10 που συνεχίστηκε η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών. Υπενθυμίζεται ότι η ηθοποιός είναι μία από τις τρεις καταγγέλλουσες ενάντια του και με τα λόγια της είπε τις σκέψεις της τόσο για την έκβαση της δίκης, όσο και για τον σύζυγό της Αλέξανδρο Μπουρδούμη, που είναι το στήριγμά της όλο αυτό το διάστημα.

Στη σημερινή δίκη είδαμε εντάσεις, αλλά και συγκινήσεις, όταν η μάρτυρας υπεράσπισης του Φιλιππίδη δημοσιογράφος και πρώην συνεργάτιδά του, ανέφερε ότι την απέλυσαν από τη δουλειά της επειδή γνώριζαν ότι θα τον υπερασπιστεί, εμπλέκοντας μάλιστα και το όνομα γνωστής ηθοποιού στην ιστορία(δείτε ποια είναι). Ακόμα αναφέρθηκε και το όνομα της Ζέτας Μακρυπούλια από την έδρα του δικαστηρίου(δείτε για ποιο λόγο).

Οι δηλώσεις της Λένας Δροσάκη για τον Πέτρο Φιλιππίδη

Για την αποφυλάκισή του σχολίασε:

«Δεν θα ήθελα να σχολιάσω. Μου αρέσει να μιλάω μέσα από τις πράξεις μου. Το προτιμώ. Κι είναι κι ένα έργο που μιλάει για αυτό το θέμα. Θα μιλήσω μέσα από αυτό».

Eνώ για τη συνεργασία επί σκηνής με τον Αλέξανδρο Μπουρδούμη ανέφερε:

«Είναι κάτι καινούριο κι είναι περίεργο να συνυπάρχουμε στο σπίτι και να είμαστε και στο θέατρο. Δεν ξέρω, δεν το έχω ξανακάνει. Και θέλαμε και προέκυψε να δουλέψουμε μαζί. Είμαι πολύ χαρούμενη, έχω αγωνία πώς θα το κάνουμε να συμβεί. Θα το κάνουμε όμως. Επαγγελματίες είμαστε», είπε η Λένα Δροσάκη.

Από την άλλη πλευρά ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης είπε για τη συνεργασία με τη σύζυγο του: «Είναι πολύ ωραίο που συνεργαζόμαστε με τη γυναίκα μου. Το σκεφτόμασταν κατά καιρούς, αλλά δεν το επιδιώκαμε. Είμαστε πολλά χρόνια επαγγελματίες, οπότε νομίζω θα καταφέρουμε να επέλθει μια ισορροπία».

Tι ανέφερε ο Μπουρδούμης μετά τους ισχυρισμούς της Νίνου στα δικαστήρια

Η μαρτυρία της Ελπίδας Νίνου στη δίκη του συζύγου της Πέτρου Φιλιππίδη ολοκληρώθηκε πριν από λίγο καιρό και σήκωσε όπως ήταν φυσικό θύελλα αντιδράσεων εντός και εκτός δικαστηρίων. Ένας από αυτούς που ξέσπασαν μετά από τα λόγια της ήταν και ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης, που διέψευσε ένα στοιχείο που ανέφερε η Νίνου στην κατάθεσή της μέσω της εκπομπής «Χαμογέλα και Πάλι».

Στην ίδια συνέντευξη απασφάλισε και για το γεγονός ότι επιλέχθηκε η συγκεκριμένη γυναίκα ως μάρτυρας, αφού δεν ήταν κάτι που ζήτησε η πλευρά τους. Ήταν η πλευρά του Φιλιππίδη που την πρότεινε γεγονός που δημιουργεί υποψίες γύρω από τους λόγους που έγινε αυτό.

Η Ελπίδα Νίνου αποκάλυψε ένα συμβάν με πρωταγωνιστή τον Αλέξανδρο Μπουρδούμη. Όπως είπε, όταν οι δύο ηθοποιοί έπαιζαν μαζί στη σειρά «Χαιρέτα μου τον πλάτανο», ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης είχε κάνει δώρο ένα γούρι στον Πέτρο Φιλιππίδη στην αλλαγή του χρόνου, πράξη που δεν στέκει σε περίπτωση που πράγματι ο κατηγορούμενος είχε παρενοχλήσει τη Λένα Δροσάκη.

Ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης από την άλλη, απαντώντας στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» τόνισε: «Ουδέποτε είχα φιλικές σχέσεις με τον Πέτρο Φιλιππίδη, παρά μόνο επαγγελματικές. Με τον ίδιο άλλωστε είχαμε συζητήσει αρκετούς μήνες πριν για το θέμα της Λένας Δροσάκη, πολύ πριν ξεκινήσει το κίνημα του #metoo. Και αυτή είναι μια συζήτηση που αφορά τους δυο μας.

Σε ό,τι αφορά το γούρι για εκείνη την Πρωτοχρονιά που αναφέρθηκε στο δικαστήριο, θέλω να ξεκαθαρίσω το εξής: όταν έπαιζα στην τηλεοπτική σειρά «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο» στην ΕΡΤ έκανα δώρο ένα γούρι σε όλους τους ηθοποιούς και το συνεργείο σε μια ομαδική αποστολή που υλοποίησε η παραγωγή. Ουδέποτε έστειλα προσωπικό δώρο στον Πέτρο Φιλιππίδη».