Τρίτη, 21 Μαρτίου 2023 | Επικοινωνία

Τεράστια θλίψη στην κηδεία του Ζάχου Χατζηφωτίου - Αποκλειστικές φωτογραφίες

Ποιοι έδωσαν το παρών;

Τεράστια θλίψη στην κηδεία του Ζάχου Χατζηφωτίου - Αποκλειστικές φωτογραφίες
NDPPHOTO
News 05.10.2022 13:40
Από Ίρις Βίλα

Σε ηλικία μόλις 99 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο Ζάχος Χατζηφωτίου ο οποίος προκάλεσε τεράστια θλίψη στον δημοσιογραφικό κλάδο. Ο ίδιος μπορεί να μην απασχολούσε, ωστόσο αυτό που γνωρίζουν λίγοι είναι ο ίδιος υπήρξε παντρεμένος το 1962 με την Τζένη Καρέζη -δείτε εδώ αδημοσίευτη φωτογραφία της 30 χρόνια μετά το θάνατό της.

Μεταξύ άλλων, το μεσημέρι της Τετάρτης (5/10) πραγματοποιήθηκε η κηδεία του όπου ήταν με δημοτική δαπάνη. Εκεί ήταν και η κάμερα του YouWeerkly.gr όπου απαθανάτισε τα πρόσωπα που έδωσαν το παρών. Ανάμεσά τους λοιπόν ήταν και η Έλενα Χριστοπούλου.

Αποκλειστικές φωτογραφίες από την κηδεία του Ζάχου Χατζηφωτίου

Ζάχος Χατζηφωτίου
Θλίψη στην κηδεία του Ζάχου Χατζηφωτίου
Κηδεία του Ζ΄χου Χατζηφωτίου
Τεράστια θλίψη στο τελευταίο 'νατίο' για τον Ζάχο Χατζηφωτίου

Λίγα λόγια για τον Ζάχο Χατζηφωτίου

Ο Ζάχος Χατζηφωτίου ήταν δημοσιογράφος και συγγραφέας. Καταγόταν από τα Ψαρά, η οικογένεια του έφυγε από το νησί το 1824, μετά την καταστροφή του από τους Τούρκους και εγκαταστάθηκε αρχικά στη Σύρο και τελικά στην Αθήνα, στην Πλάκα, όπου και γεννήθηκε ο Ζάχος στις 28 Σεπτεμβρίου 1923.

Πέθανε ο Ζάχος Χατζηφωτίου

Αποφοίτησε από το Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Αθηνών. Στην κατοχή, σε ηλικία 17 ετών, απέδρασε στην Αίγυπτο, όπου έλαβε μέρος σε πολεμικές επιχειρήσεις, πρώτα ως στρατιώτης στους Ποντικούς της Ερήμου, στην πολιορκία του Τομπρούκ, και μετά συμμετέχοντας στην ΙΙΙη Ορεινή Ταξιαρχία - Ρίμινι, η οποία μπήκε πρώτη στο Ρίμινι, όπου και παρασημοφορήθηκε.

Στα Δεκεμβριανά η ταξιαρχία υπό τις διαταγές του ανέλαβε την εκδίωξη μικρού θύλακα του ΕΑΜ που είχε καταφύγει κοντά στο ρεύμα του Αρδηττού χωρίς θύματα, όπως υποστηρίζει ο ίδιος.

Μετά το τέλος του πολέμου και την επιστροφή του εργάστηκε στις επιχειρήσεις της οικογένειάς του (βιομηχανία και εμπόριο υφασμάτων) μέχρι το 1956. Από το 1956 και μέχρι το 1962 διετέλεσε διευθυντής εκδοτικού οίκου στο Παρίσι. Την περίοδο 1962-1970 δραστηριοποιήθηκε στη ναυτιλία και από το 1970 εμφανίζεται πλέον ως συγγραφέας και δημοσιογράφος.

Χρονογράφος στην εφημερίδα «Καθημερινή» (1974-1977), στον «Ταχυδρόμο» με το ψευδώνυμο «Ίακχος» από το 1975 και στα «Νέα» ως «ο Διακριτικός» από το 1977. Εργάστηκε στην τηλεόραση και έγινε γνωστός από την εκπομπή «Το πεντάλεπτο του Ζάχου Χατζηφωτίου».

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Ρίγη συγκίνησης στο τελευταίο "αντίο" για τον Σταμάτη Κόκοτα - Αποκλειστικές φωτογραφίες από την κηδεία του

Ράκος ψυχολογικά ο Θέμης Αδαμαντίδης στην κηδεία της μητέρας του, Αντωνίας

Share