Punk με μοϊκάνα μαλλί - Αγνώριστη η Άση Μπήλιου στα εφηβικά της χρόνια

«Τρέχαμε στις συναυλίες και δίναμε το χαρτζιλίκι μας στους δίσκους»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
NDPPHOTO
NDPPHOTO

Καλεσμένη στην εκπομπή Dot βρέθηκε η Άση Μπήλιου (δείτε το αληθινό της όνομα) όπου μίλησε για την αστρολογικά και τα παιδικά της χρόνια, όταν ήταν punk και είχε μοϊκάνα μαλλί, ενώ έτρεχε σε συναυλίες.

Θυμήθηκε επίσης πώς άνοιξε ξεκίνησε η τηλεόραση για εκείνη με ένα τηλεφώνημα της Μαρίας Μπακοδήμου και περιέγραψε και τα πιο περίεργα περιστατικά, που της έχουν τύχει σε συνεδρίες της.

«Με ενοχλεί το “πιστεύω” στην αστρολογία. Η αστρολογία δεν έχει να κάνει με “πιστεύω”. Στο μυαλό των περισσοτέρων είναι ένας αχταρμάς. Είναι λίγο αστρολογία, είναι λίγο φλιτζάνι και λίγο καφές και λίγο χαρτί και να σου πω τη μοίρα σου, Νομίζουν ότι η αστρολογία είναι αυτό. Η αστρολογία απέχει πολύ από όλο αυτό. Μπορεί να θεωρείται “ψευδοεπιστήμη”, αλλά μπορώ να σας αραδιάσω πολλές “ψευδοεπιστήμες”, με την έννοια ότι δεν πληρούν τα κριτήρια, τα αυστηρά επιστημονικά κριτήρια. Για να θεωρείς τον εαυτό σου αστρολόγο δεν αρκεί να έχεις διαβάσει κάποια βιβλία και να έχεις μπει στο internet. Για να θεωρείται κάποιος αστρολόγος πρέπει να έχει σπουδάσει. Δεν μπορείς να λέγεσαι αστρολόγος αν δεν έχεις βασικές γνώσεις, αστρονομίας, γεωμετρίας και μαθηματικών» είπε μεταξύ άλλων.

Πως ήταν στα εφηβικά της χρόνια η Άση Μπήλιου

«Ήμουν punk, δεν είχα πολλές παρέες. Το μαλλί μου ήταν μοϊκάνα. Φόραγα κονκάρδες. Η παρέα μου ήταν πανκιά, είχα εξωσχολική παρέα, τρέχαμε στις συναυλίες και δίναμε το χαρτζιλίκι μας στους δίσκους», είπε μεταξύ άλλων.

Πως έμαθε για την υιοθεσία της;

Η αστρολόγος έχει μιλήσει στο παρελθόν για τη ζωή της, την υιοθεσία της και την σχέση της με τους θετούς και τους βιολογικούς της γονείς. Ειδικότερα, έχασε τους θετούς της γονείς όταν ήταν ακόμη 9 ετών, οι οποίοι την μεγάλωσαν με πολύ αγάπη, ενώ και οι ίδιοι ήταν πολύ αγαπημένοι μεταξύ τους, κάτι που καθόρισε την υπόλοιπη ζωή της.

«Και οι δύο γονείς μου έφυγαν με διαφορά δέκα χρόνων, την ίδια ημέρα είχε πει. Ήταν πολύ αγαπημένοι. Το λίγο που έζησα και με τους δύο μαζί, ήταν πολύ καθοριστικό τη στιγμή που μεγάλωνα, γιατί είδα τους γονείς μου αγαπημένους και να μου δίνουν αγάπη. Όταν αυτό έχει κάτι δυνατό, σε δυναμώνει και εσένα σαν άνθρωπο. Και νομίζω ότι έτσι βρήκα δύναμη και τα κατάφερα», είπε.

Με τους θετούς της γονείς διατηρεί τυπικές σχέσεις, λέγοντας για την υιοθεσία της: «Είχα δύο τρέλες, η μία ήταν η μουσική και η άλλη η αστρολογία. Ήμουν πανκ. Τρέλα αλλά ήταν μία πολύ ωραία περίοδος. Η μητέρα μου βλέποντας ένα παιδί στα 15 να έρχεται με ξυρισμένο κεφάλι, λέει «κάτι έχει πάθει αυτή, κάτι έχει μάθει». Εκεί λοιπόν της μπήκε ότι μπορεί εγώ να έχω μάθει ότι είμαι υιοθετημένη και γι’ αυτό αντιδρώ. Και ήρθε και μου το είπε μόνη της. Μου είπε ότι «σε έχουμε υιοθετήσει από τριών ημερών». Ήταν σοκ μεγάλο που κράτησε όμως μία μέρα. Είπα λοιπόν στη μητέρα μου ότι δεν θα ήθελα να είχα μάθει και ότι αλλάζει πολλά πράγματα όλο αυτό αλλά όχι όπως φοβόταν η μαμά μου».