Αλλάζουν όλα στην Eurovision 2023 - Με ποιον τρόπο θα προκρίνονται οι χώρες στον τελικό

Ποια θα είναι η νέα διαδικασία

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Αλλάζουν όλα στην Eurovision 2023 - Με ποιον τρόπο θα προκρίνονται οι χώρες στον τελικό

Πολλές είναι όπως φαίνεται οι αλλαγές αναφορικά με τον τρόπο που θα προκρίνονται οι χώρες στον τελικό της Eurovision, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη 22/11 η EBU, εκτός της οποίας βρίσκονται ήδη 3 χώρες λόγω κόστους.

Οι αλλαγές της Eurovision 2023

Συγκεκριμένα, οι αλλαγές θα ισχύσουν από τον διαγωνισμό που θα διεξαχθεί στο Λίβερπουλ το 2023 και σύμφωνα λοιπόν με αυτές, μόνο το τηλεοπτικό κοινό θα αποφασίζει ποιες χώρες θα προκρίνονται από τους δύο ημιτελικούς στον τελικό.

Οι τηλεθεατές από τις χώρες που δεν συμμετέχουν στον διαγωνισμό θα μπορούν να ψηφίζουν online και η επιτροπή σε συνδυασμό με την ψήφο του κοινού θα αποφασίζει για το τελικό αποτέλεσμα κι έτσι πλέον δεν θα μετρά η ψήφος της επιτροπής στην πρόκριση των χωρών στον τελικό.

Σύμφωνα με τον Executive Supervisor της Eurovision, Martin Österdahl: «Το 2023 μόνο οι τηλεθεατές της Eurovision θα αποφασίζουν ποιες χώρες θα πηγαίνουν στον τελικό αντανακλώντας την παγκόσμια επίδρασή του,.

Όσοι την παρακολουθούν όπου και να ζουν στον πλανήτη θα μπορούν να ψηφίσουν για τα αγαπημένα τους τραγούδια».

Major changes to the Eurovision voting system have been announced by the European Broadcasting Union - EBU:� 💫 Viewers...

Posted by Eurovision Song Contest on Tuesday, November 22, 2022

Η πρώτη υποψήφια για την εκπροσώπηση της Ελλάδας

Οι ετοιμασίες για την Eurovision 2023 έχουν ήδη ξεκινήσει καθώς οι περισσότερες χώρες προσπαθούν σιγά σιγά μα βρουν το πολυπόθητο πρόσωπο που θα τους εκπροσωπήσει.

Συγκεκριμένα, η πρώτη υποψήφια για την Ελλάδα είναι γεγονός καθώς ανακοίνωσε μόνη της την υποψηφιότητά της ύστερα από την αποκάλυψη του τραγουδιού που κατέθεσε στην ΕΡΤ. Μεταξύ άλλων πρόκειται για την Αρτέμιδα Ματαφιά, ηθοποιό και τραγουδίστρια, η οποία σε ανάρτησή της στο Facebook ανακοίνωσε τη νέα της προσπάθεια.

«Γεια και χαρά σε όλους! Μοιράζομαι και σας αφιερώνω το τραγούδι “Dreamers”, ένα από τα δυο τραγούδια που κατέθεσα στην ΕΡΤ για τον περασμένο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού EUROVISION 2022.

Οι υπέροχοι στίχοι είναι του Βαγγέλη Δουκουτσέλη, τη μουσική γράψαμε μαζί με τον μουσικοσυνθέτη-θεατρολόγο Κώστα Γιαξόγλου, η ενορχήστρωση έγινε από τον μουσικοσυνθέτη-ενορχηστρωτή Γιώργο Καραγιάννη ενώ ξενυχτήσαμε παρέα με τον Τάκη Αργυρίου στο στούντιο 111 για το τελικό αποτέλεσμα.

Είχα καταθέσει ένα ακόμα τραγούδι, το οποίο σκοπεύω να ξαναστείλω στην ΕΡΤ, για την Eurovision 2023, μαζί με ένα καινούργιο.. Μακάρι να γίνει ένας ανοιχτός διαγωνισμός από την επιτροπή, να το χαρούμε όσοι στείλουμε τραγούδια, να το ευχαριστηθεί κι ο κόσμος που θα τον παρακολουθήσει, θα είναι μια υπέροχη ευκαιρία μιας μεγάλης μουσικής γιορτής, πριν την πολύ μεγάλη γιορτή που θα διεξαχθεί το 2023 στο Ηνωμένο Βασίλειο!

Απολαύστε το Dreamers και μη σταματάτε να ονειρεύεστε σε κάθε συνθήκη και κάθε εποχή… Τα όνειρα κοστίζουν μόνο για όσους δεν τολμούν…Καμιά φορά είναι η αρχή, το ταξίδι κι ίσως κι ο τελικός προορισμός. Τα όνειρα γεννούν επιθυμίες, αγάπες, έρωτες, δημιουργία, στόχους…Κι όπως λέει και το τραγούδι:

«Στα όνειρα μας, όλα μοιάζουν μαγικά. Στα όνειρα μας έχει πάντα ξαστεριά. Just take my hand Let’s find the Wonderland, Let’s find the wonder.. We are the Dreamers».