«Είπε και ο Μάνος κάποια πράγματα..»: Η Αγγελική Δαλιάνη "σπάει" την σιωπή της για την διαμάχη Παπαγιάννη-Παυλίδου

Τι είπε η ηθοποιός στο Open Weekend;

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
«Είπε και ο Μάνος κάποια πράγματα..»:  Η Αγγελική Δαλιάνη

Η Αγγελική Δαλιάνη ήταν καλεσμένη στην εκπομπή της Ελένης Τσολάκη το πρωί του Σαββάτου 26/11, στο Open Weekend.

Η ηθοποιός μίλησε για την τηλεοπτική σειρά του Open, που συμμετέχει της «Δική μας Οικογένεια», την πολύχρονη απουσία της από τον χώρο μετά την επιτυχία της «Μαρία η Άσχημη» και στην υπόθεση ξυλοδαρμού εναντίον του συζύγου της, Μάνου Παπαγιάννη, από την Σοφία Παυλίδου που πριν λίγες εβδομάδες βγήκε η απόφαση του δικαστηρίου (δείτε την εδώ).

Οι δηλώσεις την Αγγελικής Δαλιάνης

Η ηθοποιός που έγινε ευρέως γνωστή μετά την τηλεοπτική επιτυχία «Μαρία η Άρχημη» ρωτήθηκε και για την δικαστική διαμάχη του συζύγου της Μάνου Παπαγιάννη με την Σοφία Παυλίδου.

Η Αγγελική Δαλιάνη, αρκέστηκε να πει πως πρόκειται για μια υπόθεση που δεν θέλει να συζητά δημόσια καθώς είναι κάτι που την κάνει να νιώθει άβολα ωστόσο, παραδέχτηκε πως δεν ήταν καθόλου εύκολο για εκείνη όλο αυτό που κλήθηκε και καλείται να αντιμετωπίσει.

«Δε μου αρέσει να μιλάω δημόσια γι’ αυτό. Θέλω να μιλάω για πράγματα χαρούμενα και όμορφα. Είναι ένα πρόβλημα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Η ζωή έχει προβλήματα και αυτό είναι ένα πρόβλημα…

Ευελπιστώ ότι τα πράγματα θα έρθουν στη σωστή τους διάσταση γιατί πιστεύω ότι έχει διογκωθεί πολύ το θέμα αυτό. Δεν είναι εύκολο και ειδικά όταν είσαι άνθρωπος που δε θέλεις να απασχολείς με τέτοια πράγματα. Είμαι άνθρωπος που θέλω να βγαίνω δημόσια και να μιλώ για τη δουλειά μου. Αυτός είναι και ο λόγος που οι εμφανίσεις μου στην τηλεόραση είναι ελάχιστες. Δεν ήταν εύκολο αλλά δε θα ήθελα να επεκταθώ γιατί δε με κάνει να νιώθω ωραία. Είπε και ο Μάνος κάποια πράγματα με τον δικό του τρόπο αλλά δε θέλω να επεκταθώ. Είμαι αισιόδοξη όμως»,

Η ηθοποιός σχετικά με την σειρά που θα βρίσκεται αυτόν τον χειμώνα δήλωσε πολύ χαρούμενη για αυτή την συνέργασια και πως όλα ήταν αστραπιαία.

«Δεν το σκέφτηκα γιατί ήθελα να κάνω μια τέτοιου είδους δουλειά. Είπα κατευθείαν ναι!»

Αναλυτικά η καταθέσεις Παπαγιάννη - Παυλίδου

«Με το πέρας της παράστασης πηγαίνω στο καμαρίνι και ξεκίνησε την κουβέντα ο κ. Καλυβάτσης, χρησιμοποίησε ένα χαρακτηρισμό και μου είπε ότι επίτηδες δεν είπε την ατάκα η Σοφία και είχε νεύρα. "Όχι μου το είπε γιατί και εσύ δεν είπες μια ατάκα, και για αυτό δεν την είπε εκείνη, επειδή εσύ δεν είπες την προηγούμενη" μου είπε ο κ. Καλυβάτσης, εγώ εν το πιστεύω. Όπως ήμουν ήθελα να δω τι έχει συμβεί, ήμουν γυμνός, δεν πρόλαβα να βάλω το πουκάμισο, ήμουν ξυπόλυτος».

«"Βρε Σοφία μου, να σε ρωτήσω κάτι; Γιατί δεν είπες την ατάκα;" "Έτσι γιατί δεν ήθελα, δεν μου βγήκε και δεν ήθελα. Έτσι δεν ήθελα να την ξαναπώ, γιατί δεν είναι στο έργο", μου απάντησε. "Σοφία μου, πρώτον το έργο είναι διασκευή και δεύτερον το έχουμε κάνει πρόβα. Δεν μπορείς εσύ να αποφασίζεις αν θα πεις την ατάκα". Στην πορεία ανέβηκαν οι τόνοι, όχι τόσο χυδαίες λέξεις όσο είπαν οι μάρτυρες».

Όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει σκευωρία εις βάρος του, είπε: «Ναι. Από τη δεύτερη χρονιά που ξεκίνησε το έργο, από τις πρόβες, υπήρχαν διάφορα θέματα με τον κ. Καλυβάτση. Συνειδητοποίησα ότι ήθελα να φύγω και δεν με άφηναν να φύγω, δεν μπορούσε να κάνει αυτόν τον ρόλο. Η Σοφία είναι φίλη με τον Σωτήρη. Νιώθω ότι υπήρχε ένα περίεργο κλίμα για να με κάνουν να φύγω. Μόλις εγώ απολύθηκα από τη δουλειά μου, έγινε αντικατάσταση μου και ο κ. Καλυβάτσης πήρε τον ρόλο μου. Η κυρία Παυλίδου ήθελε να απολυθώ εγώ, όχι να σταματήσει η παράσταση και εκβιάστηκε, πήρε δύο χαρτιά αναρρωτική άδεια για να με διώξει. Έφερε την Αστυνομία να με συλλάβει χωρίς λόγο. Ήμασταν αρκετή ώρα μπορώ να πω. 3-4 λεπτά υπήρχε ένταση, υπήρξαν ύβρεις, όχι τόσο χυδαίες, η Σοφία μου είπε ότι δεν θα ξαναπεί αυτά τα λόγια. Όταν έφτασα στην πόρτα είχε κλείσει την πόρτα η Σοφία.

Άνοιξα την πόρτα αρκετά έντονα, όχι με κλωτσιά, αρκετά έντονα, χωρίς ευγένεια -το δέχομαι. Μιλώντας, δεν θυμάμαι τι έλεγα μπορεί και βρίζοντας. Η κυρία Παυλίδου μου επιτέθηκε πολύ άσχημα και βρίζοντας ταυτόχρονα, άρπαξα τα χέρια της και τα έσπρωξα. Δεν με σταμάτησε κανένας, σηκώθηκα και έφυγα, δεν είχα καταλάβει ότι είχα χτυπήσει τόσο πολύ. Όλο μου το πρόσωπο ήταν γεμάτο γρατζουνιές, με ανησύχησε γιατί ακούμπησε και το μάτι μέσα, συμβουλεύτηκα έναν φίλο μου που μου είπε να βάλω κομπρέσες και να κάτσω ανάσκελα, ένιωσα ότι δεν χρειάζομαι γιατρό. Το περιστατικό δεν έχει καμία σχέση με τη ζημιά που έχει απασχολήσει. Με έχει στεναχωρήσει πολύ αυτή η κατάσταση και μου έχει κάνει πολύ μεγάλη ζημιά. Η κυρία Παυλίδου μία εβδομάδα πριν είχε τσακωθεί με έναν υπεύθυνο παραγωγής και του είχε πετάξει τις μπότες της. Την έπιασα και την ηρέμησα και μου είπε "Ρε Μάνο μου χίλια συγγνώμη"».

«Πάνω στη σκηνή λόγω του ότι δεν έκανα μια κίνηση και αναγκάστηκε ο κύριος Παπαγιάννης να τη συμπληρώσει μόνος του. Μετά το τέλος της παράστασης ανέβηκα στο καμαρίνι και μου είπε “Σοφία γιατί δεν έκανες την κίνηση;” Μου είπε “θα σου γ@@@σω ό,τι έχεις και δεν έχεις, δε θα μου κόβεις εμένα τις σκηνές. Μετά από λίγα λεπτά ήρθε ημίγυμνος, ξυπόλητος και με έπιασε από τον λαιμό και με πέταξε πίσω και έπεσα και χτύπησα πάνω σε μια καρέκλα.

Ανέβηκε ο Καλυβάτσης, τον πήρε και τον κατέβασε κάτω. Η Κόνι ήταν εκεί καθ’ όλη τη διάρκεια και του φώναζε “τι κάνεις;”. Απ’ έξω ήταν τρεις φίλοι μου, που ήρθαν να δουν την παράσταση και με πήγαν στο Ασκληπιείο της Βούλας. Δεν δέχτηκα ποτέ ούτε τηλεφώνημα, ούτε πώς είσαι, ούτε από εκείνον, ούτε από τη σύζυγό του. Όσο ήμουν πεσμένη κάτω μου φώναζε “θα σε γ@μ@σω π@λιοπ@α.

Εμένα δε μου κλείνει κανένας την πόρτα”. Πήρα αμέσως την κυρία Παναγοπούλου. Της είπα ότι δέχτηκα επίθεση και δε μπορώ να συνεχίσω σε αυτή την παράσταση. Ο κατηγορούμενος πήγε κανονικά την επόμενη μέρα στο θέατρο και εκείνος και η σύζυγός του, χαμογελαστοί και δεν υπήρχαν εκδορές. Μετά το τέλος της παράστασης μαζεύτηκαν όλοι να συζητήσουν το περιστατικό. Η κυρία Παναγοπούλου του ζήτησε να πει συγγνώμη και είπε “δε ζητάω συγγνώμη”».