Ασύλληπτος θρήνος - Πέθανε πασίγνωστη ηθοποιός μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο

Τον είχε ανακαλύψει πρόσφατα

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Ασύλληπτος θρήνος - Πέθανε πασίγνωστη ηθοποιός μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο

Ασύλληπτος είναι ο θρήνος που έχει "σκεπάσει" το Hollywood, μετά την είδηση πως μια αγαπημένη ηθοποιός που πρωταγωνίστησε σε πολύ επιτυχημένες ταινίες που θυμόμαστε ειδικά από τα παιδικά μας χρόνια, έφυγε από τη ζωή μετά από μάχη που έδωσε με τον καρκίνο (μετά το θάνατο ενός ακόμη αξιόλογου ηθοποιού).

Τον τραγικό θάνατο της ανακοίνωσαν τα παιδιά της, μέσα από τον λογαριασμό που διατηρούσε στο twitter και μοιραζόταν διάφορες στιγμές της αλλά και σκέψεις της.

Το ότι πάσχει από καρκίνο ανακάλυψε πρόσφατα, ωστόσο, κατάφερε να την νικήσει σε αυτό τον αγώνα που έδινε για να κρατηθεί στη ζωή για χάρη των παιδιών της και των εγγονιών της.

Η ανακοίνωση για το θάνατο της

Ο λόγος για την Kirstie Alle, η οποία το 1991 είχε κερδίσει βραβείο ΕΜY. Έχει κάνει δυο γάμους με τον Parker Stevenson (m. 1983–1997), Bob Alley (m. 1970–1977), ενώ με τον πρώτο της άντρα έχει αποκτήσει και δυο παιδιά.

«Με θλίψη σας ενημερώνουμε ότι η απίστευτη, άγρια και στοργική μητέρα μας έφυγε από τη ζωή μετά από μάχη με τον καρκίνο, που ανακαλύφθηκε μόλις πρόσφατα», έγραψαν μεταξύ άλλων τα παιδιά της (να σημειωθεί πως από τη ζωή έφυγε και πολύ γνωστή τραγουδίστρια).

Λίγα λόγια για την καριέρα της

Η Κίρστι Λουίζ Άλεϊ (Kirstie Louise Alley) γεννήθηκε στην πόλη Γουίτσιτα του Κάνσας. Η Άλεϊ έγινε γνωστή για το ρόλο της ως Rebbeca Howe στην κωμική σειρά του NBC Cheers, στην οποία πρωταγωνίστησε από το 1987 έως το 1993, κερδίζοντας το Βραβείο Έμμυ και Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ηθοποιού το 1991.

Πρωταγωνίστησε επίσης σε πολλές ταινίες, συμπεριλαμβανομένων των Θερινό σχολείο (1987), Φονική καταδίωξη (Shoot to Kill) (1988), Κοίτα ποιος μιλάει (1989) και τις δύο συνέχειες, Sibling Rivalry (1990), Μπερδέματα για δύο (It Takes Two - 1995), Διαλύοντας τον Χάρι (Deconstructing Harry) του Γούντι Άλεν (1997), και Drop-Dead Gorgeous (1999). Έλαβε το δεύτερό της βραβείο Έμμυ για τη δραματική τηλεταινία Η Μητέρα του Ντέιβιντ (David's Mother).

Από το 1997 έως το 2000 πρωταγωνίστησε στην κωμική σειρά του NBC Veronica's Closet, για την οποία έλαβε και άλλες υποψηφιότητες για Βραβεία Emmy και Χρυσές Σφαίρες. Στη δεκαετία του 2000, εμφανίστηκε σε ριάλιτι που περιστρεφόταν γύρω από τη ζωή της. Το 2013, επέστρεψε στην ηθοποιία στην βραχύβια τηλεοπτική κωμική σειρά με το όνομά της (Κίρστι), και το 2016, εντάχθηκε στη δεύτερη σεζόν της κωμωδίας τρόμου Scream Queens, παίζοντας το ρόλο της Ίνγκριντ Χόφελ (Ingrid Hoffel).