«Ήμασταν σε πολύ μεγάλο βάθος...» - Συγκλονίζει ο Γιάννης Τσορτέκης για τη δύσκολη σκηνή της δολοφονίας του στο Maestro

Το υποβρύχιο γύρισμα του «Χαράλαμπου» που τον ζόρισε

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
«Ήμασταν σε πολύ μεγάλο βάθος...» - Συγκλονίζει ο Γιάννης Τσορτέκης για τη δύσκολη σκηνή της δολοφονίας του στο Maestro

Καλεσμένος στην εκπομπή Super Κατερίνα βρέθηκε το πρωί της Τρίτης (6/12) ο Γιάννης Τσορτέκης, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις δύο σειρά που πρωταγωνιστεί φέτος, το Αυτή η Νύχτα Μένει και το Maestro και συγκεκριμένα, στις δύσκολες σκηνές που αναγκάστηκε να γυρίσει.

Οι ρόλοι που έχει αναλάβει στις σειρές του ALPHA και του Mega αντίστοιχα είναι πολύ διαφορετικοί. Από τη μία στο Αυτή η Νύχτα Μένει πρόκειται για τον «Γιώργη», έναν άνθρωπο του κεφιού που αγαπάει τη ζωή και βρίσκεται κάθε βράδυ στα μπουζούκια και είναι ερωτευμένος με την τραγουδίστρια του «Ονείρου», τη Ζέτα.

Από την άλλη στο Maestro, ενσαρκώνει τον «Χαράλαμπο», τον κακοποιητικό σύζυγο της κυρίας Μαρίας που έχει περάσει σκληρά παιδικά χρόνια και βγάζει όλα τα βιώματά του στη γυναίκα του και το παιδί του (δείτε εδώ τα αποθεωτικά σχόλια του Twitter για την ερμηνεία του στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς).

Γιάννης Τσορτέκης Maestro

Μπορεί ο ρόλος του στη σειρά του Mega να είναι αντιπαθής, ωστόσο ο Γιάννης Τσορτέκης τους τελευταίους μήνες έχει καταφέρει να εξελιχθεί σε ένα από τα πιο αγαπημένα πρόσωπα του τηλεοπτικού κοινού, ενώ σε κάθε του συνέντευξη, αποδεικνύει πως στην ψυχοσύνθεσή του μάλλον ταυτίζεται με τον Γιώργη, παρά με τον Χαράλαμπο.

«Yπήρχε σοβαρό θέμα διότι, όσο και να έψαχνα, δεν μπορούσα να βρω ένα στοιχείο καλό αυτού του ανθρώπου. Αναγνώριζα συνεχώς έναν κακοποιημένο άνθρωπο που έχει κλειστεί πίσω από τα τραύματά του και επιβιώνει εκδηλώνοντας χωρίς σκέψη τη βία που έχει φωλιάσει βαθιά μέσα του, επαναλαμβάνοντάς την κάθε φορά, με μεγαλύτερη σφοδρότητα», είχε εξομολογηθεί ο ίδιος για τον χαρακτήρα του σε πρόσφατη συνέντευξή του.

Οι σκηνές που δυσκόλεψαν τον Γιάννη Τσορτέκη

«Υπάρχουν σκηνές και στη μία και στην άλλη σειρά και σε ταινίες μεγάλου μήκους με πολύ μεγάλο βαθμό δυσκολίας τεχνικά να συμβούν αλλά και ερμηνευτικά να αποτυπωθούν εκείνη τη στιγμή.

Η σκηνή που γυρίσαμε στο Αυτή η Νύχτα Μένει, όπου χορεύω μπροστά στο αγροτικό για τη Νίτσα (δείτε εδώ πώς τη σχολίασε ο κόσμος) ήταν ένα πράγμα που από τη στιγμή που ξεκίνησε άρχισε ένας παροξυσμός που συμμετείχαν ενεργειακά σχεδόν όλοι. Είναι μία μέθη που συνέβαινε πραγματικά», είπε αρχικά ο Γιάννης Τσορτέκης.

Όσον αφορά στη σκηνή του φόνου του Χαράλαμπου στο Maestro και στην τοποθέτηση του «πτώματός» του στη θάλασσα, είπε: «Ήταν μία πολύ δύσκολη τεχνικά σκηνή, που ευτυχώς η συγκυρία έφερε εξαιρετικούς συνεργάτες. Ένιωθα παντελή ασφάλεια που ήμουν εκεί κάτω. Ήμασταν σε πολύ μεγάλο βάθος, ακινητοποιημένος, στο πόδι μου ήταν δεμένη μία άγκυρα και η τεχνική δυσκολία είχε να κάνει με το ότι, επειδή ποντίζομαι ως νεκρός, όταν έφευγαν οι άνθρωποι από γύρω μου, έπρεπε να εξαφανιστούν και όλες οι φυσαλίδες. Και αυτό γινόταν και ξαναγινόταν και ξαναγινόταν» (δείτε εδώ πόση ώρα αναγκάστηκε να μείνει κάτω από το νερό).