«Πονάω και οργίζομαι...» - Συγκλονίζει το μακροσκελές μήνυμα της Νατάσας Μποφίλιου για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

«Κάθε τέτοια μέρα, σκέφτομαι έναν αδερφό μου στη θέση του Αλέξη»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
NDP
NDP

Η σημερινή (6/12) μέρα είναι κάθε χρόνο πολύ ιδιαίτερη μιας και αποτελεί την τραγική επέτειο της δολοφονίας του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Ήδη μάλιστα, χθες βράδυ έγιναν τα πρώτα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας (δείτε εδώ τι συνέβη).

Μπορεί λοιπόν η Νατάσα Μποφίλιου να έχει βρεθεί στο επίκεντρο τις τελευταίες μέρες λόγω της εμφάνισής της στο Λονδίνο με ρούχα φίλης της σχεδιάστριας (δείτε εδώ αναλυτικά τι συνέβη), ωστόσο η επιτυχημένη τραγουδίστρια αποφάσισε να μην κάνει καμία ανάρτηση επί του θέματος και αν επικεντρωθεί στην υπόθεση του αδικοχαμένου Αλέξη.

Συγκεκριμένα, με μία ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, η τραγουδίστρια εξήγησε πως τη μέρα που δολοφονήθηκε ο Αλέξης, εκείνη και η οικογένειά της άκουσαν την είδηση και έψαχναν απεγνωσμένα τον μικρό της αδερφό ο οποίος βρισκόταν επίσης έξω.

Η ανάρτηση της Νατάσας Μποφίλιου για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

«Όταν δολοφονήθηκε ο Αλέξης από σφαίρα του αστυνομικού Κορκονέα ήμαστε στο σπίτι του πατέρα μου για τη γιορτή του. Νίκος στο όνομα. Τρώγαμε και τραγουδούσαμε και περνάγαμε υπέροχα. Ξαφνικά διακόπηκε η ατμόσφαιρα, γιατι χτύπησε το τηλέφωνο και μας είπαν ότι μάλλον έχουν σκοτώσει ένα παιδί στα Εξάρχεια. Πήρα την αδερφή μου. Ήταν καλά. Πήρα τον αδερφό μου, μικρός τότε, ήταν έξω. Και δεν σήκωνε το τηλέφωνό του. Τον καλούσα ασταμάτητα. Το μυαλό μου έκανε χίλιες σκέψεις που δεν περιγράφονται.

Μέχρι να βρούμε τον Αντώνη, είχαμε χάσει για τον Αλέξη. Η μάνα μου ήταν τυχερή. Η μάνα του Αλέξη τραγικά άτυχη.

Έτσι είναι η βία στην αισχρότερη μορφή της, την κρατική βία.

Διακόπτει τη φυσική ροή της ζωής, κάτι που δεν μπορεί ο εγκέφαλος του ανθρώπου να μεταβολίσει, διακόπτει τη γιορτή, την ελπίδα, την πίστη. Και σε αφήνει στο απόλυτο κενό. Στο απόλυτο σκοτάδι. Ένα σκοτάδι που πότε δεν μπορείς να ξεπεράσεις και σε ακολουθεί σε όλη την πορεία της ζωής σου.

Κάθε τέτοια μέρα, σκέφτομαι έναν αδερφό μου στη θέση του Αλέξη. Κάθε τέτοια μέρα, πονάω και οργίζομαι και δεν μπορώ να πάρω ανάσα και πεισμώνω πιο πολύ.

Ανήμερα 6 Δεκέμβρη 2022 έχουμε ένα παιδί που χαροπαλεύει στην εντατική. Χτυπημένο από σφαίρα αστυνομικού. Για 20 ευρώ βενζίνη. Πώς ξυπνάμε χωρίς να σκεφτόμαστε μόνο πώς θα ξαναφτιάξουμε από την αρχή αυτόν τον κόσμο?

*Το σχέδιο του Μπάμπη Ζαφειράτου», έγραψε χαρακτηριστικά η αγαπημένη τραγουδίστρια.

Νατάσα Μποφίλιου Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος