«Αυτό που συνέβη...» - Τα πρώτα λόγια του Γιώργου Κιμούλη μετά τις διαμαρτυρίες στην πρεμιέρα του

Δεν άφησε πολλά περιθώρια

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
«Αυτό που συνέβη...» - Τα πρώτα λόγια του Γιώργου Κιμούλη μετά τις διαμαρτυρίες στην πρεμιέρα του

Η επιστροφή του Γιώργου Κιμούλη στο θέατρο είναι γεγονός, παρόλο που ο ίδιος δεν δέχεται τον όρο «επιστροφή» μιας και όπως λέει, δεν έφυγε ποτέ από το σανίδι (δείτε εδώ την απάντησή του για το συγκεκριμένο θέμα). Ο ηθοποιός έκανε πρεμιέρα την εβδομάδα που μας πέρασε στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε έξω από το θέατρο προκειμένου να διαμαρτυρηθεί (δείτε εδώ το βίντεο).

Μετά το τέλος της παράστασης, ο Γιώργος Κιμούλης, χωρίς να δίνει σημασία στο οργισμένο πλήθος, μίλησε στις κάμερες και είπε: «Τον κόσμο τον είδατε πώς αντέδρασε στο τέλος, το χειροκρότημα. Χαρούμενος είμαι. Είναι απελευθερωτικό το χειροκρότημα και τα μπράβο που ακούστηκαν σε ένα γεμάτο θέατρο», εμφανώς ενθουσιασμένος με την επιτυχία που σημείωσε η παράστασή του.

Θυμίζουμε πως το όνομα Κιμούλη ήταν ένα από τα πρώτα που είχαν ακουστεί στις καταγγελίες, όταν η Ζέτα Δούκα είχε μιλήσει στην εκπομπή Πάμε Δανάη το 2021 για τις δύσκολες στιγμές που πέρασε στο πλευρό του στο θέατρο (δείτε εδώ αναλυτικά την εξομολόγησή της). Η ιστορία αυτή δεν έχει τελειώσει μέχρι και σήμερα, αφού οι δύο ηθοποιοί βρίσκονται στα δικαστήρια (δείτε εδώ ποια είναι η τελευταία εξέλιξη στη δίκη).

Η απάντηση του Γιώργου Κιμούλη μετά τις διαμαρτυρίες

Λίγες μέρες μετά την πρεμιέρα του, ο Γιώργος Κιμούλης μίλησε στην κάμερα της εκπομπής Open Weekend και αναφέρθηκε με μεγάλο ενθουσιασμό στην παράστασή του και στον τρόπο που την αγκάλιασε ο κόσμος.

«Πρόπερσι δεν μπορούσα να δουλέψω στο θέατρο και δεν μπορούσα να κάτσω και σχεδίασα στο μυαλό μου αυτό που ήθελα να κάνω εδώ και πάρα πολύ καιρό. Έκανα μια ταινία. Άρχισα τα γυρίσματα στο τέλος της καραντίνας. Επειδή όμως έπρεπε να έχω διαφορετικές χρονικές στιγμές και καιρικές διαφορές, για αυτό το λόγο κράτησε δύο χρόνια αυτή η ταινία.

Τώρα που ολοκληρώθηκε, κάναμε και την παράστασή μας. Αυτό που συνέβη στη χθεσινή πρεμιέρα και στην παράσταση -ενώ έρχομαι πάρα πολλά χρόνια στην Θεσσαλονίκη- σχεδόν πρώτη φορά έχω νιώσει τόσο μεγάλη ζεστασιά», είπε αρχικά ο Γιώργος Κιμούλης.

Όσο για τη θεατρική παράσταση που ανεβάζει, σχολίασε: «Το παρελθόν είναι πρόλογος. Όσο και να προσπαθεί κανείς να ξεφύγει από αυτό, εμφανίζεται. Όσο πιο καλά κρυμμένο το έχεις, τόσο με πιο άγριο κι άσχημο πρόσωπο εμφανίζεται στον μέλλοντα χρόνο. Ένα μόνο κατάπτυστο υπάρχει στο σεξ, το να το χρησιμοποιείς ως όργανο εξουσίας. Η εξουσία δεν έχει φύλο».