Αντώνης Σρόιτερ: «Είναι λάθος εξαιτίας μιας υπόθεσης...» - Το σχόλιο του για την Κιβωτό του Κόσμου

Όσα είπε στην κάμερα του Happy Day

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Αντώνης Σρόιτερ: «Είναι λάθος εξαιτίας μιας υπόθεσης...» - Το σχόλιο του για την Κιβωτό του Κόσμου

Από την ημέρα που ήρθε στο φως της δημοσιότητας η υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου, όπου δεκάδες παιδιά έχουν καταγγείλει δημόσια τα όσα έχουν βιώσει στις δομές, με 19χρονο μάλιστα να καταγγέλλει για σεξουαλική παρενόχληση (δείτε εδώ τι έχει δηλώσει), και ο καλλιτεχνικός κόσμος έχει πάρει θέση.

Ανάμεσα ρους ο Τάσος Τρύφωνος που έκανε σοκαριστικές αποκαλύψεις στην εκπομπή Super Κατερίνα, αλλά και ο Γιάννης Κότσιρας ο οποίος γνώριζε - όπως πολλοί - τον πάτερ Αντώνιο.

Οι δηλώσεις του Σρόιτερ σχετικά με την Κιβωτό

Η κάμερα της εκπομπής Happy Day στον ALPHA, συνάντησε τον Αντώνη Σρόιτερ σε εκδήλωση για καλό σκοπό και με αφορμή αυτό, θέλησε να κάνει το δικό του σχόλιο για την υπόθεση της Κιβωτού.

Ο παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ALPHA, είπε μεταξύ άλλων: «Είναι λάθος εξαιτίας μιας υπόθεσης ο κόσμος να μην βοηθά τις δομές και τα ιδρύματα».

«Πετούσαν τα παιδιά από τις σκάλες»

Την Πέμπτη 8/12, στην εκπομπή του MEGA, Live News έγινε ακόμη μια συγκλονιστική αποκάλυψη. Μίλησε άλλος ένας πρώην τρόφιμος, ο οποίος αποκάλυψε την συμπεριφορά των εργαζομένων γενικότερα στον οργανισμό.

Ο ίδιος ανέφερε πως μερικά παιδιά τα αντιμετώπιζαν ως "κακά" και γι' αυτό τους τιμωρούσαν και τους άφηναν να ζουν ακόμη και χωρίς φαγητό και χωρίς ρούχα, πόσο μάλλον χωρίς τηλεόραση κ.ο.κ..

«Εδώ μας έφεραν εμάς που ήμασταν τα «κακά παιδιά» της Κιβωτού. Δεν είχαμε τηλεόραση, δεν είχαμε τίποτα, ήμασταν πεταμένοι άνθρωποι. Είναι τα χειρότερα χρόνια που έχω περάσει» εξομολογήθηκε και πρόσθεσε: «Μας είχαν κλεισμένους. Αν δεν τρώγαμε, μας έστελναν για ύπνο κι ας ήταν 8-9 η ώρα. Καθόμασταν και συζητούσαμε με τα άλλα παιδιά αν θα βγούμε, πού θα πάμε, τι θα κάνουμε».

«Τους λέω: θέλω τα ρούχα μου. Και μου πετούσαν τα ρούχα μου ένα-ένα από το μπαλκόνι κάτω. Και μου είπαν: είναι και πολλά αυτά που πήρες. Δραπέτευσα δύο φορές, την πρώτη με έπιασαν, τη δεύτερη έφυγα κανονικά και πήρε την επιμέλεια η αδερφή μου», αποκάλυψε έπειτα

Και δήλωσε: «Εδώ με έφεραν όταν ήμουν 12 χρονών. Μπήκα πρώτη μέρα μέσα, ήταν όλα όμορφα. Μέχρι που ήρθαν μετά τα δύσκολα».